Ankara'da Anne Eli Değmiş Gibi Ev Yapımı Hamburger Yemek İçin En İyi 4 Restoran

Alparslan Ersoy- Ege Artuç  Hamburger Avcıları 
 
Hamburgerin iyisinin mutlaka bir hamburger dükkanında yenmesi gerektiğini düşünüyorsanız çok yanılıyorsunuz. Her ne kadar çevremizdeki hamburger dükkanlarının sayısı gün geçtikçe artıyor olsa da bazen başka restoranlarda da birbirinden leziz ev yapımı hamburgerler tatmak mümkün oluyor. Normal bir hamburgerin hazırlanması dakikalar sürerken, ev yapımı bir hamburgerin hazırlanış süresi en az yirmi dakikayı bulabilir. Bunun nedeni, öncelikle ev yapımı hamburgerlerde donmuş köfte kullanılmaması, kıymanın iyice çektirilmesi ve kullanılan baharatların özenle seçilmesinin zaman almasıdır. Ancak daha lezzetli bir ev yapımı hamburger yemek isteyenler için geçen dakikalar adeta saniyeler gibi gelebilir. Biz de Hamburger Avcıları olarak gittiğimiz restoranlar arasından, siz hamburger sever dostlarımız için Nusret’in Nusret Burger’ini, Big Chefs’in BBQ Buger’ini, Num Num’ın Cheddar Cheeseburger’ini ve Timboo’nun Soğan Halkalı Cheeseburger’ini tattık. Gelin bizimle sizin için keşfettiğimiz hamburgerleri inceleyin ve nerede ne yenmesi gerektiğini birlikte öğrenelim!

1. ETE DOYMAK İSTEYEN HAMBURGER AVCILARINA : NUSRET BURGER

IMG_6659
“Salt Bae” olarak yalnızca ülkemizde değil, tüm dünyada popülaritesini git gide artan Nusret Gökçe’nin mutfağından çıkan her yemek tüm et severlerin rüyalarını süsleyecek lezzette. Et pişirmeyi eğlenceli hale getirdiği videolarını izlemek herkesin hoşuna gitse de bizim gibi lezzet avcıları pişirdiklerini yemeği daha çok seviyor. Biz de siz hamburger sever takipçilerimizle paylaşmak için namı dillere destan Nusret Burger’i tattık.
Gerek görsel, gerek ise lezzet olarak denememiş olanlarınıza şiddetle tavsiye edeceğimiz bir hamburger olduğunu söyleyebiliriz. Öncelikle etinin gramajı çok yüksek olduğu için bir hayli doyurucu. Restoranın aslında bir et lokantası olmasından dolayı çekilmiş olan eti çok lezzetli ve üstüne eritilen cheddar peyniri de gerçekten çok yakışıyor. İçindeki karamelize soğan ise çok kıvamında ve hamburgerin yanında servis edilen patates kızartması da çıtır çıtır. Bir de üstüne havuç dilimi yerseniz gününüzün geri kalanının kötü geçme ihtimalini sıfırlamış olursunuz. Ücretine gelirsek, 32 TL olan Nusret Burger hem menüdeki en ucuz tercihlerden biri hem de adeta bir sanat eseri olduğu için her kuruşun hakkını veren bir lezzet.

2.MANGAL KEYFİNİ SEVEN HAMBURGER AVCILARINA : BBQ BURGER

IMG_6625
Okuldayken saatler 12.30’u gösterdiğinde arkadaşlarımızla aramızda tek konuştuğumuz konu öğle yemeğinde ne yiyeceğimizdir. Okula en yakın ve en cezbedici adres Big Chefs, tercihimiz ise BBQ Burger’dir. 36 TL olan bu hamburger biraz pahalı ama değişik lezzetler arayanlar için uygun bir tercih. Her ne kadar ekmeğinin çabuk yumuşamasına neden olsa da, Big Chefs aşçılarının özel tarifine göre hazırlanan barbekü sosu vazgeçilmez bir lezzet!  Dışı sert, içi yumuşacık olan kıtır soğan halkaları ise sulu sulu köfteyle çok güzel oluyor. Bu hamburgeri yerken kendimizi adeta mangal başında hissediyoruz. Hamburgerin yanında gelen patates kızartmasının üzerindeki baharat sosu ise gayet başarılı ama daha da lezzetlisini öğrenmek isterseniz listemizin kalanına göz atmanızı öneriyoruz. Bu hamburgerin tek kötü yanı, ekmeğinin sos yüzünden dağılması ve tutmasının biraz zor olması. Olsun, gerçek hamburger severler ellerini kullanamıyorsa çatal ve bıçakla da yemeğe devam edebilir.

3. PEYNİRDEN VAZGEÇEMEYEN HAMBURGER AVCILARINA : CHEDDAR CHEESEBURGER 

IMG_6661
Hamburgeri ısırdığında sulu sulu bir köfte ve erimiş turuncu peynirin akışını görmek isteyenler en kısa sürede Num Num’ı ziyaret etmek zorundalar. Kızartılmış ekşi mayalı ekmeğin içinde bol bol cheddar peyniri her derde deva olacak türden. Hamburger köftelerinin ise iki kez çekildiği, ve zeytin yağı ile elle dövüldüğü menüde özellikle vurgulanıyor. Num Num aşçılarına göre, “fast food” tarzında ince ince kızartılan patatesleri her ne kadar bizim sevdiğimiz baharatlı ve kalın patateslerle yarışamasa da, hamburgerin yanında gelen coleslaw salata bu açığı kapıyor. Bu salatanın içindeki mayonezi görmezden gelirsek, hamburger yiyor olmanın verdiği vicdan azabını yanında salata yiyerek azalttığımızı düşünüyoruz. Fiyatı 27.75 TL olan bu peynir bombası, deneyenlerin vazgeçemeyeceği bir lezzet.

4.    HEM AĞZININ TADINI HEM DE CEBİNİN HESABINI BİLEN HAMBURGER AVCILARINA : SOĞAN HALKALI CHEESEBURGER

IMG_6640
Timboo’nun bu hamburgeri hem fiyatı ve hem de lezzetliyle gerçek olamayacak kadar güzel bir mutluluk! Çıtır soğan halkalı, cheddar peynirli ve ekşi ekşi turşulu bu hamburger yalnızca 22 TL olmasıyla gönül rahatlığıyla yapılabilecek bir tercih. İçindeki köfte ise çok lezzetli olmasına rağmen biraz küçük olduğu için tadı damağımızda kalıyor. Bizim için bu cheeseburger’in en sevilen yanı kesinlikle hastası olduğumuz yanında gelen taco soslu patates kızartması! Üstelik garsonlardan rica ederseniz daha fazla baharat isteyebilir ve patateslerinize bu eşsiz karışımı istediğiniz kadar dökebilirsiniz. Fiyat ve lezzet göz önünde bulundurulduğunda hem listemizin kalanına göre daha ucuz hem de en az onlar kadar lezzetli bir seçenek olduğu için bizi dinleyip gözünüz kapalı bu hamburgerden bir ısırık alabilirsiniz.
burgerstops06.weebly.com