Ankara’da Buz Sporlarının Tadını Çıkarabileceğiniz 4 Buz Pisti

​Azra Gök & Nehir / WHERE DREAMS ARE MADE OF: Ice Rinks OF ANKARA / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2023-2024 Listeleme Projesi

Merhaba, buz sporu tutkunları! Bugün buz sporlarının başlangıç noktalarını oluşturan Ankara’da sayısı ne yazık ki fazla olmayan buz pistlerini tanıtmaya geldik. Sadece bu yazıyla pistin kendisine gidip gelmiş kadar bilgi sahibi olmanızı sağlamayı hedefliyoruz. Açılış- Kapanış saatleri, özel ders imkânları, serbest seanslar, pistlerde yapılan özel etkinlikler ve çok daha fazlası hakkında geniş bir bilgilendirme sunacağız. Kendi tutkunuzu gerçekleştirebileceğiniz Keçiören, Altındağ, Ümitköy Oran’da bulunan bu 4 buz pisti tam da size göre!

Ahmet Çalık Buz Pisti

Picture

Dünya olimpik buz pateni pisti sistemi ile aynı standartlara sahip bir buz pistinde kaymak ister miydiniz? O zaman Ahmet Çalık Buz Pisti sizler için doğru seçenek! Gölbaşı’nda geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık’ın isminin verildiği 4 Mart 2022 tarihinde açılan bu pistin birçok yenilikçi özelliği de bulunuyor. Dome çadırlı ilk kalıcı buz pateni pisti olmasının yanı sıra 300 metrekarelik buz pisti kullanıcılarına ferah bir ortam ve akustik sunuyor.

Pistin kullanımı ücretsiz. Pazartesi günleri dışında tüm günler 10.00-19.00 saatleri arasında kullanıma açık. Hafta içi günlerde yetişkinler, hafta sonunda ise 5-15 yaş arası çocuklar kullanıyor. Okullar kapandıktan sonra ise pistin tüm kullanım hakkı çocukların oluyor. Paten, kolluk, dizlik ve başlık gibi ekipmanlar seanslar süresince gelen misafirlere ücretsiz sunuluyor. Buz pistine gitmeden önce randevu almanız gerekiyor. Misafirlere randevusuz kullanım hakkı tanınmıyor. Bir seansta ise maksimum 25 kişi aynı anda buz pistini kullanabiliyor ve 30 dakika sürüyor. Doğal buzun üstünde eğlenceli ve keyifli bir gün geçirmek istiyorsanız, Ahmet Çalık buz pisti sizler için doğru seçenek!

Adres: Ovacık, Yozgat Blv. No:58, 06280 Keçiören/Ankara
Telefon: 0 501 710 04 49

Ali Ersoy Buz Pisti

Picture

Buz sporlarına yeni başlayacaklar için doğru adres: Ali Ersoy Buz Pisti. 4 bin metrekarelik bir kullanım alanında, tamamı gerçek buzdan yapılarak inşa edilen buz pisti yarım olimpik olmasıyla da Ankara’da öne çıkan buz pistleri arasında yer alıyor. Yaklaşık 900 metrekarelik gerçek buzdan oluşması buz sporu severlere 2019 yılından bu yana eşi benzeri olmayan bir deneyim sunuyor.

Buz Pateni Sarayı olarak da adlandırılan Ali Ersoy Pisti Kompleksi ayrıca 150 kişilik tribün ve kafeterya olanaklarını da ziyaretçilerine sunuyor. Tesisin kullanımı ücretsiz ve misafirlerin rezervasyon yaptırması gerekiyor. Rezervasyon yaptırmadan gelen misafirlerin tesisi kullanmasına izin verilmiyor.

Buz pistini sadece 7 yaş ve üzerindeki misafirler kullanma hakkına sahip. Fakat 18 yaş altı misafirler buz pistini ebeveyn refakatçiliği olmadan kullanamıyorlar. Her pazartesi haftalık bakım ve temizlik nedeniyle kapalı oluyor. Tesis, cumartesi ve pazar günü kullanıma açık fakat saat 09.00-11.00 arasında spor kulüpleri antrenman yapıyor. 11.00-13.00 saatleri arasında ise özel dersler yapılıyor.  Her bir özel ders seansı 40 dakika sürüyor. Başlangıç kursu haftada 2 gün 3 hafta 6 ders şeklinde gerçekleştiriliyor. 13.00-17.00 saatleri arasında ise halkın kullanımına açılıyor. Eğer buzun üstünde bir serüvene başlamak istiyorsanız sizin için Ali Ersoy buz pisti doğru adres olacaktır!

Adres: Güneşevler Mahallesi 35. Cadde No:9 Altındağ/Ankara
Telefon: 0 312 514 8272

Kent Paten

Picture

Siz buz sevenler için Ankara’nın sunduğu bir diğer pistimiz ise Oran’da bulunan Kent Paten. 15 yılı aşkın süredir hizmet veren Milenyum Spor Klubü’ne bağlı özel bir tesis burası. Eylül ayından Haziran ayına kadar açık olan pist bünyesinde senkronize, buz hokeyi ve artistik paten gibi sporlara öğrenci yetiştiriyor. Özel grup dersleri olanağı sağlamasının yanı sıra yetişkinler için de ulaşılabilir bir yer. Üstelik paten, kask ve dizlik gibi ekipmanları da tesisten tedarik edebiliyorsunuz!

Yalnızca bir kaç saatini buzun üstünde, zihniyle baş başa ya da sevdikleriyle kahkaha içinde geçirmek isteyenler için de çok uygun Kent Paten. Fiyatlandırması sabit olan pistte 50 dakikanızı geçirmek hafta içleri 100₺ ve hafta sonları da 120₺ gibi bir fiyata mal oluyor. 5. sezonunu geride bırakan pist, hafta içleri 10’dan 19’a kadar hafta sonları da 12’den 22’ye kadar halk kullanımı için uygun ve siz buz tutkunlarını bekliyor!

Adres: Oran, 631. Sk. No: 5 D:1, 06550 Çankaya/Ankara
Telefon: 0 549 440 81 81

Ümitköy Buz Pateni

Picture

​​      Spor Bakanlığına bağlı olan bu pistimiz ise Ümitköy’de. 2018 yılında kullanıma açılan bu tesis her yaştan kayma sevdalıları için her gün instagram hesaplarında programlarını sizler için paylaşıyor. Hafta içleri 50₺ ve haftasonları 60₺ gibi bir fiyata 40 dakika boyunca buzun üstünde dünyanın geri kalanını unutabiliyorsunuz!

Körling, senkronize, short run gibi sporlar için öğrenci yetiştiren bu kurumun bir diğer özelliği de kendi buz hokeyi federasyonları ve pistlerinde tuttukları müsabakalar. Hafta sonları yapılan bu maçları ücretsiz bir şekilde izleyebilir ve kendiniz kaymasanız bile buzun tadını çıkarabilirsiniz! Gitmeden önce instagram sayfalarından detayları öğrenmeyi unutmayın!

Adres: Koru mahallesi Ankaralılar caddesi, 2647. Sk. no:1, 06810 Çankaya/Ankara
Telefon: 0 532 232 91 53