ANKARA’ DA DENEDİĞİNİZE PİŞMAN OLMAYACAĞINIZ 4 BUTİK PİZZACI

SERAY UYAR & AYBÜKE SÜLÜN & DENİZ ALPTEKİN / ANKARA’DA BİR DİLİM MUTLULUK / COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2021-2022 Listeleme Projesi
 
Tüm pizzaseverlere yeniden merhaba!
Ankara’ya gezmeye geldiyseniz, üniversite için yeni taşındıysanız ya da her ne sebepten olursa olsun ‘Ben Ankara’da nerede en güzel pizzayı yerim?’ sorusuna cevap arıyorsanız doğru adrestesiniz. Blogumuzda sizlere bahsedeceğimiz bu dört pizzacı sizleri beklentilerinizin de üzerine çıkaracak. Bir pizzadan en fazla ne bekleyebilirim ki demeyin.. Biz üç arkadaş altı senedir çıktığımız bu pizza avı yolculuğunda sizleri en iyiye ulaştıracağımıza eminiz. Sizlere yalnızca mekanın adını verip kenara çekilmeyeceğiz. O mekanda hangi pizzayı ya da pizzaları denemeniz gerektiğini de özellikle belirteceğiz. Bu mekanlar alıştığımız geleneksel pizza tatlarının ötesine çıkan, kendi kulvarlarındaki en iyi butik pizzacılığı yapıp bu güzel İtalyan lezzetini Ankara halkına sunmaktalar. Şimdi sizden yalnızca tek şey istiyorum. Bu blogu akşam ya da gece okumayın çünkü ağzınızı sulandıran o taş fırında pişmiş bol peynirli pizzanın hayali sizi uykunuzdan edebilir. O yüzden kendinizi pizza yemeye hazırladığınız o anda bu blogu açın, tavsiye ettiğimiz pizzacılar arasından size en yakın olanını seçin ve koşarak evinizden uzaklaşın. Hazırsanız başlayalım..
 
 

1. MOZZ

 
MOZZ, Beytepe yolunda bir pizzacı, prefabrik bir bina… Küçük bir o kadar da samimi ve sıcak bir mekan. Daha içeri girmeden, bahçede bile kendinizi iyi hissetmeye başlıyorsunuz. Soğuk havalarda dışarıda oturmak mümkün değil ama içerisi sıcak ve keyifli vakit geçirme imkanı sunuyor. Mekanın sahibi bir mühendis. Buranın inşasında kendisi bizzat ilgilenmiş. Kendisiyle tanışma fırsatı bulduk herkesi olduğu gibi bizi de içtenlikle karşıladı.
Mekana girdiğinizde sizi bir tezgah ve fırın karşılıyor. Pizzalar herkesin gözü önünde hazırlanıyor. Pizzanızın gelmesini beklerken nasıl hazırlandığını izleyebiliyorsunuz. Bu da sizi daha da çok acıktıracak ve heyecanlandıracak bir deneyim sağlıyor. Menüde klasik, her yerde karşılaştığımız pizza çeşitleri ile karşılanmıyoruz. Kendine has, bir o kadar da lezzetli pizza çeşitleri bulunuyor. 2-3 kişi gidip farklı çeşitlerde pizzalar sipariş ederek birden çok lezzetin tadına bakmak daha da keyifli oluyor.
Gündüz keyifli ve sakin oluşunun yanı sıra akşamları da bir o kadar kalabalık ve sesli oluyor. Loş ışıkları, taş fırının sıcaklığı ve mekanın samimi hissiyatı ile güzel bir pizza yerken, sevdiklerinizle kaliteli ama sakin bir akşam geçirmek için doğru bir adres.
Mozz, ‘gerçek’ pizza deneyimi sunan bir restoran olduğu için fiyatları standart bir pizzacı fiyatlarının üzerinde. Menüde pizzanın yanında ya da ayrı olarak tercih edebileceğiniz salatalar, sebze çeşitleri, atıştırmalıklar ve tatlılar bulunuyor. Mekanda alkol yok fakat sıcak içecek tercihleriyle daha gündelik belki de uğrak bir mekan olma özelliği de taşıyor. Menüde bizim favorimiz kesinlikle soğan ve roka! Ankara’da tüm pizza severlerin mutlaka denemesi gereken bu yere herkesin uğramasını kesinlikle tavsiye ediyoruz. Pişman olmayacağınızın garantisi bizden 🙂

 
 
