Listeledik: Ankara’da Sağlıklı Alternatifler Sunan 4 Kafe

Listeledik: Ankara’da Sağlıklı Alternatifler Sunan 4 Kafe

Ayda Anıl, Ekin Müge Dedeoğlu / Blog: KENDİNE İYİ BAK / COMD 357-02 Multimedia Journalism İlkbahar 2019-2020 Final Projesi

Merhaba Sağlıkseverler!
Hepimizin de bildiği gibi, son zamanlarda Ankara’da gidilecek çok fazla mekan mevcut, ancak sağlıklı alternatifler bulmak her zaman o kadar da kolay olmuyor. Özellikle son 1 yıldır, gittiğimiz her yerin menüsünde sağlıklı yiyecekler arıyoruz ve bu konuda artık uzmanlaştık diyebiliriz. Birbirinden güzel ve sağlıklı yemek alternatiflerini sizlerden mahrum bırakacak değiliz elbette…
İlk postumuzda da söz verdiğimiz gibi bugün sizler için çok severek gidip, menüsünden de memnun kaldığımız 4 mekanı ve bu mekanların ne kadar bütçe dostu olduğunu paylaşacağız.

1) HUHU

huhu_image

Çok acıktınız, hem karnım hem gözüm doysun diyor, aynı zamanda da sağlıklı olsun mu istiyorsunuz? O zaman HUHU tam size göre. Bize göre son zamanlarda popüler olan ‘bowl’ konseptinin en güzeli HUHU, hatta Ankara’daki öncülerinden biri de diyebiliriz. Beysupark’ta serüvenine başlayan HUHU’nun artık Kuzu Effect AVM’de de bir şubesi bulunuyor. Biz ise Beysupark şubesine gitmekten daha çok keyif alıyoruz ve sizlere oradaki deneyimlerimizi aktaracağız. Mekana girdiğiniz anda sizi genç çalışanların sıcak gülüşleri karşılıyor ve sizden bir seçim yapmanız bekleniyor. Dürüm, Salata, Pilav veya Salata + Pilav seçeneklerinden birine karar verdikten sonra 6 çeşit sağlıklı mezenin içinden de 3’ünü seçerek proteine karar verme zamanı geliyor. Son olarak da üstüne istediğiniz çeşitli sebzeleri ekleyebiliyorsunuz, ve HUHU’ya özel leziz soslar ile salatanızı taçlandırıyorsunuz. Tüm bu efsane tatlar tek bir çatalda birleşiyor, size ise bu şölenin keyfini çıkarmak kalıyor!
Bizim favorimiz ise; Salata + Karamelize Humus, Tahinli Köz Patlıcan, Girit Ezme + Dana Kaburga + Kinoa, Nar, Soğan Turşusu + Nar Ekşili Yoğurt Sos kombinasyonu.
Biz bu kombinasyona 42₺ ödedik, çok cep dostu olduğunu söyleyemeyiz, ama verdiğiniz paraya kesinlikle değeceğine eminiz.
Buna ek olarak bir sürü farklı kombinasyon oluşturmak da mümkün. Siz de en kısa sürede favori sağlıklı kombinasyonunuzu oluşturun, söz veriyoruz, pişman olmayacaksınız!

Menü:

Adres:
Beysukent
Beysupark Yaşam Merkezi
No:22
Beysukent / Ankara
Kuzu Effect
Oran Mah. Zülfü Tiğrel Cd. No:1/5 Kuzu Effect AVM 
Or-An/Ankara
Çalışma Saatleri: 
Beysukent: 12:00-21:30
Kuzu Effect: 10:00-22:00
Daha fazla bilgi almak isterseniz;
info@shophuhu.com
Instagram: @eathuhu
Beysukent
+90 534 593 67 39
Kuzu Effect
+90 535 662 97 00

2) FAMEO CAFFÈ

fameo_yemek

Mideniz kazınmaya başladı fakat bir ana öğün istemiyor gibisiniz… E biraz da tatlı olsun diyorsunuz. O zaman 3 şubesi bulunan Fameo’nun Bilkent şubesinde denediğimiz “Ahududu Smoothie Bowl” tam size verebileceğimiz bir tavsiye gibi duruyor. Hem lezzetli hem de sağlıklı bu Bowl’u farklı mekanlardaki alternatiflerinden ayıran en büyük özelliği ise üstünde Chia tohumu ile birlikte muz, çilek ve böğürtlenin taze taze sunulması… Meyve ve sebzelerin harmanlanmasından oluşan bu tarif meyvelerin tüm posasının içeride kalmasını sağlıyor. Bu sayede hem kan şekeri dengesi sağlanıyor hem de lif alımı ile birlikte sindirime destek oluyor! Size ise hem sağlıklı hem de leziz bu tarifi 30₺ gibi bir ücret karşılığında afiyetle yemek kalıyor… Doğrusunu söylemek gerekirse pek bütçe dostu değil…Fakat belirtmekte fayda var; porsiyonu oldukça büyük. Bu durumda arkadaşınızla paylaşarak bütçe dostu yapmaya ne dersiniz? Deneyin… Pişman olmayacaksınız!

