Ankara' da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken 4 Halk Kütüphanesi

Halk kütüphanelerini sanırım hemen hemen hepimiz duymuşuzdur fakat tam olarak anlamlarını
ya da görevlerini bilmeyiz. Peki bu halk kütüphanelerinin tam olarak görevi nedir? Halk kütüphaneleri cins, yaş, ırk, milliyet, din, dil farkı gözetmeksizin her kesimden kullanıcıya, her türlü kütüphane materyalini çeşitli iletişim yolları ile ücretsiz hizmete sunarak onlara ömür boyu eğitim ve boş zaman değerlendirme imkanı verir.Ayrıca toplumun ekonomik, sosyal, kültürel ve teknik kalkınmasını destekler. Bu yazımızda sizlere Ankara’ nın mutlaka ziyaret etmeniz gereken 4 adet halk kütüphanesini tanıtacağız.

 Oran Sevgi Yılı Halk Kütüphanesi

Resim

Oran Sevgi Yılı Halk Kütüphanesi okurlarına ansiklopediler,sözlükler,yıllıklar,mesleki kitaplar ve her türden araştırmaya yönelik kaynaklar sunuyor. Ödünç verme hizmeti ile okurlar kütüphane materyallerini belli bir süre ile kütüphane dışında kullanabiliyorlar. Tabii ki çocuklar da unutulmamış. Kütüphanenin içerisinde bulunan “Çocuk Bölüm”ünde okulöncesi ve ilköğretim çağındaki öğrenciler de araştırma ve kitap okuma ihtiyaçlarını karşılayabiliyorlar. Eğitici ve kültürel Etkinlikler de Oran Sevgi Yılı Halk Kütüphane’sinin bir parçası haline gelmiş. Milli bayramlar, anma-kutlama ve kuruluş günlerinde kitap tanıtma,imza günleri,konferanslar ve paneller düzenleniyor. 51.Kütüphane Haftası Etkinlikleri,Söyleşi ve Gitar Dinletisi,Türk Sanat Müziği Konseri bunlardan sadece bir kaç tanesi.Yolu Oran’a düşen okurlarımız bizce mutlaka Oran Sevgi Yılı Kütüphanesine uğramalı diye düşünüyoruz.
*Kuruluş tarihi:16 Kasım 1992
*Kitap Sayısı:25000

Gölbaşı İlçe Halk Kütüphanesi

Resim

Gölbaşı İlçe Halk Kütüphanesi Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğüne bağlı olarak hizmete açılmıştır. Kütüphane içerisinde 2 okuyucu salonu, bir çocuk bölümü ve internet erişime sahip bir oda bulunuyor. Gölbaşı ilçesinin merkezinde ve okullara yakın bir bölgede bulunan kütüphane, yıllardır her yaştan öğrencinin uğrak noktası haline gelmiş. Kütüphane okurlarına üyelik kaydıyla 15 gün süreyle kitap ödünç alma hizmeti sunuyor. Kütüphane içerisinde zaman zaman kültürel aktiviteler de gerçekleştiriliyor.53.Kütüphane Haftası Kutlaması,Masal Dinleme Saati,Tiyatro Gösterisi,Hacivat-Karagöz Gösterisi bu etkinliklerden sadece bir kaç tanesi. Yolu Gölbaşı’na düşen sevgili okurlarımız mutlaka Gölbaşı Halk Kütüphanesinin zengin arşivinden yararlanmalı.
*Kuruluş Tarihi: 1982
*Kitap Sayısı: 28607(günlük 2 adet gazete ve 140 adet aylık dergi)
*Multimedya kaynakları: 113 adet ses kaseti ve 11 adet CD

Adnan Ötüken Halk Kütüphanesi

Resim

Adnan Ötüken İl Kütüphanesi Türkiye’nin en büyük halk kütüphanelerinden biridir.1985 yılında Milli Kütüphanenin kurucusu Adnan Ötüken’e ithaf edilerek  adı Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi olarak değişmiştir. Türkiye’deki 6 derleme kütüphaneden biri olan Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi aynı zamanda halk kütüphanesi faaliyetlerine de devam ediyor. Yolu Kızılay’ a düşen kitap kurtlarına Adnan Ötüken Halk Kütüphanesine uğramalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.
*Kuruluş Tarihi: 25 Temmuz 1922
*Kitap Sayısı:800.000

Mamak İlçe Halk Kütüphanesi

Resim

Mamak Kültür ve Sanat Evi olarak hizmet veren kütüphanenin adı 2007 tarihinden itibaren Mamak İlçe Halk Kütüphanesi olarak değiştirilmiştir. Kutludüğün Halk Kütüphanesi, Mamak İlçe Halk Kütüphanesi’ ne bağlı şube kütüphane olarak  hizmet veriyor. 1985 yılında Devlet Konservatuarı yeni binasına taşınmış ve bu tarihi bina Mamak Belediyesi Hizmet Binası olarak 2004 yılına kadar kullanılmış.Kütüphane içerisinde, üç ayrı bölüm ve kültürel etkinliklerin gerçekleştirildiği konferans salonu yer alıyor.Kütüphanenin bölümleri yetişkin, çocuk ve internet erişim merkezi olarak üçe ayrılıyor.Eğer yolunuz düşerse siz kıymetli okurlarımız, mutlaka Mamak İlçe Halk Kütüphanesi’ ne uğrayın.
*Kuruluş Tarihi:1994
*Kitap Sayısı: 19.820

Merak Ediyoruz..?