Ankara’da Sağlıklı Seçenekler Bulabileceğiniz 4 Mekan

Begüm Zeybek & İdil Rona / Blog: DAHA İYİ SEN / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2022-2023 Listeleme Projesi

Hepinize merhaba!
Vücudumuza iyi bakmak için dikkat etmemiz gerekenlerden biri de onu ne ile beslediğimiz. Bazen, hızlanan tempoya ayak uydurmak gerekse de öğün atlamak veya geçiştirmek bizim için bir seçenek değil. Kısa sürede, besleyici ve doyurucu seçenekler bulmanın kolay olmadığının farkındayız. Bu yüzden, hem kısa sürede yiyebileceğiniz, besleyici öneriler sunan yerleri hem de pek sağlıklı menüsü olmayan yerlere kendimizi nasıl adapte ettiğimizi anlattık. 

HUHU
Yolculuğumuza Beysupark’ta bulunan HUHU ile başlıyoruz. İlk durağımızda tercihimiz rengarenk bir kase. Siparişimize kasemiz için baz seçerek başlıyoruz. Biz hafif bir öğün olması için roka ve marul seçtik, siz isterseniz basmati pirinci veya arpa şehriyenin olduğu bir baz seçebilirsiniz. İkinci istasyonda bizi meze ve proteinler bekliyordu. Mezelerden humus ve patates püresi seçtik. Protein olarak falafel ve keçi peyniri seçsek de seçenekler arasında tandırdan kalamara bir çok farklı çeşit vardı. Son olarak garnitür ve sos seçimimizi yaparak kasemizi tamamladık. Soğan turşusu, beluga salatası ve kinoa ile süslediğimiz kasemiz hem rengarenkti hem de doyurucu. Opsiyonlarının geniş olması nedeniyle bu kaseyi hemen hemen her zaman tercih edebilirsiniz. Ayrıca evde bulunan malzemelerinizi geceden bir kavanoza koyarak da benzer bir kase hazırlayabilirsiniz.

Picture
 
Picture
 
 
HUHU.COM
 
 
 

BARN
Yine Beysupark’ta bulunan ve ikinci durağımız olan BARN, bizi kahvaltı ve smoothie seçenekleri ile karşılıyor. Kahvaltı olarak, kızarmış ekmek üzerinde yumurta-avokado-peynir ya da yumurta-füme-labne seçenekleri vardı. Biz tercihimizi smoothieden yana kullanıyoruz. Ekşiden tatlıya 4 farklı çeşit smoothie arasından biz ananas-mango-muz karışımını seçtik. Hindistan cevizi, granola, keten tohumu ve yer fıstığı parçalarıyla servis edilen bu smoothie de gayet besleyici ve hızlı bir öğündü. Tercihe göre, ekstra olarak, karışımların içine protein tozu da eklenebiliyordu. Evinizdeki blender ile, yulaf, isteğinize bağlı olarak süt ve donmuş meyveler ile benzer bir smoothieyi siz de kolayca yapabilirsiniz. Kararmış muzlarınızı dondurarak smoothielerinizde kullanabilir, hazırladığınız smoothieye tarçın ve bal ekleyerek tatlandırabilirsiniz.  Daha hafif bir şeyler yemek istediğinizde, ya da okul/spor öncesi enerjinizi yükseltecek bir yer arıyorsanız burası tam size göre. 
Picture
 
 
BARN.CO
 
Picture
 
 
 
 

​KITCHEN CRAFT TOWN
Üçüncü durağımız, hem Beysupark’ta hem de Ümitköy’de şubesi bulunan, Kitchen Craft Town’da tercihimiz tütsülenmiş hindi füme ve Gouda peynirli sandviç. Kitchen Craft Town geniş menüsü ile birçok seçenek barındırıyor. Oldukça büyük bir porsiyonda gelen bu sandviçi biz paylaşmayı tercih ettik. Ağır spor sonrasında karbonhidrat ve protein almak için hem çok lezzetli hem de doyurucu bir opsiyon. Sipariş verdikten kısa bir süre sonra bizimle buluşan tabağımızı biz çok beğendik. İçerisinde bulunan zengin malzemeleri ve sıcacık ekmeği de bu tabağı en cazip hale getiren şeylerdendi. Hızlı, doyurucu ve bir o kadar lezzetli bir öğün arıyorsanız, bu mekâna bir şans vermelisiniz. Sizde sınavdan sınava koşarken kendi evinizde hindi füme kullanarak, çok hızlı bir şekilde sandviç hazırlayabilirsiniz. Hemen hemen her çeşit peynir ve tercih ettiğiniz  yeşilliklerle zenginleştirerek kendinize dengeli bir öğün hazırlayabilirsiniz.
Picture
 
​BİLKENT YORK
Son durağımız ise Bilkent York. Uzak doğu yemekleri ile ünlenen ve birçok Bilkent öğrencisinin uğrak noktası olan York, her ne kadar Uzak doğu mutfağı ile öne çıksa da sağlıklı opsiyonları da menülerinde bulunduruyorlar. Burada bizim tercihimiz kinoalı tavuk salata. İçerisine giren marul, salatalık, domates, havuç, kabak gibi sebzeler ve üzerine bol tavuk ve kinoa ile hem damak zevkimize hem de gözlerimize hitap ediyor. Sizde her York’a uğradığınızda aynı şeyleri yemekten sıkıldıysanız bizim size tavsiyemiz, bir de tavuklu salatanın tadına bakmanız. Evinizde de basit bir şekilde kendinize bol yeşillikli tavuklu bir salata hazırlayabilirsiniz. Özellikle hafif bir öğün istediğiniz günlerde hem lezzetli hemde dengeli bir öğün olarak tercih edebilirsiniz.

Picture