Adres: 
Fameo Bilkent
Üniversiteler, 1597. Cd. No:3 D:3, 06800
Çankaya / Ankara
Fameo Express+
Odtü Technokent Eskişehir Yolu Üzeri No: A-27
Çankaya / Ankara
Fameo Express
Bilkent Üniversitesi Rektörlük Binası Merkez Kampüs Zemin Kat
Çankaya / Ankara
Çalışma Saatleri: 
Fameo Bilkent: 08:00-00:00
Fameo Express+: 07:30-18:30
Fameo Express: 07:30-18:30
Daha fazla bilgi almak isterseniz;
info@fameocaffe.com
Instagram: @fameocaffe
0312 222 41 00


3) EKŞİ MAYA

ekşimaya_yemek

Çok aç değilsiniz, arkadaşınızla paylaşacak sağlıklı bir şeyler mi arıyorsunuz? Biz sizi çok iyi anladık! Siz ufak bir atıştırmanın peşindesiniz ama aynı zamanda da sağlıklı beslenmek istiyorsunuz… O zaman Mola’da, Maidan’da ve Tunalı’da şubeleri bulunan Ekşi Maya’ya gitmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz. Sağlıklı atıştırmalık bir şeyler aradığımızda bizim ilk aklımıza gelen mekân Ekşi Maya diyebiliriz. Katkı maddeli ekmeklerin yerine, yalnızca ekşi mayayla yapılan gerçek ekmekler ile misafirlerini buluşturan Ekşi Maya; Füme Somon, Kuşkonmaz & Avokado, Tavuk & Köz Patlıcan, Bonfile & Mantar gibi birçok ekmek üstü doyurucu ve sağlıklı alternatifler sunuyor. Bizim en çok sevdiğimiz kombinasyon ise “İki Muhabbet” adını verdikleri Somon & Avokado ve Kuşkonmaz & Labne Peynirli mini tartineler… Yanında ise Trüflü Fırın Patates… Bu üçlü o kadar leziz ki, insanın yedikçe yiyesi geliyor. Fırın patatesin ağızda dağılan kıvamı, ekşi maya ekmeğinin sıcaklığıyla eridikçe eriyen avokado ve peynirin harmanıyla buluşuyor… Ortaya ise akıl almaz bir tat çıkıyor. Bu üçlüyü yemenin bedeli ise 60 ₺ oluyor… Biraz fazla olduğunu kesinlikle kabul ediyoruz ancak bize inanın… Her kuruşa değecek!Adres: 

Maidan Şubesi
Eskişehir Yolu, Bilkent Kavşağı No:4 D Blok / No:6Çankaya/Ankara
Tunalı Şubesi
Barbaros Mahallesi, Güniz Sk. No:42, 06680
Çankaya/Ankara 
Mola
Beştepe Mahallesi 32. Cad Moment Beştepe ofis No: 1A
Yenimahalle/Ankara
Çalışma Saatleri: 
Maidan Şubesi: Pazartesi- Pazar | 08.00- 23.30
Tunalı Şubesi: Pazartesi- Cumartesi | 08.30 – 22.00 – Pazar | 08.30 – 19.00
Mola: Pazartesi- Cumartesi | 08.00- 18.00
Daha fazla bilgi almak isterseniz;
Instagram: @eksimayaankara
0312 504 24 21


4) HOUND COFFEE & EATERY
houndcafe_yemek

Sağlıklı yaşam uğruna güzel tüm yiyeceklerden mahrum kalmak artık canıma tak etti, tatlı yemeden duramayacağım mı diyorsunuz? Hatta girdiniz internete şöyle güzel bir ‘tatlıcı’ nereden bulabilirim diye bakınıyor musunuz? Daha fazla aramanıza gerek yok çünkü Hound Coffee&Eatery tam da bu noktada imdadınıza koşuyor. Hound, leziz tatlılarıyla bizi öyle bir etkisi altına aldı ki, Hound’u keşfettiğimizden beri başka yerde sağlıklı tatlı yemiyoruz diyebiliriz. Günümüz şartlarında birçok yerde unsuz şekersiz tatlı bulmak artık aslında daha kolay. Fakat Hound’daki Çikolatalı Unsuz Kek gibisini yemediğinize yemin edebiliriz, üstelik sadece 16₺. Yoğun çikolata hazzı ve ağızda bıraktığı akışkan tat ile birlikte size bambaşka bir deneyim sunuyor. Unsuz nasıl böyle lezzetli olabilir diye sormaktan alamıyorsunuz kendinizi… Hele o yumuşaklığı… 
Bizim şimdiden ağzımız sulandı, umarım sizin de sulanmıştır. Giderseniz bize mutlaka fotoğraf atın!

Adres: 
Hilal Mahallesi, 702. Sk. 5/B, 06550
Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri: 
09:00-24:00
Daha fazla bilgi almak isterseniz;
Instagram: @hound_coffee
0530 466 36 82

Sağlıkla Kalın!
Ayda ve Ekin

Not: Fiyatlar 2020 bahar dönemini yansıtmaktadır.