Listeledik: Ankara’da Kişisel Antrenör ile Spor Yapabileceğiniz 4 Spor Salonu

 

3/22/2022

Artık Kendıne İyi Bak /  Ece Cicioğlu – Sena Kurdoğlu Comd 357 Multımedia Journalism Listeleme Projesi  

 
Picture
 

​Bu hafta “Pazartesiyi Bekleme” ekibi olarak, Ankara’da kişisel antrenör ile spor yapabileceğiniz stüdyo tarzı spor salonlarını sizler için araştırdık. Her ne kadar birbirine çok benzer gibi görünseler de birbirinden ayrılan ufak detayları var bizce… Bu salonlardan hangisini tercih ederseniz edin, spora başlamak için pazartesiyi beklemeyin!

 
 
 
 
 
 
 
Spor Disiplini Denince: Bob Gym 

“Antrenörüm aynı zamanda yaşam koçum olsun” diyenlerdenseniz Bob Gym’i ziyaret etmenizi öneririz, neden mi? Bob Gym’de sizin için hazırlanan antrenman programı ile beraber diyet listesi de her gün, antrenörünüz tarafından kontrol ediliyor ve böylelikle spor disiplinini hayatınızın her anına entegre etmeniz hedefleniyor. Amaç ise, kendinizde en iyi gelişimi gözlemleyebilmek! Şunu da söylemeden geçmemeliyiz ki, Bob Gym 2013’ten bu yana kişisel antrenörlüğü salonlaştıran ve geliştiren ilk marka! Dolayısıyla, uyguladıkları sistem ve çizdikleri vizyon ile birçok spor salonuna ilham olduklarını öğrendik. Bob Gym’in diğer şubeleri ise, Ankara’da Çayyolu, Çukurambar ve ORAN’da; İstabul’da Nişantaşı ve Zekeriyaköy’de bulunuyor.   
  
Sizin için hazırlanan programa başlamadan önce de antrenmanlarınız esnasında da şeker tansiyon ve nabız takibiniz yapılıyor. Üyelik yaptırdığınız takdirde, öncelikle konsültasyon ve postür analizi, ardından da çevresel ve kaliper ölçümleriniz yapılıp not ediliyor. Ardından da salonun beslenme uzmanı ile beraber diyet listeniz hazırlanıyor bu liste hem antrenörünüz hem de beslenme uzmanınız tarafından takip ediliyor, öğün saatleriniz sizlere hatırlatılıyor. Kısacası bu yola başlandıysa, geri dönüş yok denebilir!   
  
Bob Gym’in altında birçok alt markası olduğunu da öğreniyoruz, ziyaretimiz sırasında. Örneğin, Bob Cafe, arkadaşınızla kahve içebileceğiniz, sağlıklı tarifler deneyebileceğiniz samimi bir ortam olarak gözümüze çarpıyor hemen girişte. Ayrıca, konsept partiler de yapıldığını duyduk bu kafede. Salonun girişindeki bilardo masası, PlayStation konsolları ve atari ise dikkatlerimizden kaçmıyor. Bu oyunlar aracılığıyla hem üyeler kendi aralarında hem de antrenörleri ile beraber sosyalleşebiliyorlar. Diğer bir alt marka olan Bob Store’da ise, sweatshirtten cekete, şapkadan tişörte, bileklikten çoraba birçok Bob marka ürünü satın alabiliyorsunuz. Bob Academy’de ise, diğer salonlardan farklı olarak, antrenör adaylarına teorik eğitimler, hareket eğitimleri veriliyor ve Bob, kendi antrenörlerini kendisi yetiştiriyor denebilir. Bob’un en teknolojik alt markası ise Bob App. Bu uygulama ile bir egzersizin nasıl yapıldığını, size uygun beslenme programı önerilerini, kalorisi düşük yiyecekleri vb… birçok sağlık tavsiyesini bulabiliyorsunuz. Biz de sağlıklı yaşam aşığı iki kişi olarak, hemen Bob App’i takibe aldık bile!   
  
Son olarak Bob Gym’in ne kadar hayvan dostu bir salon olduğunu söylemeden geçemeyeceğiz. Bob Gym ekibi ve gönüllü üyeler, zaman zaman hayvan barınaklarını ziyaret ediyor ve yakın çevredeki sokak hayvanlarını besliyorlar. Ayrıca, siz sporunuzu yaparken sevimli dostunuz da sizi salonda bekleyebilir keyifle!   
  
