Bedenine İyi Bakmak İsteyenler İçin: Ankara’da 4 Vegan Mekan

Defne Yaramanoğlu & Defne Akalın / Blog: Bİ’ MOLA / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2022-2023 Listeleme Projesi

Ankara’da Bi’Mola bloğumuzun ilk serisine hoş geldiniz! Üçüncü nesil kahvecilerin ardından hayatımıza giren vegan yemek kültürü hızla popülerleşti ve gittikçe yayılmaya devam ediyor. Bizde düşündük taşındık ve açılışımızı sağlıklı bir alternatifle yapmaya karar verdik. İlk Mola’mız Ankara’daki vegan mekanlar! Sizler için bu yazımızda Ankara’da bulunan, birbirinden lezzetli ve sağlıklı ürünler sunan ve aynı zamanda hoş vakit geçirilebilecek, birbirinden güzel atmosferlere sahip 4 vegan mekanını inceledik. Amacımız, bu mekanları değerlendirirken sadece vegan kişilere yönelik bir değerlendirme yapmaktansa, sağlıklı yiyecekler yerken aynı zamanda güzel vakit geçirmek isteyen tüm “mola severlere” hitap etmek. Bir taşla iki kuş desek yeridir! Sağlıklı salatalardan, leziz smoothielere, falafellerden, vegan iskendere kadar; sağlıklı bir alternatif arıyorsanız buyrun sizi yazımıza alalım! 👇🏻

 
1. iNput Healthy Foods

İlk durağımız Üsküp Caddesi’nde bulunan iNput Healthy Foods. Tunalı Botanik parka yürüme mesafesinde olan iNput Kafe, mekanının ve dekorasyonunun güzelliğiyle dikkatimizi çekmeyi başardı. Sessiz ve sakin bir sokakta bulunan iNput kafe, Bi’Mola vermek için çok uygun. İsterseniz ders çalışın ya da arkadaşlarınızla sabahtan akşama kadar sohbet edin; oldukça şık gözüken iNput Kafe, sunduğu vegan yiyeceklerle de bir adım öne çıkıyor. Mekanın şefi Elif Hanım; “Amacımız, yarattığımız özel tatlar ile insanların aklındaki sağlıklı ve vegan ürünlerin lezzetsiz olacağı algısını kırmak” olduğunu söyledi. Vegan yiyeceklerin yanında, menüdeki ürünlerin hiçbirinde rafine şeker ve gluten kullanılmıyor. Geniş ürün skalası ile büyük bir kitleye hitap ediyor. Yani, burada keyifli Bi’Mola vermeniz için vegan olmanıza gerek yok! iNput Kafe’ye yolunuz düşerse, çalışanlarının tavsiyesine göre en çok sevilen yemeklerinden Niyokki ve en çok tercih edilen tatlılarından Snickers Kakao Karamel Cheescake’i denemenizi tavsiye ederiz.

Mekanın menüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

 

👩🏼👩🏻 Defne’lere göre mekan performans değerlendirmesi:

Fiyat: ₺₺₺₺₺ (70-175 lira bandında)

Bi’mola İçin Uygunluk: ●●●●●

Lezzet: ●●●●○

 

2. Kaktüs Smoothies & More

İkinci durağımız ise Tunalı’nın Bülten Sokağı’nda hem birbirinden tatlı lezzetleri hem de mekanının insana verdiği sıcaklığıyla öne çıkan Kaktüs Smoothies & More. İki yakın arkadaş ortağın işlettiği bu minik vegan kafenin en çok tercih edilen ürünleri Purple Kase’si ve James Moriarty Smoothie’siymiş! Smoothie ve kaselerin dışında pek çok sandviç, tatlı ve çeşitli salata seçenekleri olan bu samimi mekanın kahvaltıları ise haftasonu için güzel bir alternatif oluşturuyor. Bize göre sağlıklı menüsünün yanında, mekanın kendisi de çok güzel! Arkadaşlarınızla sohbet etmek ya da yalnız başınıza vakit geçirmek için çok güzel bir atmosfer sunuyor. Defne’ler olarak burada geçirdiğimiz zamandan çok keyif aldık.

Mekanın menüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

 

👩🏼👩🏻 Defne’lere göre mekan performans değerlendirmesi:

Fiyat: ₺₺₺₺₺ (45-90 lira bandında)

Bi’mola İçin Uygunluk: ●●●●○

Lezzet: ●●●●○

 

3. Junk Vegan

Vegan’ım ama fast food’dan vazgeçemiyorum diyorsanız, Junk Vegan tam size göre! İskender, döner, hamburger, dürüm, hotdog… aklınıza gelebilecek her yemeğin vegan versiyonunu bulabileceğiniz Junk Vegan, Tunus Caddesi üzerinde. Fast food yemekleri, vegan menülere çevirme konsepti, biz Defneler olarak ilgimizi çok çekti. Eğer İskender yiyeyim, ama daha sağlıklısını yiyeyim diyorsanız, Junk Vegan’a bir şans vermenizi öneririz. Ayrıca uygun fiyatları ve kalabalık buluşmalara ev sahipliği yapabilecek, havalı grafitilerle donatılmış mekanı ile vegan olmayan kişilerin de tercih edebileceği bir restoran. Bu mekana, geleneksel Türk yemeklerinin vegan yorumunu merak eden tüm mola severler bir şans verebilir.

Mekanın menüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

 
 
 

👩🏼👩🏻 Defne’lere göre mekan performans değerlendirmesi:

Fiyat: ₺₺₺₺₺ (42-60 lira bandında)

Bi’mola İçin Uygunluk: ●●●○○

Lezzet: ●●●○○

 

4. Gabo Kitchen Ankara

Son durağımız ise geleneksel tarzda vegan yemekleriyle Türk mutfağına vegan imzasını atan Gabo Kitchen. Eğer Türk mutfağınının geleneksel lezzetlerini seviyorsanız ve bu tatların vegan yorumlarını deneyimlemek istiyorsanız Gabo sizin için doğru bir adres! Hafta içlerinden hafta sonlarına, Bahçeli molalarınızın yıldızı olabilecek bu mekanda verdiğiniz bir mola, Türk mutfağınıyeniden keşfetmenize olanak verecek. Fellah Köfte’den Kayseri Yağlaması’na kadar pek çok yemeği olan bu restoranın en beğenilen ürünü ise nefis Yahudi Köftesi. Fast food’dansa slow foodakımını benimsemiş olan bu mekanın aynı zamanda içerisinde kendisine ait vegan ürünler sattığı küçük bir market de mevcut. Ağaçların gölgesinde, Bahçeli kargaşasından uzak Gabo Kitchen, ruhunuzu ve midenizi dinlendirebileceğiniz çok hoş bir mekan!

Mekanın menüsüne buradan ulaşabilirsiniz.

 
 
 

👩🏼👩🏻 Defne’lere göre mekan performans değerlendirmesi:

Fiyat: ₺₺₺₺₺ (32-60 lira bandında)

Bi’mola İçin Uygunluk: ●●●○○

Lezzet: ●●●○○