Ankara’da Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Sanat Galerisi

Ankara’da Mutlaka Gezilmesi Gereken 5 Sanat Galerisi

İlay Gülcan / BLOG: Ankara’nın Sanat Galerileri /COMD 357 Multimedia Journalism İlkabhar 2020-21 Listeleme Projesi

Merhaba Ankaralı Sanatseverler!

Bugün sizlere Ankara’da gezilmesi gereken sanat galerilerini tanıtacağım. Hazırsanız başlayalım.

1. Cer Modern
2010 yılında açılan Cer Modern, Sıhhiye’de Adalet Bakanlığı’nın arkasında bulunmaktadır. Galerinin kendine ait otoparkı olması sebebiyle rahatlıkla kendi aracınızla gidebilirsiniz. Ayrıca toplu taşımayla Sıhhiye’den on dakika yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Sergiler haricinde farklı sanat faaliyetleri de düzenlemektedir. Özellikle yazın yapılan açık hava tiyatro ve sinemaları benim Ankara’da gittiğim en güzel etkinlikler olabilir. Güncel sergileri takip etmek için galerinin Instagram, Twitter sayfalarını takip edebilirsiniz. 

2.Galeri Siyah Beyaz

Kapılarını 1984 yılında açan Galeri Siyah Beyaz, Kavaklıdere Çankaya’da bulunmaktadır. Galerinin kendi otoparkı olmaması sebebiyle özel aracınızla gitmenizi tavsiye etmem. Bunun yerine Kuğulu Park’tan yürüyerek on dakika içinde ulaşabilirsiniz. Düzenli bir şekilde yeni sergi getirmeleri dışında galerinin içinde aynı zamanda bir bar bulunmaktadır. Orada oturmanızı muhakkak tavsiye ederim. Güncel sergileri takip etmek için galerinin Instagram sayfasını takip edebilirsiniz.

3. Arda Sanat Galerisi

İlk kez 1989 yılında açılan galeri Yıldızevler, Çankaya’da bulunmaktadır. Galeri düzenledikleri sergilerde Türk ressamların olmasına özen göstermektedir. Özel araç ve toplu taşıma ile ulaşım mümkündür. Galeriyi Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.​

4. Doku Sanat Galerisi

Kapılarını Ankaralı sanatseverlere ilk kez 1984 yılında açan galeri Cinnah Caddesi’nde bulunmaktadır. Galerinin aynı zamanda İstanbul’da da bir şubesi bulunmaktadır. Güncel sergileri takip etmek için galerinin Instagram hesabını ve kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

5. Galeri Soyut

Kapılarını ilk kez 1990 yılında açan galeri Yıldızevler mahallesi’nde bulunmaktadır. 600 metrekarelik alanı ile Ankara’nın en büyük özel sanat galerisidir.  Toplu taşıma ve özel araç ile ulaşım mümkündür. Güncel sergileri takip etmek için galerinin Instagram hesabını ve kendi sitesini ziyaret edebilirsiniz.