Arkadaşlarınızla Oynamak İçin Birebir 4 Basit Oyun

Arkadaşlarınızla Oynamak İçin Birebir 4 Basit Oyun

Berk Arel / Blog: Berk’le Sanal Evren /COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2020-21 Listeleme Projesi

Teknolojinin de gelişmesiyle arkadaşlarımız ve çevremizle sadece fiziksel olarak buluşup sosyalleşmiyoruz. Görüntülü görüşmeler, sohbet odaları ve bilgisayar oyunları artık sevdiklerimizle sanal olarak sosyalleşip, vakit geçirdiğimiz buluşma noktaları. Bu noktada arkadaşlarımızla sanal olarak bir araya gelip çok keyifli zaman geçirebileceğimiz onlarca oyun var. Ben de sizlerle bizzat tecrübe ederek en çok beğendiğim 4 tanesini paylaşacağım. Bu 4 oyunu seçerken eğlenceli zamanlar vadetmesinin yanı sıra dikkat ettiğim belli noktalar oldu. Bunlar, kısa süreli oyun oturumlarına sahip olması ve hemen hemen her bilgisayarda ve birçok farklı platformda çalıştırılabilmesiydi. Böylece hem kısıtlı zamanınız varsa bile bu oyunları gün içinde nefes almanızı sağlayacak kısa aralarda oynayabilecek, hem de bilgisayarınızın ne kadar güçlü olduğuna bakmadan bu oyunları çalıştırabileceksiniz.

Listeme geçmeden önce bu konularda yeni olanlara bahsetmem gereken iki platform var. Bunlar Steam ve Discord isimli, bu oyunları indirebilmeniz ve arkadaşlarınızla sohbet ederek oynayabilmeniz için gerekli iki platform. Steam dünyanın en büyük sanal oyun pazarı konumunda. Buradan birçok oyunu tamamen resmi ve güvenli bir kanal aracılığıyla satın alıp, bilgisayarınıza indirebilir, arkadaşlarınızı ekleyip bilgisayar oyunlarının sosyal dünyasına katılabilirsiniz. Discord ise oyuncular için geliştirilmiş bir sesli ve yazılı iletişim programı ve tamamen ücretsiz. Discord’u kullanarak arkadaşlarınızla gruplar oluşturabilir, kendi sohbet odalarınızı kurabilirsiniz. 


STEAM’E GİTMEK İÇİN TIKLAYIN


DISCORD’A GİTMEK İÇİN TIKLAYIN

1-  Küçük gruplar için ideal: FALL GUYS

Fall Guys, arkadaşlarınızla birlikte oynayarak çok keyifli vakitler geçirebileceğiniz ilk oyun önerim. 2020’de çıktı ve oyun dünyasını kasıp kavurdu. Öğrenmesi ve oynaması çok basit olan Fall Guys’ta hedef karakterinizle 60 kişi ile başlayan zorlu parkurlarda ilk sıralara girerek, en sona kalıp birinci olmak. Kulağa kolay geliyor olabilir ancak sizden başka 59 kişinin daha bu hedef uğruna yarıştığını unutmayın. Eğlenceli parkurları ve komik dinamiğiyle gerçekten çok keyifli bir oyun Fall Guys. Üzerinizden sallanan toplar, kaygan zeminler, sizi fırlatmak için dönen pervaneler ve daha fazlasıyla dolu parkurlar tam bir heyecan tufanı. Sadece dört yönde hareket edip, zıplayarak basitçe oynayabildiğiniz Fall Guys’ta ayrıca farenizin sol tuşuna basarak rakip oyuncuları tutup yavaşlatabiliyorsunuz, bu kulağa avantajlı gibi gelse de bunu başka oyuncuların da size yapabileceğini aklınızdan çıkarmayın. Oyunun ana menüsünde arkadaşlarınızla grup oluşturup aynı parkurlarda eş zamanlı bir şekilde yarışabilirsiniz. Bir grup en fazla 4 kişi olabiliyor, küçük gruplar için ideal bir seçim Fall Guys. Diğer önerilerimden ufak bir farkla bilgisayarınızı bir tık daha fazla zorlayabilecek bir oyun olsa da herhangi bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum. Fall Guys’ı Nintendo Switch ya da Xbox gibi konsollarda da oynayabilmeniz mümkün. 2020 Steam Ödülleri’nde “Arkadaşlarla Daha Zevkli”kategorisinde ödülü kimseye kaptırmayan Fall Guys gerçekten eşsiz bir deneyim yaşamak için birebir.


