Ankara’da Spor Alışverişi Yapabileceğiniz 4 Mağaza

Muammer Uğur & ATALAY KAYNAK / ZARGANA & MAKİNA / COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2021-2022 Listeleme Projesi
 
Merhaba sevgili sporseverler!

İster profesyonel olun, isterseniz pazartesi ilk defa spora başlayacak birisi, doğru ekipman ve doğru eşyalar olmadan spordan alınan verim azalır. Mesela, koşu için uygun olmayan bir ayakkabı kullanırsanız eğer çeşitli ayak ve bilek sakatlıkları yaşamanız mümkündür. Bu nedenle, biz Zargana ve Makina olarak, sizin için Ankara’da spor alışverişi yapabileceğiniz dört mağazayı ürün çeşitliliği, fiyat ve içerik açısından değerlendirdik. İlk önce koşu bantları, kondisyon bisikleti gibi ürünlerin satıldığı Finspor Kentpark şubesini, evinde kendi spor salonunu kurmayı düşünenler için ziyaret ettik. Daha sonra ise “Ben evde duramam doğa benim spor alanım.” diyenler için doğru adres olan SPX şubesini sizler için inceledik. Üçüncü olarak, spor yaparken giyime özellikle önem verenler için Intersport mağazasına gittik. Son olarak da ilk üç mağazanın ve daha birçok spor dalıyla alakalı ürünleri tek bir adreste bulabileceğiniz, Decathlon’a gittik,

1- Sporumu evde yaparım diyenler için: Finspor

Pandeminin hepimizi etkilediği su götürmez bir gerçek. Spor salonlarının kapanması, çoğumuzu spor yapmaktan alıkoydu. Bazılarımız matlar, direnç bantları ve dambıllar alarak evde çalışmaya başladı. Bu süreçte daha da ileri gitmeyi düşünen yani evinde kendi salonunu açmak isteyenler için ilk durağımız Finspor. Koşu bantlarından vücut geliştirme cihazlarına, kondisyon bisikletlerinden serbest ağırlıklara kadar birçok ürünü sporseverlerle buluşturan Finspor, Kentpark AVM’de bulunuyor. Ayrıca tenis için raketlerden çantalara, basketbol için toplardan potaya kadar birçok üründe Finspor’un ürün gamında mevcut. Spor giyimi açısından ürün çeşitliliğinin fazla olmadığını söylemek istiyoruz. Ürünleri ve ürünlerin fiyatlarını inceleyebileceğiniz bir online mağazasının olması da artı bir özellik. Şeker dükkanı çoğu çocuk için ne ise bizim gibi sporseverler için Finspor o kadar heyecan verici. Ancak bu heyecan, fiyat etiketlerini görene kadar sürüyor. Sonuç olarak, spor salonunu evine taşımak isteyen ve bütçesi olanlar için Finspor doğru bir seçenek.

Ürün Çeşitliliği: 👍👍👍    Fiyat: 💸💸💸💸💸

Websitesi: Finspor

Çalışma saatleri: Haftanın her günü 10:00 – 22:00 

Telefon: (0312) 219 91 44
 
Adres: Mustafa Kemal, Eskişehir Yolu 7. Km No: 164 1B 68, 06100 Çankaya

2- Ekstrem sporseverler için  : SPX

“Doğaya tutkuyla bağlıyız” sloganı ile marka kendini çok güzel özetliyor. SPX, doğaya tutkuyla bağlı kişilere, onları dört mevsim doğa ile uyumlu hale getirecek giyecek, ekipman ve aksesuarları sunuyor. Outdoor ve ekstrem sporların adresi, içerisinde snowboard, kayak, gözlük, kask ve kaykay gibi ekipmanları bünyesinde bulunduruyor. Ayrıca bu sporlara özel mont, pantolon, içlik gibi kıyafetleri ve ayakkabıları SPX mağazalarında bulmanız mümkün. İnternet sitesinden alışveriş yapmanın ve özel olarak tasarlanmış SPX App’i kullanmanın yanı sıra SPX blog sayfası kayak, koşu, outdoor, snowboard, tenis ve yüzme sporlarına dair haberler, röportajlar ve ürün incelemelerini de sporseverler ile buluşturuyor. SPX sadece ürün satmakla kalmıyor, SPX TV isimli YouTube kanalıyla, ürün incelemeleri ve alışveriş ipuçları içeren videolarla karşımıza çıkıyor. Biz Cepa şubesini incelememize rağmen Ankara’da Bilkent, Armada ve Ankamall’de de mağazaları mevcut.

