GRİ ŞEHRİN RENKLİ SOKAĞI: KA ATÖLYE

İlhan Keskin & Samet Argüç / BEYPAZARINDAYIZ! / COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2021-2022

Picture

Bugün, COMD357 sınıfımızla birlikte KA atölyedeyiz. KA Atölye görsel kültür ve sanatsal düşünce alanında bilgi paylaşımını ve sanatsal üretime olanak sağlamayı amaçlayan bir oluşum. Farklı sanat dallarından araçları ve bilgi kaynaklarını amatörden profesyonele sunan KA Atölyede ayrıca sergiler, projeler ve hatta sanatçı ağırlamaları gerçekleşiyor.

Yaratma cesaretini içinde sanat ruhu taşıyan herkese aşılayan KA atölye, gri şehir klişesini Ankara’nın sanat sokaklarında yıkıyor. Toplumsal sanat normlarını yıkarak farklı sanat dallarında kalemini oynatan sanatçıları bünyesindeki özgür ortamda toplayıp bizlere bir renk cümbüşü, bir sanat şöleni yaşatıyor.

KA Atölye, bireyselliği temel alıyor!

Picture

Gezimize 28 Nisan sabahında Tunus Caddesinden başlıyoruz ve 15 dakikalık yürüyüşün ardından Cinnah Caddesinin hemen girişinde bulunan KA Atölye’de sınıf arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz. ​

Picture

Bizleri kapıda kucağında küçük kızıyla karşılayan Oğuz Karakütük ise sınıfımızı içeriye aldıktan sonra bu mekânın misafirlere ait olduğunu, kendimizi evimizde hissedebileceğimizi söylüyor içtenlikle. Kendisinden ve hatta kızından KA Atölye’nin kuruluş amacını ve işlevini dinliyoruz.
“Burası sizin mekanınız” – Oğuz Karakütük
“Prrr, prrrr” – Minik Karakütük
​KA Atölye’de farklı sanat dalları üzerinde çalışan 6 “sanatçı kadın”ın eserleriyle hazırlanan Aşkınlık projesini görebilirsiniz.

Bu proje, Bilkent İletişim Tasarımı bölümü öğrencilerinin bitirme projesiymiş. Bu projeye başlarken de mottoları şu olmuş: “Sanatın Cinsiyeti yoktur!”

Picture

Sayın hocamız Müge Mengü Hale’ın ve KA Atölye’nin kıymetli çalışanlarının bize sunduğu olanaklar sayesinde burada bulunmanın ne kadar heyecan verici olduğu herkesin yüzünden anlaşılıyor.
Picture

Oğuz Karakütük aramızdan ayrıldıktan sonra da okulumuzun İletişim ve Tasarımı bölümü öğrencilerinin bitirme projesi olan Aşkınlık’ı öğrencilerin ağızlarından dinliyoruz.

Picture

Birbirinden farklı sanat dallarında çalışan 6 sanatçı kadının projesini bu sergide ele alan proje ekibi ise oldukça üretken ve sanatçı ruhlu.

Picture

Kendi sanat anlayışlarına uyan ve projelerini beğendikleri sanatçıların eserlerini Aşkınlık projesi adı altında bir araya getirmişler.

Picture

Kadın sanatçı denilmesine karşı çıkan Aşkınlık ekibi bu yanlışlardan yalnızca birine dikkat çekti.
​”Kadın sanatçı değil, sanatçı kadın diyoruz!”

Picture

Herkesin raflara ve boş bulduğu sandalyeye oturduğu bu konuşmada biz bizeydik, ortam oldukça samimiydi. Bir yandan konuşmacıları dinlerken bir yandan da bol bol fotoğraf çekip bilgileri not almaya çalışıyorduk. Aşkınlık ekibi, konuşma tamamlandıktan sonra dinleyicilerden büyük bir alkışı hak etti.

Picture

Sınıfta herkes oldukça eğlenmiş görünüyordu. Biz de sınıfımızın bu etkinliğini ölümsüzleştirdik.

Picture

Bize bu olanakları sağlayan Müge Hocamızla da bir fotoğraf çekinmeden olmazdı tabii ki. Herkes yavaş yavaş ayrılmaya başlamıştı ki, biz de dersimize yetişmek için hemen yola koyulduk.