Hafta Sonu Tadını Çıkarabileceğiniz 4 Farklı Aktivite

Blog: Hafta sonu Tadını Çıkarabileceğiniz 4 Farklı Aktivite/ Comd 537 Multimedia Journalism Bahar 2023/24 Listeleme Projesi

1. Digital Zoo: “Sanal Safari: Dijital Dünyanın Hayvanlarıyla Tanışma Vakti”

​Haftasonu ailesiyle ve arkadaşlarıyla kaçamak yapmak isteyenlerin adresi burası! Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bu hayvanat bahçesi son teknolojiyi kullanmakla birlikte, Dünyanın en büyük dijital hayvanat bahçesi olma özelliğini taşıyor. Bilinen veya az bilinen her türlü kara, su, hava hayvanını burada görebilmeniz mümkün. En iyi yanı iste hayvanların canlı değil, bir hologram olması! Böylece hayvanların hapsedilmeden ve kafese sıkıştırılmadan insanların izleyebileceği ve yakından tanıyabileceği bir ortam oluşturulmuş. Çocuklar kadar yetişkinlere de hitap eden bu yerde dinazorları bile görebilmek mümkün! Özel olarak hazırlanan safari otobüsleriyle dinazorların canlandırıldığı 230 milyon yıl öncesine yolculuk yapabilirsiniz! Bu digital hayvanat bahçesinde 110 ünite ve karma gerçeklik teknolojisini barındıran 150’nin üstünde hayvan türü sergilenmekte. Hologram hayvanların yanı sıra 3 boyutlu teknoloji desteğiyle yapılmış bazı hayvanlar bi hayli gerçekçi ve neredeyse onlara dokunacakmış gibi oluyorsunuz. Hayvanat bahçesi, Atatürk Çocukları Parkında yer aldığı için kocaman bir yeşil alana ve sayısız çardağa sahip. Çıkışta Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ikram edilen çayın tadını çıkarabilirsiniz! 7’den 70’e her yaştaki insanın keyifle vakit geçirebileceği bir yer burası. Girişler ücretsiz lakin girerken bir karekod okuması yapılıyor. Karekodu almak için ankaradhb.com üzerinden TC kimlik numaranızı girerek kayıt yaptırabilirsiniz.
FİYAT: Ücretsiz.

Max Level Arena, Ankara’nın merkezinde bulunan Next Level AVM’nin en üst katında yer alıyor. İçeri girdiğinizde sizi trambolin ve yüksek ip parkurları karşılıyor. Trambolin parkurunda özel çoraplar almanız gerekiyor, yüksek ip parkurunda ise güvenlik önlemleri alınıyor. Ninjatek parkuru da büyük bir alana kurulu, akrobatik hareketlerinizi deneyebileceğiniz eğlenceli bir parkur. Parkurlarının yanı sıra üst katında burayı asıl meşhur eden özelliklerinden biri olan VR oyun alanları bulunuyor. Sanal gerçekliğin her çeşidini yaşayabileceğiniz, gerçek hayatta yapmanıza imkan olmayan şeyleri deneyimleyebileceğiniz inanılmaz bir alan. Çok gelişmiş sistemleri sayesinde sanal gerçeklik gözlüğünü ve kulaklığını taktığınız anda resmen başka alemlere gidiyorsunuz. Bunların yanı sıra çeşitli oyun konsolları da mevcut. Minimum yaş sınırları ve boy gereksinimleri bulunuyor. Fiyatlar genellikle 50TL ile 250TL arasında değişiyor, oyun süreleri ise 5 dakika ile 30 dakika arasında değişiyor. Toplu ödeme yaparak ekstra bonus biletler ve uzatılmış oyun sürelerinden yararlanabilirsiniz.