 
MOZZ., Beytepe, Ertuğrul Gazi Blv No:46, 06800 Çankaya/Ankara
www.mozzankara.com/

Pazartesi | kapalı
Salı – Perşembe | 12:00 – 21:00
Cuma | 12:00 – 22:00
Cumartesi | 13:00 – 22:00
Pazar | 15:00 – 21:00

(0536) 9339055
mozzankara@gmail.com
IG: mozz.ankara
PARA:
💸💸
ÖZGÜN LEZZET:
☑️​☑️
AMBİYANS:
❤︎❤︎​❤︎

2. PIZZA STUDIO

 

Stüdyo pizza, pizzaları ile olduğu gibi ambiyansıyla da bizleri büyüleyen bir yer burası. Alıştığımız sabit pizza menülerinin aksine her ayın kendine has bir pizzasını olduğunu görmek buraya her gelişimize ayrı bir heyecan ayrı bir lezzet deneyimi katıyor, menü 6 farklı pizza çeşidi barındırmanın yanı sıra farklı malzeme içerikleriyle bulunduğu ayın adını alan bir pizza ile menüyü renklendiriyor. Klasik pizzaların ötesinde İtalyan usulünü yani Napoli’yi benimseyen bu yer pizza hamurlarında ekşi maya kullanmakta. Ayriyeten malzemelerin bir çoğunun İtalya’dan özellikle getirilmesi ile Napoli usulü daha da benimsenmiştir ve pizzalar gerçek ateşte pişirilmektedir. Mekanın bir diğer can alıcı kısmı ise kullanılan malzemelerin nereden geldiğini bilerek o organik lezzetin tadını çıkarabilmektesiniz. Tahmin edebileceğiniz üzere bu organik lezzet burayı diğer pizzacılar arasında daha yüksek fiyatlı bir konuma getirmektedir, fiyatlar 66 ila 120 TL arasında değişmekte. Mekan bu farklı pizza deneyimimin ötesinde çeşitli bir alkol menüsüne sahip olup geçirdiğiniz vakti renklendirebilmekte, stüdyo pizza sadece bununla yetinmeyip kendilerine has yorumuyla yaptığı tiramisu yani Babamisu ile beni pizza kesmez bir de tatlı yesem diyenlerin de ilacı oluyor. Eğer ki “Ben artık klasik pizza menülerinden sıkıldım daha farklısını nerede bulurum? ” diyorsanız Pizza stüdyo sizin için en uygun adres. Vakit geçirmesi bu denli keyifli olan bu yer için rezervasyon yaptırmayı unutmayın, lakin bu sıra dışı lezzet için kuyruk bir hayli uzun…
 
 
 
Güvenevler, Kavaklıdere Cd. No:3, 06540 Çankaya/Ankara
www.studyopizza.com

Pazartesi: Kapalı
Salı:      12:00 – 22:30
Çarşamba:  12:00 – 22:30
Perşembe:  12:00 – 22:30
​Cuma:      12:00 – 22:30
Cumartesi: 12:00 – 23:00
Pazar:     Kapalı

03124262620
stüdyopizza@gmail.com
IG: stüdyopizza
PARA:
​​💸💸💸
ÖZGÜN LEZZET :
☑️​☑️☑️​☑️​
AMBİYANS: 
​❤︎❤︎​❤︎❤︎
 

