Ankara’da Verilmli Çalışılacak 4 kafe

Deren İnci & Selin Şekerci & Melike Akın / ANKARA’DA VERİMLİ ÇALIŞ / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2023-2024 Listeleme Projesi

Merhaba kafe meraklısı öğrenciler!

Sınav haftası geldi çattı! Ders çalışmak için ev ve kütüphane dışında farklı bir atmosferde çalışmak isteyenler için harika yerleri keşfetmeye ne dersiniz. İşte Ankara’da  kahvenizi yudumlayıp, lezzetli tatlılarınızı yiyebileceğiniz ve aynı zamanda da rahatlıkla ders çalışıp işlerinizi halledebileceğiniz 4 kafe!

1- MSA’da yetiştirilen şeflerin, günlük olarak çıkardığı tatlılarıyla: Line Coffee!
İlk durağımız Line Coffee! Ankaranın İncek mahallesinde bulunan Line, çoğu üniversiteye ve öğrenci evlerine yakınlığı sayesinde üniversite öğrencileri arasında popüler bir mekan haline gelmiştir. Haftanın her günü gece yarısına kadar hizmet vermesi, bizim gibi kafe meraklısı öğrencilerin ilgisini arttırmıştır. Herkesin gözdesi olan ve çalışmak için boşluğunu kovaladığı namı değer arka masa grup çalışmaları için oldukça konforludur. Aynı zamanda, “Dikkatim dağılır tek başıma çalışmak istiyorum.” diyenlerdenseniz, Line sizide düşünmüş ve bistro şeklinde çalışma alanlarıda oluşturmuş. Kafeden içeri ilk girdiğinizde sizi çok ferah ve modern bir dekorasyon karşılıyor. Line’ın nu atmosferi sizi evinizde gibi rahat ve huzurlu hissettiriyor. Kafede ki öğrencilerin ders çalışmak için geldiğini rahatlıkla gözlemleyebiliyorsunuz. Bu yüzden kafedeki büyük masaların genelde dolu olduğunu görebilirsiniz bu durumda da çalışmak için ortak alandaki masalar tercih edilebilir.  Gelelim Line’ın hem göze hem damağa hitap eden lezzetlerine. Ders çalışırken düşen moralleri ve enerjileri toplamak için Line’ın birbirinden lezzetli tatlılarını ve karnınızı doyurmak için de tuzlu atıştırmalıklarını denemelisiniz. Kafeden içeri ilk girdiğinizde sizi çok ferah ve modern bir dekorasyon karşılıyor.
 

Adres: Kızılcaşar Mahallesi Yavuz Sultan Selim Bulvarı Bulvar Loft Sitesi A2 Blok 180 7, D:F, 06830 Gölbaşı/Ankara
Instagram: @__lineco
Website: http://www.linesocietas.com/
İletişim: 05304922090
Fiyat: 
💸 💸 💸 (3/5)

2- Ankara’nın özel çalışma odalarıyla yeni gözdesi: Madrid!​

Bir sonraki durağımız ise yeni açılan ve bir anda popüler olan Madrid Cafe! Yaşamkent mahallesinde bulunan Madrid Kafe özel çalışma odaları konseptleriyle kalbinizi kazanacak. Sunumlarınız mı yaklaştı? Yoksa sınav haftanızda, topluca bir odaya toplanıp biz bize ders mi çalışalım mı diyorsunuz? İşte burası doğru adres, üstelik odaları kullanmak tamamen ücretsiz ve süresiz. Büyük ve konforlu odalarında TV ve özel klima bulundurmayı ihmal etmeyen Madrid Kafe, sizi aynen evinizin salonunda gibi konforlu hissettirecek. Bu sayede TV’yi kullanarak sunumlarınızı yansıtabilir veya ders videolarınızı arkadaşlarınızla keyifle izleyebilirsiniz. Odaların dışında ortak alanlarda büyük çalışma masalarını da koymayı ihmal etmeyen Madrid, her masasına priz yerleştirerek ve gerekli aydınlatma sistemini kurarak siz öğrencileri asla unutmamış ve tamamen çalışma konseptli bir atmosfer yaratmış. Bunlara ek olarak bireysel çalışmak isterseniz de bistro şekilinde dekore edilen çalışma alanını kullanabilirsiniz. Kısacası her çeşit çalışma tipi sizler için düşünülmüş. Ee, bu kadar çalışmaya bir de ağız sulandıran tatlılar ve leziz sandviçler eşlik etmesin mi? Çayınızın, kahvenizin hatta taze meyve sularının bile bulunduğu bu zengin mutfakta dilediğiniz bir çok şeyi yiyip içebilirsiniz. Son olarak, sıkılıp bir nefes almak istediğinizde sizi bekleyen kocaman bir kış bahçesi bir de açık bahçe vardır. Tamamen huzurlu hissedeceğiniz bu yeşillik dolu alanda gerekli oksijeninizi depolamadan derse başlamayın deriz.
 