FİYAT:💸💸
KONUM:📍
PRICE:💸💸
LOCATION:📍

Ankara’nın stresli günlerinden uzaklaşmak ve doğanın tadını çıkarmak isteyenler için kusursuz bir kaçış noktası var: Performans Binicilik Tesisleri! Bu tesis, sadece bir piknik alanı değil, aynı zamanda bir at çiftliği olarak da hizmet veriyor. Arkadaşlarınızla hafta sonunu değerlendirmek isterseniz veya doğanın içinde unutulmaz bir keşfe çıkmak isterseniz, Performans Binicilik Tesisleri sizin için mükemmel bir seçenek.
Tesis, farklı rotalarda ve bütçelere uygun farklı tur seçenekleri sunuyor. Özellikle ilk defa ata binmek isteyenler için mükemmel bir ortam sunan tesis, eğitimli ve kullanıcı dostu step atlarıyla dikkat çekiyor. Safariye çıkmadan önce, uzman eğitmenlerden kısa bir manej eğitimi alıyorsunuz ve atlarınızla tanışıyorsunuz. Bu sayede, at binme deneyimini korkusuzca ve rahatlıkla yaşayabilirsiniz.
Safari turu, Mogan Gölü, vadiler ve çayırlar olmak üzere üç farklı güzergahtan oluşuyor. Çayır bölgesi özellikle keyifli ve huzur verici bir atmosfere sahip. Manejden ayrıldıktan sonra, doğanın içinde kendinizi buluyor ve stresli şehir hayatından uzaklaşıyorsunuz. Gezimize devam ederken, atlarınızla grup halinde ilerlerken etrafınızda çobanlar ve küçükbaş hayvanlarla karşılaşıyorsunuz. Bu, Ankara’da bulunup tamamen doğanın içinde kaybolabileceğiniz bir deneyim.
Tesis içinde restoran hizmeti bulunmamakla birlikte, birçok çardak mevcut ve kendi yiyeceklerinizi getirebiliyorsunuz. Ayrıca, atçılık, okçuluk ve atlı okçuluk gibi aktiviteleri öğrenmek isteyenler için özel dersler de veriliyor.
Performans Binicilik Tesisleri, doğanın güzelliklerini keşfetmek ve stresten uzaklaşmak isteyen herkes için ideal bir seçenek sunuyor. Bu eşsiz deneyimi yaşamak isteyen herkese, tesisin sunduğu fırsatları değerlendirmelerini öneririz.
​FİYAT:
200TL (çardak)
350TL (Çayır Safari)
500TL (Vadi Safari)
650TL (Göl Safi)

Ankara’nın sanatseverlerini ağırlayan Mondrian Sanat Atölyesi, çeşitli etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Her gün farklı konseptlerle ziyaretçilerini sanatın ve eğlencenin içine çeken bu atölye, geniş bir yelpazede etkinlik imkanı sunuyor.
Atölyede parfüm yapımından seramik çalışmalarına, Harry Potter temalı parfüm yapımından Yüzüklerin Efendisi seramik etkinliğine kadar birçok seçenek mevcut. Üstelik, üniversite öğrencilerine hitap eden uygun fiyatlarla bu deneyimlerin keyfini çıkarabilirsiniz.
Biz de bir grup olarak atölyeye katılarak, seramik yapım etkinliğine karar verdik. Etkinlik için ayrılan alanda, özel olarak hazırlanmış bir ortamda karşılandık. İlgililerden aldığımız rehberlikle, kilimize şekil vermeye başladık ve ardından boyama aşamasına geçtik.
Atölyede geçirdiğimiz keyifli zamanın sonunda, yeni deneyimler edinmenin ve sanat dolu bir gün geçirmenin tadını çıkardık. Mondrian Sanat Atölyesi, sanatseverler için Ankara’da keşfedilmeyi bekleyen bir cennet gibi görünüyor.
Eğer siz de sanatla iç içe bir gün geçirmek isterseniz, Mondrian Sanat Atölyesi’nin sunduğu etkinliklere bir göz atabilirsiniz.