FALL GUYS’I STEAM’DE SATIN ALMAK İÇİN TIKLAYIN

2- Kalabalık grupların vazgeçilmezi: AMONG US

Gelelim geçtiğimiz yılın en popüler oyunlarından bir tanesine daha. Öyle ki Among Us geçtiğimiz yıl oldukça prestijli ödüllere layık görüldü, bunlardan bir tanesi de “En İyi Çok Oyunculu Oyun” kategorisinde. Among Us yapısı itibariyle aslında çocukken oynadığımız birçok oyuna benziyor, bunlardan en belirgin olanı ise Vampir-Köylü. Oyunda bir uzay gemisinde çalışan mürettebatın bir parçasısınız ancak mürettebat içerisinde bazı sahtekârlar var. Bu sahtekârlar oyun boyunca gemideki rutin işleri aksatarak mürettebatı meşgul ediyor ve bu esnada yalnız yakaladığı mürettebat üyelerini kimseye görünmeden öldürmeye çalışıyor. Yaşanan her cinayetten ya da şüpheli olaydan sonra mürettebat toplanıyor ve yaşananları tartışıp olası şüpheliler öne sürüyor. Gerçekleştirilen oylamalar sonucunda şüpheli olduğu düşünülen bir mürettebat gemiden uzay boşluğuna bırakılıyor. Sahtekârlar sayıca üstün olana kadar mürettebat üyelerine yakalanmadan işleyebildikleri kadar cinayet işleyip oylamalarda kurban gitmemeye çalışıyor. Eğer bir mürettebatsanız dikkatli olmalısınız ve sahtekârlar sizi bitirmeden onları durdurmalısınız. Oyuncular, en başta oyun tarafından rastgele bir şekilde sahtekârlar ve mürettebat olmak üzere ayrılıyorlar. Arkadaşlarınızla grupça oynayabileceğiniz Among Us’ı en fazla 10 kişiye kadarlık bir grup ile oynayabilirsiniz. Among Us’ı bilgisayarınıza aynı zamanda başka bir sanal oyun pazarı olan Epic Games Store’dan da indirebileceğiniz gibi, mobil mağazalardan akıllı telefonunuza da ücretsiz olarak yükleyebilirsiniz.


AMONG US’I STEAM’DEN SATIN AL


AMONG US’I APP STORE’DAN YÜKLE


AMONG US’I EPIC GAMES STORE’DAN SATIN AL


AMONG US’I PLAY STORE’DAN YÜKLE

3- Monopoly severler buraya: BUSINESS TOUR

Business Tour tam anlamıyla sanal bir kutu oyunu. Dünyaca ünlü kutu oyunu Monopoly’den mantık olarak pek bir farkı yok. Bilgisayar üzerinden oynamayı kolaylaştıracak belli pratik eklemeler yapılmış sadece. Arsalar satın alarak üzerlerine evler ve oteller yapıyor, bu mülklere oyun içinde gelen oyunculardan kira topluyorsunuz. Oyunu kazanabilmek için yapmanız gereken rakiplerinizden topladığınız paralarla onları iflasa sürükleyip oyun dışına itmek. Ne var ki işler her zaman istediğiniz gibi gitmeyebilir, oyun sıra tabanlı ve zarla ilerleyebildiğiniz bir oyun ve haliyle oyundaki bahtınız attığınız zarlara da bağlı. Kötü bir zar ile rakiplerinizin en pahalı tapularının olduğu alanlara gelerek yüksek kiralar ödemek istemezsiniz. Business Tour’u tamamen ücretsiz bir şekilde Steam üzerinden indirebilirsiniz. Oyun 2 ila 4 oyuncu arası oynanabiliyor ve oyun başına süre limiti ayarlanabiliyor.


BUSSINESS TOUR’U STEAM ÜZERİNDEN İNDİR

4- Çizim yeteneklerine güvenenler için: gartic.io

İşte listemizdeki en basit ve ulaşması en kolay oyun! Gartic.io tarayıcı tabanlı bir oyun ve hiçbir indirme ya da yükleme yapmanıza gerek kalmıyor, tabii eğer bilgisayarınızdan oynayacaksanız çünkü bir mobil versiyonu da var ve akıllı telefonunuza indirerek de oynayabilmeniz mümkün. Oyun ve amacı basit. Çizimli “Tabu” gibi de düşünebilirsiniz, oyun size sıranız geldiğinde ekrana çizerek anlatmanız gereken gizli kelimeyi söylüyor ve siz de kısıtlı bir süre içerisinde diğer oyuncuların gizli kelimeyi anlamasını sağlayacak şekilde bir şeyler çizmeye çalışıyorsunuz. Çizimleriniz bilindikçe ve siz diğer oyuncuların çizimlerini bildikçe puanlar topluyorsunuz. Belirli bir puana ilk ulaşan oyuncu da oyunu kazanıyor. İşte bu kadar basit ancak umarım çizim yeteneğinize güveniyorsunuzdur çünkü oyunun sizi verdiği kelimelerle zorlama ihtimali bir epey yüksek. Oyun, kişi sayısı konusunda oldukça esnek ve 50 kişiye kadar oyuncu ile oynama şansınız var ama benim size tavsiyem keyifli ve hızlı bir oyun için en az 4, en fazla 10 kişiyle birlikte oynamanız


GARTIC.IO’YA GİT


GARTIC.IO’YU APP STORE’DAN İNDİR


GARTIC.IO’YU PLAY STORE’DAN İNDİR