Adres: Alacaatlı, Şht. Eren Bülbül Cad. No: 2G, 06810 Çankaya/Ankara
Instagram: @coffeedemadrid
Website: http://www.coffeedemadrid.com.tr/
Fiyat: 
💸​ (1/5)

 

3- Kütüphanede çalışamıyorum ama bana kütüphane ortamı lazım diyorsanız Kocatepe 1919 size göre!

Sırada Beytepe’nin yeni gözdesi olan Kocatepe 1919 var. Bu kafeyi diğerlerinden farklı kılan üst katına çıktığınızda görebileceğiniz kütüphane havası. Üst katına adım attığınızda karşılaştığınız kütüphane havası, burada çalışmak isteyenler için adeta bir cennet haline geliyor. Kocatepe, yuvarlak ve sıra şeklindeki masalarıyla, kendi dünyanıza dalıp tek başınıza odaklanmak isteyenler için ideal bir tercih. Kütüphanelerin kalabalığından kaçıp sessiz bir çalışma alanı arayan üniversite veya lise öğrencisiyseniz bu kafeyi sizlere kesinlikle tavsiye ediyoruz. Molalarınızı geçirmek için şömine başını veya bahçe kısmını tercih edebilirsiniz. Ayrıca, uzun süre çalışacaklara hitap eden zengin içecek ve tatlı-tuzlu yiyecek seçenekleriyle Kocatepe, çalışma maratonlarınızı daha keyifli hale getirmek için tasarlanmış. Özellikle canı tatlı çekenlere çikolata soslu San Sebastianı öneririz! Kütüphane atmosferini bir kafede bulmak isteyenler için Kocatepe’nin üst katı, aradığınız yerin tam olarak karşılığı. Ferah ve sessiz ortamıyla size verimli bir çalışma ortamı sağlayacağını biz sizler için deneyimledik ve bu kafeye tam puan verdik. Şimdi sıra sizde! Kocatepe 1919’a adım atın ve kendinizi çalışmaya daldırın.
 
Adres: Beytepe, Plevne Caddesi No:9/7, 06800 Çankaya/Ankara
Instagram: @coffee1919.tr
Website: https://www.kocatepekahveevi.com.tr/​
İletişim: 03125446146
Fiyat: ​
💸💸​(2/5)

 

4- Estetik İç Dizaynıyla EspressoLab 

Son durağımız, Beytepe’de 1923’de bulunan EspressoLab. Ankara’da uzun süredir hizmet veren ve sevilen kafelerden biri olan EspressoLab, yeni açtığı geniş çalışma alanına sahip şubesiyle, kafe sever öğrencilerin kalbini hemen kazandı. İçeride birçok tipte büyük masanın bulunması “Ben sığamıyorum, bana geniş masa lazım” diyenlerinde ilgisini oldukça çekmiştir. Özellikle güzel sanatlar öğrencileri için ideal bir ortam! Sizin bu durumdan rahatsız olduğunuzu biliyoruz, ancak artık maketlerinizi ve büyük çizim defterlerinizi kullanmak için çekinmenize gerek yok. Aynı zamanda EspressoLab Zoom görüşmesi yapması gereken ya da acil bir toplantıya katılması gerekenleri de düşünmüş ve çalışma alanının köşe kısmına tekli bir çalışma odası eklemiş. Katılmanız gereken bir Zoom toplantısı ya da yapmanız gereken bir sunum olursa bu tekli odaya mutlaka bir şans vermelisiniz. Bu kadar çok ders çalıştıktan sonra açık havada günlük taze tatlılarınızın ve sandviçlerinizin tadını çıkararak mola verebilirsiniz, bunun içinde çok keyifli bir dış mekan oluşturulmuş. Tatlı ve sandviçlerden bahsetmişken, kahve severler içinde çok geniş bir kahve menüsü mevcut. Eğer farklı tatları keşfetmeyi seven biriyseniz, özellikle matcha lattesini denemelisiniz. Beytepe’nin soğuğunda birazcıkta olsa içinizi ısıtacaktır. 
 
​Adres: Beytepe, Kanuni Sultan Süleyman Blv No: 50/21, 06800 Çankaya/Ankara
Instagram: @espressolabtr
Website: https://www.espressolab.com/
İletişim: 4448464​
Fiyat: ​
💸💸​ (2/5)