Doyurucu ve Sağlıklı Bir Ara Öğün: Yulaflı Bowl Tarifi

Ayda Anıl – Ekin Müge Dedeoğlu / Blog: Kendine İyi Bak, Comd 357 Multimedia Journalism Bahar 19/20 Serbest Gönderi Projesi

Merhaba Sağlıkseverler,
Bugün sizlere bizim de favorilerimizden biri olan yulaf lapası tarifi vereceğiz. Kendisi harika bir ara öğün olmakla birlikte tercihe göre kahvaltı olarak da tüketilebilir. Bizim en sevdiğimiz yanı ise antioksidan açısından zengin tarçının kan şekerimizi dengeleyerek tatlı ihtiyacımızı karşılaması…

Yapması ise çok pratik işte malzemeler:
– 3-4 yemek kaşığı yulaf
– Yarım su bardağı süt
– 1 tatlı kaşığı tarçın
– Yarım muz
Süslemeler için:
– Hindistan cevizi
– Yaban mersini
– Ceviz

Tarif: Süt, yulaf ve muzu bir tencerede kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlıyoruz. 5-6 dakika sonra yulaflar sütü çekip kıvamı koyulaşmaya başlayınca tarçını ekleyerek 1-2 dakika daha karıştırmaya devam ediyoruz, ardından bir kaseye alıyoruz. İşte bu kadar! İnanılmaz sağlıklı ve doyurucu yulaf lapanız hazır. Üstünü ise istediğiniz meyve ve kuruyemiş ile süsleyebililirsiniz. Biz hindistan cevizi, yaban mersini ve ceviz tercih ettik.

Leziz yulaf lapasını kakaolu, elmalı, portakallı gibi birçok şekilde yapmak mümkün! Farklı alternatifler için buraya göz atabilirsiniz.
Umarız deneyip beğenirsiniz! 
Sağlıkla Kalın,
Ayda&Ekin