Hafta içi açılış/kapanış saati: 09:00-22:00  
Hafta sonu açılış/kapanış saati: 09:00-18:00  
(Bob Gym Pazar günleri hizmet vermemektedir.)  
  
  • Ücret: 💸💸💸💸💸
  • İletişim: Özgür Özkan – 506 589 4758  
  • Bob Gym’in websitesini incelemek için tıklayınız. 
  • Instagram: bob.gym
​​
 
 
 
 
 
 
 
Turuncu ve Yeşilin Güzel Birleşimi: Fitown Training

Ankara’nın en modern spor salonlarını listelediğimiz bu yazımızda, ilk durağımız Fitown Training oluyor! İçeriye adım atar atmaz, iç mimarisinde kullanılan turuncu ve yeşil renklerin dominasyonu dikkatimizi çekiyor. Merakla bunun sebebini sorduğumuzda ise, turuncu renginin “cesaret veren”, yeşil renginin ise “güven veren” anlamına geldiğini öğreniyoruz ve taşlar yerine oturuyor kafamızda… Yalnızca kullanılan renklerle değil, sunduğu imkanlarla da cesaret ve güven veren bir yapısı var Fitown Training’in bizce… Gelin bu detaylara hep birlikte göz atalım!

Fitown Training’e üye olduğunuz takdirde, öncelikle salonun anlaşmalı diyetisyeni tarafından vücut analiziniz yapılıyor. Yağ/kas oranı, boy, kilo ve bölgesel ölçümlerinin ardından size uygun beslenme programı oluşturuluyor ve 1 hafta boyunca takip ediliyor. Bir haftanın sonunda bu programa olan uyumunuz kontrol edilerek, uyum sağlayamadığınız öğünler varsa revizesi yapılıyor ve bu diyet listesine bağlı olarak antrenörünüz tarafından antrenman programınız oluşturuluyor. İlk 10 ders tamamlandıktan sonra üye ve antrenör arasında hedefler tartışılıyor; antrenman programına nasıl devam edileceğine karar veriliyor; örneğin bölgesel bir değişim hayal ediyorsanız daha bölgesel egzersizler yapacağınız bir antrenman programına geçiş yapıyorsunuz. Kısacası, üye ve antrenör arasında esnek ve açık bir iletişimin bulunduğunu söyleyebiliriz! 

Fitown Training’in sunduğu ders skalası da oldukça geniş: fitness, hamak yoga, yin yoga, pole dance, tekvando, güreş, MMA (karışık dövüş sanatları), kickboks, boks, kung fu, wushu, fonksiyonel fitness, atletik performans, sıçrama (basketbol) antrenmanı, bölgesel fitness, body building, pilates (aletli, aletsiz, hamile), medikal fitness, fizyoterapi. Ayrıca, üyelerin yaş skalası da bir o kadar geniş. Her üyeye birebir ve bireysel program yazıldığı için, çocuklara boy uzamasını ve kemik gelişimini engellemeyen programlar yazılabiliyor, bu yüzden de çocuk popülasyonu en yüksek salon, Fitown Training idi bizim gezdiklerimiz arasında. 

Salonda sık sık sosyal etkinliklerin yapıldığı bilgisi de geliyor kulağımıza hemen. Özellikle, yılbaşı, sevgililer günü gibi özel günlerde konsept partiler yapılarak, ders dışı samimiyet de sağlanıyor. Fitown Training’in üyeleri tarafından en çok söylenen cümle ise “İlk defa beni spora motive eden bir salon buldum” oluyormuş genellikle. Uzun lafın kısası, siz de spor yapmaya zor motive olanlardansanız, Fitown Training’i ziyaret edin deriz biz! 

Hafta içi açılış/kapanış saati: 06:00-23:00
Hafta sonu açılış/kapanış saati: 06:00-20:00
(Fitown Training Pazar günleri de hizmet vermektedir.)


