Ankara’nın En Eskilerinden bir Kebapçı: Düveroğlu

Seren Bayraktar, Ömer Bezirgan Blog:Ankara’da Anadolu Lezzetleri /Comd 357 Multimedia Journalism Sonbahar 19/20

Picture

Düveroğlu, Ankara’nın en iyi ve en eski kebap restoranlarından biri olarak bilinmekle beraber, tatmak için çok şey olduğu için sadece bir ziyaret yeterli değildir. Bu ziyaretimizde ise Yoğurtlu Kuzu Şiş’i deneme fırsatı bulduk. Altta ağız sulandıran kuzu eti ile süslenmiş pide ve domates salçası, yoğurt ve tereyağı ile yapılan bir sos var. Ayrıca Lahmacun’u sarımsaklı, tam olarak Antep yöreseline özgü bir lezzet olduğunu söylemek mümkün, şiddetle tavsiye ederiz. Geçtiğimiz sene Bilkent’te yerlerini almaları ile birlikte puanda Ankara’da 4 şubesi bulunuyor. Anıttepe’deki şubesi ise ilk açılan merkez şubesi olarak geçmekte.

Düveroğlu gerçekten Gaziantep yöresi anlamında başarılı bir restoran, inanılmaz olduğunu söyleyemeyiz, fakat taze, lezzetli yiyecek ve son derece ilgili garsonlar ile sizi ağırlamaya hazırlar. Ayrıca kadayıf ve baklava gibi çok lezzetli Antep’in geleneksel tatlıları ve her türlü Antep Fıstığı içeren tatlılar menülerinde mevcut diyebiliriz. Fiyatlar kabul edilebilir aralıkta, hatta uygun denebilir. Şiddetle tavsiye edilir.​

Düveroğlu
​Kebaplar: 24-38 TL
Adres: Üniversiteler mah. Bilkent Bulvarı 19/B Çankaya/Ankara
Çalışma saatleri: 12.00 – 22.00 (Her gün)