Ürün Çeşitliliği: 👍👍👍👍   Fiyat: 💸💸💸💸💸

Websitesi: SPX
​Youtube: SPX TV
SPX App: Play Store  App Store
Blog: SPX Blog 

Çalışma saatleri: Haftanın her günü 10:00 – 22:00 

Telefon: (0312) 909 31 15
 
Adres: Balgat Eskişehir Yolu 7. Km./17. Sok Cepa Alışveriş Merkezi No:2 No:2, D:147, 06510 Çankaya

3- Şıklığından ödün vermek istemeyenler için: Intersport

Dünyanın önde gelen ünlü spor markalarını bir araya getiren Intersport, birçok şehirde hizmet veriyor. Ağırlıklı olarak spor giyim ve ayakkabı üstüne yoğunlaşan Intersport’da ayrıca mat, dambıl, su sporları ekipmanları, basketbol ve futbol topları gibi ürünler de mevcut. Nike, Adidas, Puma, Jordan, Skechers, Vans, Speedo ve Arena gibi dünyaca ünlü markaların çeşitli ürünlerinin satışını yapıyor. Ünlü markalar satmak maalesef mağazanın fiyat kısmını önemli biçimde etkiliyor ve ürünlerin fiyatları çoğu zaman yüksek oluyor. Bize göre mağazanın öne çıkan, dikkat çeken, özelliği, ünlü markaların eşofman takımları, tişörtleri, montları, ayakkabıları ve aksesuarlarını satması. Birçok ünlü markanın ürünlerini satmakla kalmayıp, aynı kategorideki ürünlerin farklı çeşitlerini ve modellerini de bünyesinde barındırıyor. Böylece Intersport sizi seçim konusunda fazlasıyla özgürleştiriyor. Spor yaparken giydiğiniz kıyafetler sizin için önemliyse, şık ve güzel gözükmek istiyorsanız, hiç düşünmeden Intersport mağazasına girebilirsiniz. 

Ürün Çeşitliliği: 👍👍👍👍   Fiyat: 💸💸💸💸

Websitesi: ​Intersport

Çalışma saatleri: Haftanın her günü 10:00 – 22:00 

Telefon: (0312) 219 92 14
 
Adres: Eskişehir Yolu 7. Km, Kentpark AVM No:164 D:48, 06530 Çankaya

4- Hepsi bir arada olsun diyenler için: Decathlon

“Herkes için spor, spor için her şey”. Her bütçeye uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle Decathlon sporseverlerin gönlünü fethediyor. Doğa yürüyüşünden kayağa, pilatesten avcılığa, neredeyse her çeşit spor ekipmanını, kıyafetini ve ayakkabısını satıyor. Kipsta, Tarmak, Artengo, Wed’ze, Kalenji gibi toplamda 25 marka ile sporun keyfini ve yararlarını herkes için ulaşılabilir kılmak istiyor. Herkes için ulaşılabilir olması öncelikle, fiyatlarının ucuz olmasından geçiyor. Bünyesinde bulunan birçok spor dalında geniş bir ürün çeşitliliğine sahip olan Decathlon, ucuz olmasının yanı sıra, müşterilerinin işini kolaylaştıracak hizmetlere sahip. Örneğin, Decathlon Atölye’de kaykay, scooter, bisiklet, kayak, snowboard, kamp, raket sporları, su sporları ve paten sporları özelinde bakım, onarım ve kişiselleştirme hizmetleri sunuluyor. Buna ek olarak Decathlon Kirala ile müşteriler çeşitli sporlar için gerekli olan malzemeleri kiralama seçeneği sahip oluyor.  Ayrıca spor ürünlerini doğa dostu ve geri dönüştürülebilir malzemelerden üretmeye çalışması da bizi etkileyen ve dikkatimizi çeken bir özellik. Özetle, listenin sonunda bile olsa gönlümüzün birincisi olan Decathlon, geniş spor kategorisi, ürün çeşitliliği, uygun fiyatları, müşterileri için yenilikçi hizmetleri ile herkesin kesinlikle uğraması gereken bir mağaza. 

Ürün Çeşitliliği: 👍👍👍👍👍  Fiyat: 💸💸
​​
Websitesi: Decathlon

Çalışma saatleri: Haftanın her günü 10:00 – 22:00 

Telefon: (0312) 219 94 92​
 
Adres: Kentpark AVM, Eskişehir Yolu No:164, 06520 Çankaya/Ankara