  • Ücret: 💸💸💸💸
  • İletişim: Fatih İpek – 533 674 44 86
  • Fitown Training’in websitesini incelemek için tıklayınız. 
​​
 
 
 
 
 
 
 
Çözüme Odaklan: Red Gym

Yolculuğuna 2015 yılında Turan Güneş şubesi ile başlayan Red Gym, Beytepe şubesi ile de bilinirliğini devam ettiriyor. Şu an için Beytepe şubesinde sadece fitness dersleri veriliyor fakat Turan Güneş şubesinde fitness ile birlikte boks dersleri de alabilirsiniz. Antrenmanlarınıza başlamadan önce konsültasyon testi, ilerlemenizi kaydetmek için ölçüm ve fotoğraflar çekiliyor. Daha sonrasında diyetiniz spor bilimleri mezunları tarafından antrenman yoğunluğunuza ve kişisel tercihlerinize göre yazılıyor. Red Gym’de her şey çözüm odaklı diyebiliriz. Pek çok öğrenci uzun süredir çözemediği hastalıklarını, sakatlıklarını, postur veya yeme bozukluklarını doğru bir diyet ve antrenman programı ile Red Gym’de çözebiliyor. Eğer spor konusunda tereddütleriniz, bazı hassasiyetleriniz varsa Red Gym sizin için ideal diyebiliriz!

Bunun yanında Red Gym’de birlik ve beraberlik çok önemli; kendilerini bir aile olarak görüyorlar ve evinizde bulduğunuz rahatlığı ve samimiyeti yakalamak için ellerinden gelen her şeyi yapıyorlar. Ayrıca hayvanlarınızı da yanınızda getirmenizde bir sorun yok! Sık sık Fifa ve masa tenisi turnuvaları düzenleniyor veya girişteki oturma alanlarında rahatlıkla vakit geçirebiliyorsunuz. Fakat, kendi deyimleriyle bu ağabey-kardeş ilişkisinin hiçbir zaman disiplini bozmamasına ve istediğiniz sonuçları almanıza engel olmamasına da özen gösteriyorlar.

Hafta içi açılış/kapanış saati: 06:00-22:00
Hafta sonu açılış/kapanış saati: 07:00-16:00
(Red Gym Pazar günleri hizmet vermemektedir.)
  • Ücret: 💸💸💸
  • İletişim: Can Deniz Şeker – 507 683 85 07
  • Instagram: redgymtraining
​​
 
 
 
 
 
 
 
Hedefe Giden Yol: Fabrika

Sıradaki salonumuz Fabrika, butik bir yer olsun ama çeşitlilik de olsun diyenler için ideal! Mira Ofis, Beytepe Mahallesinde yer alan Fabrika, endüstriyel mekân tasarımı ile dikkatimizi çekiyor. İhtiyacınıza göre hocanızla birlikte fitness, boks, vücut geliştirme, pilates (aletli/aletsiz), kardiyo, HIIT antrenmanları, fonksiyon antrenmanları yapabilirsiniz. Her üyeye postur analizi, PAR-Q (Fiziksel Aktiviteye Hazırlık) testi ve yağ ölçümü yapılıyor. Sağlık durumu beyan formu doldurulduktan ve üyenin beslenme alışkanlıkları öğrenildikten sonra, kişiye özel diyet programı hazırlanıyor. Diyet programınız hocanız tarafından düzenli olarak takip ediliyor ve ölçümleriniz yapılıyor. Fabrikanın en büyük amacı, size sürdürülebilir diyet ve antrenman programı hazırlayarak motivasyonunuzu yüksek tutmak. Mottoları ise: “Hedefe ulaşmanın kolay yolunu göstermek yerine, hedefe giden yolun zevkini öğretiyoruz.”

Çoğu öğrencinin yorumları ise Fabrika’nın sadece spor yapmak için gittikleri bir yer olmadığı yönünde çünkü üyeler burada rahatlıkla sosyalleşebiliyor. Üyeler ve eğitmenler hafta sonları birlikte dağ bisikleti, koşu ve trekking egzersizleri yapıyor. Küçük ve sıcak ortamı ile sizi de sosyal anlamda daha iyi hissettireceğinden şüphemiz yok! Aynı zaman da Fabrika küçük hayvan dostlarımıza da düşkün! Kapıda iki ufaklık (!) ile karşılaşmanız mümkün. Fabrika, hayvanlarınızı da yanınızda getirebileceğiniz, sosyalleşebileceğiniz ve tabii ki etkili sonuçlar alabileceğiniz bir ortam sunuyor.

Hafta içi açılış/kapanış saati: 06:00-21:00
Hafta sonu açılış/kapanış saati: 07:00-16:00
(Fabrika Pazar günleri hizmet vermemektedir.)
​​

SAĞLICAKLA KALIN!