Yemek Severler İçin: Big Baker Çayyolu

Cansu Saraç-Mertcan Sezer, 12/16/2016
Merhaba yemek severler! Bu sefer de sizlerle kocaman bir hamburger için birlikteyiz. Biz de gidip bir deneyelim ve deneyimlerimizi sizlerle paylaşalım istedik. Big Baker Çayyolu ile beraber Ankara’da toplamda 6 adet şubesi olan bir hamburger zinciri.  Big Baker hamburgerleri porsiyonlarının ortalamadan daha büyük olmasıyla biliniyor. Hamburger dışında birçok yemek seçeneğini de menüsünde barındırıyor. Kahvaltıdan salataya, pizzalardan et ve tavuklu ana yemeklere kadar uzanan geniş yemek seçeneği var. Kocaman hamburgeriyle ünlü Big Baker’da tabii ki tercihimiz hamburger menülerinden ve yanında da el yapımı limonatalardan yana oldu.
Yemeklerle ilgili deneyimlerimize geçmeden önce mekanın iç konforuyla ilgili birkaç noktaya değinmek istiyoruz. İçerisi o kadar soğuktu ki kalkana kadar montlarımızla oturmak durumunda kaldık. Bu durum da yemek yerken rahatsız etmiyor değil. Hatta yan masamızda oturan çocuklu bir bayan çocuğuyla birlikten iki masa daha değiştirerek sıcak bir yer arayışındaydı. Mekanın içinin bu denli soğuk olmasının, tavanının yaz aylarında fonsksiyonel olarak açılabilmesi için yapılan sistemden kaynaklı olduğunun düşünüyoruz.

Lezzete gelecek olursak da, genel olarak malesef ki beklentimizi karşılamadı. Hamburgerin büyüklüğüne diyecek yok fakat onun dışında pek de bir farkı olduğunu düşünmedik. Hamburger tercihi olarak, karamelize soğanlı burger ve kare ekmekte cheese burger seçtik. Yanında gelen limonataların tadı el yapımı sıfatına pek de uyum sağlamıyordu çünkü içlerinde yapay aroma barındırıyordu.
Ayrıca yemek sonrası tıka basa doymuş midenizi bile yoldan çıkarabilecek masa üstü kartları çeşitli tatlı ve kahve seçenekleri sunmakta.

Fiyat değerlendirmesine bahsedersek, fiyatlar gayet makul seviyede. Kahvaltı seçenekleri 8-22 tl, salatalar 10-17 tl, makarnalar 16-21 tl ve ana yemekler ise 15-39 tl aralığındaydı.

Son olarak mekanın vale hzimetinin de olduğunu belirterek yazımızı sonlandıralım. Kocaman burgerlerle afiyetler olsun!

bb6

Big Baker Çayyolu
Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı,
2760. Caddesi (110. Cd.), 06810
Yenimahalle/Ankara
Telefon: (0312) 334 23 34
http://www.bigbaker.com.tr/

Not: Bu mekan kapanmıştır.