Antika Dolu Bir Gün: BİN71 Sanat Cafe Antika Hobi

Fadime Nur Uygur, ​Ece Yılmaz, Helin Ay/ Blog: Antik Ankara / COMD 357- Multimedia Journalism Sonbahar 2021-22 Final Projesi

Biz antikaseverler Helin, Ece ve Fadiş’in 2022 yılının Ocak ayının ilk günlerinde yolu Çayyolu’na düşüyor. Burada bulunan BİN71 Sanat Cafe Antika Hobi’de geçirdiğimiz birkaç saatte sizler için kameramızın kaydet tuşuna basıyoruz ve birlikte yolculuğumuza başlıyoruz. Ankara’da başka örneği bulunmayan bu konsept mekanda; cafe, sanat ve antika bir araya gelerek bizlerin de beklemediği büyüleyici bir atmosfer oluşturmuş.
Dört farklı katında dört başka dünyanın bulunduğu mekanı keşfederken sizler için de tüm ayrıntıları öğrenmeyi ihmal etmedik. Öncelikle BİN71’in genel müdürü Duygu Hanım ile başladığımız sohbetimizde bu konseptin nasıl bir fikirle ortaya çıktığını öğrenerek başladık. Kurulucularının ilk zamanlardan itibaren yolculuğunu bizlere aktaran Duygu Hanım mekandaki farklı olanaklarla ilgili bizleri bilgilendirmeleriyle devam etti. Girişte kafe olarak başlayan bu mekanın devamında bizleri boyalar, fırçalar ve çeşitli modeller karşılıyor. Ücretleri 150 TL’den başlayan modelleri satın alıp renklendirmeniz veya üst katta yapılan atölyelere katılarak hem farklı teknikler öğrenip hem de kendi ürününüzü elde etmeniz mümkün. Makromeden boyama atölyelerine kadar çeşitli aktivitelerin yapıldığı ikinci katta kendinize uygun atölye saatini öğrenip üç saatlik kurslara katılmanız mümkün.
İlk katın devamında ise ayrı bir odada çeşitli antikalar mevcut. Çok fazla karşılaştığımız gibi bu antika macerası da yine hobi olarak başlamış. İş yeri sahibinin babasından kalan bazı eserler devamında yurt dışından gelen parçaların eklenmesiyle burada satışa sunulmuş. Antika bölümünün sorumlusu Murat Bey bizleri en değerli parçalarıyla ilgili bilgilendirirken, His Masters Voice markalı gramofonu bizlere anlatarak başlıyor. Hikayesi bizleri de çok etkileyen bu markanın isminin ve logosunun nasıl ortaya çıktığını öğrendikten sonra antika konusunda nelere dikkat ettikleri ve nasıl süreçler izlediklerini öğreniyoruz.

Bu keyifli sohbetimiz ve gezimizin tüm ayrıntılarına ulaşabileceğiniz Youtube vlogumuz sizler için yayında. Keyifli seyirler…