Ne Yapsak: Ankara'da Hafta Sonu

Rojen Nasır, 03/22/2016

Günlerden pazar. Çoğu Ankaralı kara kara “Ne yapsak?” diye düşünüyor. Doğu’yla (kendisi erkek arkadaşım olur) benim rotamız ise TURUNCU. Biraz doğaya kaçıp kafa dinlemek, damağımıza bayram yaptırmak ve biraz da sanata dokunmak için yola koyulmak niyetindeyiz.

Ve evet… Saatimiz 09:00’u gösterirken başlıyoruz!

  1. PAPAZIN BAĞI:

Ne demişler güne iyi bir kahvaltıyla başlamak lazım!
Dolayısıyla ilk durağımız Ankara’nın gizli cennet bahçesi olan Papazın Bağı. Hava soğuk olduğundan içeriye cam kenarına kuruluyoruz. Ve menüye bakmaya gerek duymaksızın hemen siparişimizi veriyoruz: “İki patatesli gözleme, bir de semaver çay alalım.” (Zira buranın en iddialı lezzeti el açması gözlemesi.)
 

Mekan hakkında biraz daha detaylı bilgi vermek gerekirse;
Kuloğlu Ailesi tarafından 1963’te kurulan Papazın Bağı GOP’ta hizmet veriyor. 14.000 m2 yeşil alana sahip mekanın bünyesinde süs ve balık havuzlarının yanı sıra ördek kümesi de var. Dolayısıyla buraya adımınızı attığınız anda sizi, içinde asırlık ağaçların ve kümes hayvanlarının bulunduğu muhteşem bir doğa karşılıyor. Dahası burada vakit geçirdiğiniz saatler boyunca ne bir korna sesinin ne de şehrin o boğuk havasının sizi bulma şansı yok. Kısacası şehirden kaçmak için en doğru ve zahmetsiz adres!
 
İletişim
Tel: 0 (312) 447 02 72
Adres: Kuleli Sok. No: 61 GOP/ ÇANKAYA
 
     2.CER MODERN:
Papazın Bağı’nda keyifli bir sohbet eşliğinde kahvaltımızı yaptıktan sonra rotamız doğruca Cer Modern.
Yolda etkinlik takvimine bakmadığımızı hatırlıyoruz ama paniğe gerek yok. Nasılsa harika bir sergi bizi bekliyordur!
 
cermodern
 
Cer Modern’ e kısaca göz atmak gerekirse;
2010 yılında Sıhhıye’ de kurulan mekan kısa sürede Ankara’nın sanat kalbi olmuş durumda. Bünyesinde kafeterya ve kütüphane de bulunduran Cer Modern, birçok sanatçının sergisine ev sahipliği yapmasının yanı sıra düzenlediği etkinliklerle de fark yaratıyor. Yaz aylarında düzenlenen Açık Hava sineması ve Tasarım Pazarı ise sanat merkezinin vazgeçilmez etkinliklerinden.
Eğer sanatın herhangi bir dalıyla ilgileniyorsanız ya da Ankara’da “Ne yapsam?” diye karalar bağladıysanız buraya mutlaka uğramalısınız. Yalnız hatırlatmak da fayda var: Pazartesi günleri kapalı.
 


İletişim
Tel: 0 (312) 310 00 00 / 136
Adres: Altınsoy Cad. No:3 Sıhhıye
 

  1. WAFFLE CORNER:

wafflecorner
 
Sergileri dolaşıp birkaç kare fotoğraf çektikten sonra Cer Modern’in bünyesindeki kütüphanede kitap molası veriyoruz. Aradan henüz yarım saat geçiyor ki canım aniden waffle istiyor. Tam da zamanıydı şimdi! “Yorgunuz; yarına yetiştimemiz gereken ödevler var.” diye sızlanırken dayanamayıp koyuluyoruz yola. 114 numaralı otobüse atlıyoruz ve ortalama 15 dakika sonra İran Caddesi’nde iniyoruz. Tam karşımızda Waffle Corner!
Sıcacık ortamına adım atar atmaz tıpkı Papazın Bağı’ndaki gibi menüye bakmaya gerek duymaksızın siparişimizi veriyoruz: “Muz,çilek,kivi,sütlü ve beyaz çikolata ve tabi ki fıstık parçaları.”
Waffle Corner’a yakından bakmak gerekirse;
Burası 11 yıldır Çankaya’da hizmet veriyor. Menülerinde ise yalnızca waffle var. Yalnız ne waffle?! İddia ediyorum ki Ankara’nın en iyisi kesinlikle Corner ki bu durum yalnızca benim iddiamla da kalmıyor; daha önce bir çok kez Türkiye’nin en iyi waffle yapan yerlerinden biri seçilmiş. Başarılarının sırrını sorduğumda, “Malzemelerin tazeliğine ve kalitesine çok önem veriyoruz. Malzemelerin11 sene önce nereden alıyorsak bugün de oradan alıyoruz. Asla ucuza kaçmıyoruz.” diyorlar. Burası çoğu zaman oldukça kalabalık. Fakat gözünü korkmasın; servislerinde aksilik olduğunu ya da lezzetlerinden ödün verdiklerini hiç görmedim. Ayrıca kalabalık, kafa dinleyip arkadaşlarınızla tatlı bir sohbeti paylaşmanıza hatta kitap dergi karıştırmanıza engel değil.
 


İletişim
Tel: 0312 427 10 41
Adres: Arjantin Cad. Turan Emeksiz Sok.
No:7 GOP/ÇANKAYA
 wafflecorner@wafflecornercafe.com