Ankara’da İkinci El Giyim için 4 Adres

3/17/2016

Elden Ele Hikaye

Resim

Nevin Hanım’ın ayakkabıları, Ahmet Amca’ın fötr şapkası, Leyla Teyze’in dantel eldivenleri, Müfide Hanım’ın kürkü, yan komşunuzun  şifonyeri, anneannenizin en sevdiği gümüş tepsisi…

Baharın yüzünü gösterdiği şu günlerde, şapkalarımız ve atkılarımızı çıkardık güneşli havaları selamlıyoruz. Mevsim değişimleri elbette gardroplarımızı da etkiliyor; giysilerimizi, aksesuarlarımızı gözden geçiriyoruz; değişime hazırlanıyoruz.

Hem nostaljik hem şimdinin modası olan giysileri bulabileceğiniz, aynı zamanda kullanmaktan sıkıldığınız ve kullanamadığınız giysilerinizi satabileceğiniz, her yaştan insana hitap edebilecek ikinci el dükkanlarını önereceğim sizlere. Eğer siz de tüketim kültüründen sıkılmış, kapitalizmin dayattığı  moda ve giyim alışkanlıklarına karşı çıkmak istiyorsanız sizde çok seveceksiniz bu dükkanları.

NANA

Resim

Nana, emekli öğretmen Fatma Nevin Vargün’ün sahip olduğu takıdan çantaya, tablodan antika ürünlere ve ev eşyalarına kadar geniş bir yelpazeye sahip ikinci el  giyim mağazası. A+ giyim markalarından tutun da ninelerimizin ördüğü hırkalara kadar çeşitli bir ürün katoloğu var Nana’nın. Özellikle öğrencilerin büyük rağbet gösterdiği bu sevimli dükkan, ikici el tutkunu, giyimine özen gösteren ve ekonomik giyinmek isteyen herkesin müdavimi olacağı bir yer. Kendi kullanmadığınız ve elden çıkarmak istediğiniz ürünleri de satabileceğiniz bu dükkan, klasik bir esnaf gözüyle ürün satmak değil, tüketim çılgınlığına karşı geri dönüşümü yaygınlaştırmaya çalışıyor. Hiçbir şey almadan çıksanız dahi,  kıyafetlere bakınırken geçen keyifli vakit yanınıza kar kalıyor; samimi bir yer, hem küçük hem de sıcak bir ortamı var.

İKİNCİ EL

Resim

“Sizin eskiniz başkasının yenisi olabilir.” Sloganıyla yola çıkan Vecdi ve Gülçin Candemir çifti,17 yıldır Paris Caddesi’nde bulunan ikinci el dükkanını işletiyorlar. Adından da anlaşılacağı gibi “İkinci el kullanmam” fikrine karşılar ve hiçbir şeyin çöpe gitmesini istemiyorlar. Herşeyin elden ele geçtiği alternative bir yaşam alanı sunuyorlar. Burada renk renk, desen desen her türlü kıyafeti bulmanız mümkün. Özellikle 1960’lı 70’li yılların tutkunuysanız buradaki giysiler tam da sizin tarzınıza gore. Dükkanda giyim dışında birçok ürün de ikinci el satılıyor. Güler yüzlü çiftten Hollanda’dan getirdikleri dikiş kutusunun ya da Hisdistanlı bir adamın sattığı çaydanlığın hikayesini tütsü kokuları arasında dinleyebiliyorsunuz.

Tel/Fax: 0312 467 02 35

BOYALI KUŞ iKiNCi EL PAZARI

Resim

Boyalı Kuş birçok sanatsal etkinliğin yapıldığı, daha çok gençlere hitap eden bir kitap kafe. Düzenledikleri film gösterimleri, edebiyat toplantıları gibi etkinliklerine bir yenisini daha eklemişler; ikinci el pazarı. Her cumartesi pazar masalarını azaltıyorlar ve ikinci el giysilere yer açıyorlar kafelerinde. Kapitalizmin dayattıklarına karşı çıkmak; günümüz dünyasındaki her şeye sahip olma ve yetinememe isteğine karşı olarak bu etkinliği yürütüyorlar. Giysileri ve aksesuarları ekonomik fiyatlarla paylaşmak, değiş tokuş etmek onların en önemli amacı. Salaş veya süslü, marka veya el işi her tarzdan giysi bulmak mümkün. Çalışanlarının güler yüzüyle keyfinizi arttıracak bu mekan, ikinci el tutkunları gidilmesi gereken önemli bir yer.

BONUS:

GARDROPS.COM

Resim

Eğer diyorsanız ki ikinci el giyim tutkunuyum ama sokak sokak , dükkan dükkan gezmekten hoşlanmıyorum veya aradığımı bulamıyorum; gardrops.com tam da size göre. Her türden ve tarzdan, ayakkabıdan çantaya, aksesuardan giyime -çok da ucuz fiyatla- bu siteden rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

 

Nur Boğatur