Ankara Akşamlarının Keyfini Çıkaracağınız 4 Niş Restoran

Duygu Demiralay & Nurten İpek Öztürk & Yiğit Demirbüken / GRI SEHRIN GASTRONOMI HARIKALARI / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahatr 2022-2023 Listeleme Projesi

Bütün gurme lezzet sevenlere selam olsun! 
 
“Memur Kenti” ya da “Gri Şehir” olarak bilinen Ankara’mızda akşamlarımızı renklendirecek birbirinden farklı restoranları sizin için derledik. Blogumuzda geçen restoranların tamamında akşamınızı ister şarap ve yanında eşlikçi, ister kokteyl gecesi, isterseniz yemek ağırlıklı olarak değerlendirebilirsiniz. Deneyimlerimizi mümkün olduğunca objektif bir şekilde, olumlu olumsuz bütün haliyle sizlerle paylaştık. Bu yazımızın size Ankara akşamlarında ışık tutması dileyiğle!
 
Gri Şehir Gastro Ekibi
 
 

1. The Lounge

Atakule manzarası eşliğinde yemek yiyebileceğiniz, bir şeyler içebileceğiniz, arkadaşlarınızla takılabileceğiniz ve hatta partnerinizle randevuya çıkabileceğiniz restoranlardan biri de The Lounge. Yeni açılmasına rağmen Atakule’den geçerken dikkatimizi çeken yerlerden biri olmuştur. İçeri girdiğiniz an sizi karşılayan garsonlar, minimalist ve modern iç dizaynıyla size romantik ve loş bir ortam sunuyor. Yeni açıldığından olsa gerek menü de çok fazla yemek seçeneği yoktu. Başlangıçlar, makarnalar, bowllar, sushiler ve içecek olarak kendilerine özgü kokteylleri, klasik içkiler ve alkolsüz seçenekler vardı. Menü de çok fazla kategori olmasına rağmen kategoriler içinde çok fazla çeşit yoktu. Çalışanların tavsiyesi üzerine bruschettasını, pesto soslu ve arabiata soslu makarnalarını ve sushi eşliğinde fesleğenli ve böğürtlenli imza kokteyllerini denedik. Yemekler gelmeden önce gelen masa örtüsü, tabaklar, yemeklerin sunumu, mekanın enerjisiyle harmanlanmıştı. Menünün ve yemeklerin birazcık daha geliştirilmesi gerekirken, kokteylleri, manzarası ve yarattığı atmosfer için gidilebilecek niş bir mekandı.

Web Sitesi: http://www.theloungeatakule.com
Adres: Atakule No: 23 Çankaya/ANKARA
Fiyat:  350₺/
Kişi Başı
Değerlendirme: 6/10

 

2. ​Zoie

Atakule’de bir diğer mutfağı ve ambiyansıyla ünlü restoran ise Zoie. Zoie; ahşaptan dizaynları, ışıklandırması, yeşil bitkileri ile 60lardan çıkmışçasına oldukça şık bir restoran. Mekâna girdiğimizde bizi kapıda güler yüzlü garsonlar karşıladılar. Hava biraz soğuktu. Bahçede Botanik parkı manzarasına karşı oturmak istediğimiz için ısıtıcıları çalıştırdılar. Doğrusunu söylemek gerekirse Ankara’da kışın bahçede oturulması en keyifli mekanlardan biriydi. Menüye baktığımızda bizi farklı mutfaklardan çok farklı lezzetler karşıladı. Kararımızı başlangıç olarak karides tempuradan ve ana yemek olarak ıspanak dolgulu ravioliden yaptık, içecek olarak da soğuk çaylı bir kokteyl tercih ettik. Seçtiğimiz yemeklerin şık bir sunumu vardı. Özellikle ana yemeğimizin porsiyonu oldukça doyurucuydu. Sipariş verirken ravioliyi “ al dante” istemediğimizi belirtmeyi unutmuşuz, siz damak zevkinize göre belirlersiniz. Bu yüzden hamuru biraz sertti fakat oldukça güzel bir lezzeti vardı. Karides tempura ise özel bir sosun üstünde ince doğranmış yeşillikler ile birlikte servis edilmişti. Karides tempuranın lezzeti ne yazık ki makarna kadar güzel değildi. Karidesler pişmemişti ve hamuru da hemen yumuşamıştı. İçeceğimizin de hafif ferahlatıcı bir tadı vardı. Zoie konsepti, servisi ve ana yemekleriyle bizi oldukça tatmin etti. Akşam saatlerinde dolu olduğu için rezervasyon yaptırılması öneriliyor. Genel olarak değerlendirdiğimizde Ankara’nın gastronomi harikası restoranı olmayı hak eden niş bir restoran diyebiliriz.