3. DOUBLE ZERO

Ankara’da üç şubesi olan bir pizzacı: Double Zero. Ankara’nın neresinde olursanız olun, canınız güzel bir pizza yemek istediğinde GOP, Kuzu Effect ve Ümitköy şubelerine kolayca ulaşabilirsiniz. Double Zero Pizza, en iyi pizzanın hamurundan anlaşılacağına inanıyor. Pizza hamurunun özel lezzet sırrının ise ekşi maya ve ‘çift sıfır’ unundan geldiğini söylüyorlar. Odun ateşinde pişen pizza çeşitlerinin lezzetini mutlaka denemelisiniz! 
Double Zero pizzalarının sırrı; mayalanarak, 00 sertifikalı un kullanılarak pizza şefleri tarafından elle açılması. Mevsimsel olarak taze bahçe domatesleri ile hazırlanan domates sosu ise Double Zero pizzalarına lezzetini veren tat oluyor. Zeytinyağının son dokunuşuyla beraber oluşan incecik İtalyan pizzası Napoli’nin taş fırınlarından ilham alınarak tasarlanan taş fırınlarında odun ateşinde pişiyor ve pizza severlere unutulmaz bir pizza lezzeti sunuyor.
Menüsünde, geleneksel pizzalar bulunan Double Zero, pizza severlere klasik lezzetler sunuyor. Bunların yanı sıra, ‘Etsiz pizza yiyemem!’ diyenlere özel etlerle süslenmiş pizza seçenekleri de bulunduruyor. Peki ya peynirden vazgeçemeyenler? İncecik hamuru, leziz domates sosu ve peynirleriyle de şarküteri pizzaları mekanın en sevilenlerinden olmakla beraber vejetaryen pizzalar ve deniz ürünleriyle hazırlanan pizza seçenekleriyle de  Double Zeroyu herkes için kusursuz bir pizzacı haline getiriyor. Mevsim meyveleriyle lezzetine lezzet katan, Ege esintilerini her dilimde hissettiğiniz bu pizzacı, pizza avcıları için eşsiz bir mekan diyebiliriz.
Ortalama 60-100 tl fiyatları olan bu mekanda, pizza dışında salata, tatlı ve alkol seçenekleri de bulunuyor. Uzun sohbetleriniz sırasında dolup boşalan kadehler ve gerçek tiramisu lezzeti de sizler için bu mekanı daha da çekici kılacak. Bir defa denediğinizde lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz bu mekan gerçek pizza avcılarına kesinlikle tavsiyemiz!
 
 
 
Mutlukent mahallesi 1947. Sok No:3 Ümitköy / Ankara
www.doublezero.com.tr

Pazartesi 11:30–22:00
Salı11:30–22:00
Çarşamba11:30–22:00
Perşembe11:30–22:00
Cuma 11:30–22:00
Cumartesi 11:30–22:00
Pazar 11:30–22:00

(0312) 447 23 00
info@doublezero.com.tr
IG: doublezerotr
PARA:
​​💸💸💸
ÖZGÜN LEZZET:
​​☑️☑️​☑️​
AMBİYANS:
​​❤︎❤︎​❤︎❤︎

4. PIZZERIA ALLA TORE

Şehrin göbeğinde, butik ve güzel pizzacı arayanlara yeni tavsiyemizdir. Yaklaşık 2 ay önce açılan bu italyan pizzacısına bizler de yeni gitme fırsatı bulduk. Atakule’nin giriş katında bulunan bu pizzacı beklentilerimizin de üzerinde çıktı diyebiliriz. Deneyimlediğimiz 2 çeşit pizzaya da bayıldık.Etli, tavuklu, balıklı ve vegan şeçenekleriyle pizzaseverleri farklı tatlarla buluşturan bir mekan burası. Özellikle balıklı pizza nasıl olur diyorsanız, buraya gelip denemelisiniz. Biz balıklı pizzayı deneyimleyemesek de, patlıcanlı ve pepperonili pizzalardan çok memnun kaldık.
Fiyatlar butik bir pizzacıya göre biraz pahalı olsa da, Atakule standartlarına göre normal seviyedeydi. Ortalama 100-120 lira civarı olan pizzaları, bir arkadaşınızla gelip bölüşürseniz hesabı daha uygun şekilde kapatabilirsiniz. Bir pizza iki kişiyi doyurabilecek boyutlarda. Onun dışında mekanı incelediğimizde ise, mekan tasarım olarak çok farklı ve güzel ancak alışveriş merkezinin ortasında bir stantmış gibi duruyor. Mekanı alışveriş merkezinden ayıran bir kapısı olmadığı için, masada otururken alışveriş yapan insanlar önünüzden geçiyor. Böyle güzel dekore edilmiş, lüks bir mekan için yanlış bir konumlandırma yapıldığını düşünüyoruz. Çünkü mekana oturduğunuzda, sanki alışveriş merkezinin ortasında bir sandalyeye oturmuş hissiyatı alabilirsiniz.
 
 
 
Pizzeria Alla Torre Atakule Alışveriş Merkezi Botanik Katı, 06690, 06680 Çapizzeriaallatorre.com.tr

Pazartesi: 12.00-22.00
Salı: 12.00-22.00
Çarşamba: 12.00-22.00
Perşembe: 12.00-22.00
Cuma: 12.00-22.00
Cumartesi: 12.00-22.00
Pazar: 12.00-22.00

0312 504 33 99
IG: pizzeriaallatorre

PARA:
​​💸💸💸
ÖZGÜN LEZZET:
​​☑️​☑️​
AMBİYANS:
​​❤︎❤︎