Sizin için Yaptık: Evinizdeki Fırından Çıkan Ankara Simidi

​Herkese Merhaba,
Sizlere sokakta simit arabalarında satılan, pastanelerin vazgeçilmezi olan ve artık yeni bir boyut kazanarak simit-kafe konseptleriyle kahvaltılarımızın vazgeçilmezi geleneksel fast foodumuz olan simidi evde fırında pişirmenin tarifini vereceğiz.
Siz de artık evde Ankara simidi yaparak kahvaltılarınızda, çayınızın yanında ya da ara öğünlerinizde bu mükemmel lezzeti tadabilirsiniz. Bizim de internetten aldığımız simit tarif ve hazırlanışı  ve hazırlarken izlediğimiz
Refika’dan simit üzerine düzenlediğimiz bu tarif ile beraber tek yapmanız gereken malzemelerin ölçüsüne ve vereceğimiz ip uçlarına uymak olacak.
Öyleyse ilk püf noktamızı vererek tarifimize başlayalım;
Ankara simidinin özelliği pekmezleme yaparken pekmezin soğuk olması. Bu sayede simidimiz daha gevrek ve çıtır çıtır olacak.
Haydi artık gerekli malzemelerimizi anlatalım :
– 1 kg elenmiş un
– 3.5 gram kuru instant maya ya da 10 gram yaş maya
– 15 gram tuz
– Su
– 1 tatlı kaşığı toz şeker ( yaş maya için)
– 1 su bardağı pekmez
– 1 su bardağı su
Malzemeleri öğrendiğimize göre tarife geçebiliriz
Verdiğimiz bu ölçüden yaklaşık 20 tane orta boy simit çıkacak bu nedenle simidimizi hazırlamak için geniş bir yoğurma kabı alıyoruz. Bu kabın içine elenmiş unu, tuz ve mayayı koyun. Ardından azar azar su ilave ederek yoğurmaya başlayın. Simit hazırlarken en önemli aşama simit hamurunun yoğrulma aşamasıdır bu neden ile bu sureci uzun tutunuz ve sert bir hamur elde edene kadar yoğurma işlemine devam ediyoruz.
Bu işlemin sonucunda üzerini örterek 1 saat kadar mayalanması için bekliyoruz.

Resim

Resim

​Hamurumuzun mayalanması için beklerken Ankara simidinin püf noktası olan soğuk pekmezimizi yapmaya başlıyoruz. Bir bardak pekmez ve bir bardak suyu tencerenin içinde karıştırıyoruz. Tekrar belirtmek gerekirse bu karışımı kaynatmıyoruz.

Resim

​Hamur mayalandıktan sonra uygun boyda bezeler keserek şekil vermeye başlıyoruz. İlk önce çubuklar haline getirip iki çubuğu halka şekline getiriyoruz. Bunu nasıl yapacağımızı daha önce Simitçi Dünyası Ankara fabrikasında çekmiş olduğumuz kısa videodan yardım alabilirsiniz.

​ Halka şekline getirdiğimiz simit hamurlarımızı önce pekmezli suya daha sonra da kavrulmuş susamlara buluyoruz. Susamları kavurmamızın sebebi simidin fırında çabuk pişmesindendir. Eğer susamları kavurmadan simitleri bularsak simitlerin üzerinde susamlar beyaz kalır. Bu nedenle ya hazır simitlik susamlar alın ya da susamları kavurun.

Resim

Resim

​Bu şekilde hazırladığımız simitleri içine yağlı kağıt serdiğimiz tepsilerin üzerine yerleştiriyoruz. Fırını yaklaşık 230 derecede ısıtın. Fırın tepsisini ısınmış fırının içine atıyoruz. Simitler hızlı pişeceği için sık sık kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Çünkü kıvamında pişireceğiniz Ankara simidinin tadına doyum olmaz.

Resim

Resim

Fırından aldığımız simitleri biraz ılındıktan sonra afiyet ile yiyebilirsiniz.
Bir tavsiyemiz de burada; yanında çay ve peyniri asla unutmayın.

Çünkü bize göre simit, çay ve peynir ayrılmaz üçlüdür ama tabi tercih size kalmış.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.