Gerçek Bilkentliler: Kampüsteki Sahipsiz Dostlarımız

 
 
 
Işıl Vural, 11/26/2015

Bilkent Üniversitesi kampüsü birçok canlıya ev sahipliği yapıyor. Kediler, köpekler hatta tilkiler bile var! Yıllar öncesini hatırlıyorum kampüste nadiren bir hayvana rastlardım. Okul yönetimi birçoğunu toplatır ve bilmediğimiz yerlere gönderirdi. Fakat son yıllarda hayvansever hocaların ve öğrencilerin çabalarıyla kampüs onların evi oldu. Aşılandılar, kısırlaştırıldılar, tedavi edildiler ve aramıza katıldılar. Ve bugün kampüste yürüdüğünüzde her tarafı sarmış mama kaplarını görmek insanı gülümsetiyor.

Aslında onlar sahipsiz değil. Kocaman bir evleri ve sayısız insan dostları var! Şimdi sizi “gerçek” Bilkentlilerle tanıştırmak istiyorum.

Okulun en meşhur kedileri tabiki de Grafik’in kedileri! Hepsi oldukça besili ve fazlasıyla şımarık:) Sadece kampüsteki açık alanlar değil binalar da onların. Bazısı kütüphanedeki sıcacık salonlarda yatmaktan hoşlanıyor bazısı stüdyoları tercih ediyor:)

Köpek dostlarımız ise kedilerden çok daha naif. Her köpek gibi sadece sevgi istiyorlar. En meşhurları sürekli birlikte takılan kafadarlar Toprak ve Ateş. Kampüste yapacağınız ufacık bir yürüyüşte bile insanların Toprak ve Ateş’e hal hatır sorduğunu duyabilirsiniz:)

 


 
Sadece onlar yok tabiki. Bilkent içerisinde her an her yerde onlarla karşılaşabilirsiniz. Mesela Starbucks’ı bizden çok seviyorlar!