Listeledik: Ankara’nın Gözde 4 Kaykaycısı

Listeledik: Ankara’nın Gözde 4 Kaykaycısı

Selen Tutumlu / Blog: Ankara Kaykay Kültürü / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2021-22 Listeleme Projesi

AA Haber’in 13 Kasım 2021’de Ankaralı kaykaycılar ile gerçekleştirdiği habere konuk oldum. Kaykaycıların arkadaşım olmasıyla bu röportajda bulunabilme fırsatım oldu. Eski adıyla Atatürk Kültür Merkezi yeni adıyla Millet Bahçesi’nde gerçekleşen çekim 2 saat sürdü ve haberciler genç kaykaycılarla yeni açılan kaykay parkında röportaj yapıp bol bol fotoğraf ve video çektiler. 

Picture

Picture

Picture

Türkiye Kaykay Federasyonu Milli Takım Antrenörü Semih Ateş

Yaklaşık 5 senedir Milli Takımda antrenörlük yapan Semih, kaykayın yoğun tutku ve iradeyle gerçekleştirilebilen bir spor hatta bir yaşam stili olduğundan bahsederek cümlesine başladı. 

Picture

 Semih Ateş; ”2018 yılında federasyonumuz kuruldu ve bu süreçte ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. Sporcularımızın gelişmesi için her türlü adımı atmaya uğraştık ve Kaykay Federasyonu da bunun içinde büyük bir rol oynuyor.” dedi. Kaykayla ilgili önyargılar sorulunca da şunu belirtti; ”Kaykay kayan bir insanın kötü bir alışkanlığı olamaz çünkü beynin aynı yerlerini çalıştırır bununla ilgili makaleler de var. Sporun her türlüsü çocukları kötü alışkanlıklardan korur ve kollar” diye ekledi.

Kerem Oral

Gerçek bir adrenalin bağımlısı olan Kerem, Milli Takımla beraber Brezilya ve Çin gibi ülkelere kampa gitti, kendini geliştirmek için haftada en az beş gün kaydığını dile getirdi. 

Picture

Türkiye Kaykay Milli Takım sporcumuz Kerem Oral : ”Merhaba ben Kerem, 19 yaşındayım ve üniversite öğrencisiyim. 8 yıldır kaykay kayıyorum. Kaykaya ilgim arkadaşım sayesinde başladı. Üstüne çıktığımda adrenalini keşfettim ve tutkum böylece devam etti.” Milli takım sporcumuza bu alanda bir hedefi olup olmadığını sorduklarında ise şu cevabı verdi: ”Kendimi ne kadar geliştirebilirsem o kadar iyi diye düşünüyorum. Kaykay bireysel bir spor zaten, amacım kendimi geliştirmek. Milli takımdayım zaten, şu ana kadar Brezilya’ya gittim. Hedefim uluslararası yarışmalara katılmak ve umarım bir derece yapmak” ve ekledi ”Kaykay bence herkes denemeli, bir kez yaparsanız bile seveceğinize eminim.”

Mertcem Erbayraktar

Benim favori kaykaycım Mertcem Erbayraktar. Seneler önce milli takıma kilolu olmamasına rağmen bu sebeple alınmayan Mertcem, kabul almamasına karşın pes etmeyerek her gününü kendini geliştirmeye adamış, kendiyle beraber bu sporu öğrenmek isteyen büyük küçük kadın erkek isteyen herkese yardım elini uzatmıştır. Kaykay stili gibi karakteri de kendine has olan sporcumuz, 21 Haziran Dünya Kaykay Gününde Redbull’un düzenlediği yarışmada birinci olarak sponsorluk kazanmıştır.

Picture

”Merhabalar. Öncelikle ben Mertcem Erbayraktar. 23 yaşındayım, Ankara’da yaşıyorum ve 10 senedir kaykay sporuyla uğraşıyorum. Abimin mahallede kaykay sürüşünü izlerdim ve içimde o sırada bir kıvılcım oluşurdu, bu şekilde kaykayla tanıştım. Benim dönüm noktam aslında kaykay oldu kıyafetim, dinlediğim müziğim ve hayat tarzımla.” Genç sporcuya kaykayda hedefleri sorulunca ;” Olimpiyatlara gitmeyi ümit ediyorum, onun dışında hedefim Türkiye’ye kendi kaykay parkımızı yaptırmak.” dedi ve şunları ekledi ”Ankara’da yeterli kaykay pisti yoktu, son zamanlarda pistlerimiz gelişmekte. Eski adıyla Atatürk Kültür Merkezi yeni adıyla Millet Bahçesine yapılan bu kaykay pisti gelişmemiz için bir araç oldu. Uzun zamandır bu parklardan uzaktık ve sokaklarda kayıyorduk. Bu parklar gelişmemiz için önemli bir basamak, inşallah daha fazla parkın yapılmasını umut ediyoruz”.

Ege İnanç

Picture

Ege İnanç röportajında ”6 yada 7 yaşımda elime geçen bir kaykayla bu spora başladım. Bir hedefim yok hobi olarak yapıyorum, ülkemizde zaten bu sporun bir hedef olmasına çok el vermiyor.” dedi. Yaygınlaşmasını ister miydiniz diye sorulunca da ”Tabi ki de, keşke daha çok parkımız olsa daha fazla insan teşvik olsa” dedi. Eski adıyla Atatürk Kültür Merkezi yeni adıyla Millet Parkında yeni açılan kaykay parkında kayarken ne hissettiği sorulunca da ”Biraz tehlike hissediyorum, pist hala hazır değil oldukça tozlu, üstümden gördüğünüz üzere, bakalım tehlike geçerse mutlu hissedeceğiz” dedi.