Web sitesi: https://zoie.com.tr
Adres: Çankaya, Çankaya Cd. No: 1/18, 06690 Çankaya/Ankara
Fiyat:  250₺/
Kişi Başı
Değerlendirme: 7/10

3. Alma Table

Alma Table, ambiyansı ve özellikle de farklı konsepti ile dikkatimizi çeken yerlerin başında geldi. Restoranın kapısından girdiğimiz anda bizi gördüğümüz en güzel bahçelerden biri karşıladı. İçinde Koi balıklarının bulunduğu küçük gölü, çam, kiraz ve daha birçok bitkiyle bezenmiş bahçe içimizi huzurla doldurdu. Ne yazık ki ziyaretimizi Kasım ayında gerçekleştirdiğimiz için, soğuk sebebiyle bahçenin keyfini çıkaramadık.  İçeri girdiğimizde bizi çok kibar garsonlar karşıladı. Restoranın barı, alışılmışın dışında geniş ve yemek yemek için tasarlanmıştı.  Bizimle ilgilenen garson, bize konseptten bahsetti. Paylaşım tabakları kullandıkları için, 4-5 tabak söyleyip birden fazla lezzeti tatmamızı önerdiler. Söylediklerine göre, her 2-3 haftada bir değişen menüler, mevsime göre toplanan ürünlerle yeniden oluşturuluyor. Kokteyller de aynı şekilde mevsimin ürünlerine göre değişiklik gösteriyor.  Biz gittiğimizde kasım ayında olduğumuz için Limoncellolu Narlı Votka ve Greyfurtlu Tarçınlı rom içtik ve çok beğendik. Siparişler ekmek tabağı ile başlayıp, sipariş yoğunluğu ve yeme hızımıza göre ayarlanarak devam etti. Masamıza ilk olarak zeytin dolması ve peynir mousse tabağı geldi. Zeytin dolması keçi peyniriyle doldurulup panelenip kızartılıyordu, tekilalı limelı tereyağı ise ekşi maya ekmek ile servis edildi. Başlangıç için çok doğru tercih yaptığımızdan emindik. Ardından yoğurtlu pancar tabağı ve ana yemeklerle geceye devam ettik. Ana yemekler de başlangıçlar kadar lezzetliydi. Alma hem verdikleri hizmet hem de yemeklerinin lezzeti açısından kesinlikle Ankaranın Gastronomi Harikaları listesine girmeyi hak eden bir restoran.

Web Sitesi: –
Adres: İncek, Susam Sk. no:1, 06380 Gölbaşı/Ankara
Fiyat: 400₺/Kişi Başı 
​Değerlendirme: 10/10

4. Lola

Lola, Kuzu Effect Avm’de bulunan gastronomi harikası mutfağı ve jazz müzik konseptiyle bahsedilen bir mekandı. Biz de bu güzel yorumlarla bahsedilen mekânı görmek istedik. Gitmeden önce jazz müzik konseri olan bir akşamı seçtik. Şansımıza Somel Trio isimli, jazz müzik sevmeseniz bile seveceğiniz türden çok yetenekli bir grubun konseri vardı. Girdiğimizde bizi lila renkli koltuklar ve çiçekler ile loş bir ışık karşılıyordu. Menüye baktığımızda yemek görselleri o kadar güzel görünüyordu ki kararsız kaldık. Bizimle ilgilenen garsonun tavsiyesi üzerine başlangıç olarak dana carpaccio ve peynir tabağı; içecek olarak ise şarap sipariş ettik. Söylediğimiz başlangıçlar gerçekten harikaydı. Porsiyon olarak iki kişi için oldukça doyurucuydu. Peynir tabağındaki peynirler inanılmaz lezzetliydi. Dana carpaccio ise tuzu biraz eksik olmasına rağmen tam kararında marine edilmişti. Bir akşam yolunuz Kuzu Effect Avm’ye düşerse mutlaka gitmelisiniz. Lola, gerek mutfağı gerek ambiyansıyla gerçekten Ankara’nın gastronomi harikalarından biriydi. 

Web Sitesi: https://lolakitchenandbar.com​
Adres: Oran, Kuzu Effect AVM, Turan Güneş Blv., 06660 Çankaya/Ankara 
Fiyat: 250₺/
Kişi Başı ​
​Değerlendirme: ​​10/10