ANKARADA Bİ’ ESENLİK: 4 FARKLI ESENLİK 4 FARKLI ETKİNLİK

Ege Aksoy & Deniz Türkyılmaz & Güliz Deniz / WELLNESS a new era of you./ COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2023-2024 Listeleme Projesi 


Bedeninin ve ruhunun şu sıralar neye ihtiyacı var? Ve onu nerede bulabilirsin?
Belki bu konuda kafan biraz karışmış olabilir. Ancak farklı esenlik türleri için hazırladığımız çeşitli etkinlik önerilerimiz ile sana fikir verebileceğimizi umuyoruz.

Ankara’nın kimi zaman yavaş kimi zaman hızlı o temposunu bilirsin. İşte sana tam da o tempoya uygun, esenliğin bizce en önemli unsurlarından biri olan dengeyi de içerisinde barındıran, farklı ancak bir o kadar tanıdık, spirütüel ve mistik ama bir yandan eğlenceli ve lezzetli, yeni ve ilham verici Ankara’da Bi’ Esenlik Rota’sı çiziyoruz.
Picture
 
Bir Ankaralı olarak daha önce adını duymuş olabileceğin veya önünden geçtiğin yerlere yakından bakma fırsatı bulacağın bu dört farklı durağın, seni şaşırtacağına, motive edeceğine ve heyecanlandıracağına söz veriyor, seni kendi esenlik yolcuğunu keşfetmeye davet ediyoruz. 
Picture
 


 1. FİZİSEL ESENLİĞİN İÇİN:
Jungle Pilates & Training Studio

Welcome To The Jungle !

 
İsminin hakkını verircesine, siz henüz daha içeri girmeden sanki bir ormandaymışsınız gibi hissettiren deneyimin başladığı bu yer Batıkent semtinde bulunan aletli bir pilates stüdyosu: Jungle Pilates & Trainig Studio

Esenliğin en önemli unsurlarından biri olan fiziksel sağlık için farklı, renkli, eğlenceli ve izole bir atmosfer sunuyor. Gürültülü şehir kalabalığından bunalanlar için harika bir tercih olacaktır.

“The jungle changes a man.”
-Cynthia Kadohata
🌲🍃🌿

Dilerseniz bireysel (özel), iki, üç veya maksimum dört kişilik gruplarla profesyonel bir ekipten grup dersi alabiliyorsunuz. En güzel yanı da diğer üç kişi için endişelenmenize gerek olmaması! Çünkü tek başınıza giderseniz onlar sizin için seviyenize uygun olacak şekilde ekibi oluşturuyorlar. Bu sayede yeni insanlarla tanışma ve yeni bağlantılar kurma fırsatı da yakalamış oluyorsunuz. 

​Pilateste reformercadillacchair ve barrel gibi farklı seçeneklerin yanı sıra, en üst kat daha aktif bir spor deneyimi için yağ yakımı odaklı functional training’e ayrılmış. 



​​Üzerinizi değiştirebileceğiniz, duş alabileceğiniz ve eşyalarınızı kilitli tutabileceğiniz soyunma odaları mevcut.
​Yeşillikler içerisinde, taze demlenmiş kahvenizi yudumlayabileceğiniz bekleme alanı ve özellikle pilates alanlarının huzur verici estetik detaylarla çevrili olması bizim çok hoşumuza gitti. Crossfit yapabileceğiniz üst kat da ise bu konsept bir anda değişiyor ve siz o merdivenleri tek tek çıkarken bir yandan da kafanızın içinde Rocky’nin ringe çıkış müziği çalmaya başlıyor…

Biz yine de esenlik konseptimiz ile çok daha uyumlu olduğunu düşündüğümüz  pilatesi tercih ettik ve bize bu deneyimde profesyonel pilates eğitmeni ve aynı zamanda Jungle’ın da co-founderı olan Cansu Hoca eşlik etti. Fakat tahmin ettiğimizden çok daha fazla kalori yaktığımız konusunda hem fikiriz.

​Ayrıca her dersin sonunda eğitmenin yardımı ile isteyenler sırası ile cadillac aletinde esneme hareketleri yapabiliyor. Eğer siz de pilatesi tercih ederseniz, ders boyunca neredeyse her noktasını aktif olarak çalıştırdığınız bedeninizi rahatlatarak dersi tamamlamış olacaksınız. 

Ne kadar da esnek biri dedirteceğiniz pozlarınızla sosyal medyada alev yağmuruna tutulmanız da bizce cabası! 🔥

BİLMENİZ GEREKENLER
Paket İçerikleri ve Ücretler: 
Haftada 2 Gün Aylık 8 Ders (1600 TL) / Haftada 3 Gün Aylık 12 Ders (2400 TL) / Tek Ders (240 TL)
Eğitmenler: Cansu Sönmez (@cansuusnmz) ve Profesyonel Eğitmen Ekibi
Telefon:  0506 288 86 13
Açılış Saati: 07:00
Instagram@pilatesjungle
Web Sitesi: http://ww25.junglepilates.com/?subid1=20231110-1210-0226-a907-364855204f44 
Adres: Yeni Batı, Yenibatı Mahallesi, Palandöken Caddesi, Batıkent Yolu No:16/1, 06370 Yenimahalle/Ankara


*Paketler 3 kişilik gruplar için kişi başı ücretlendirmelerdir.

2. RUHSAL ESENLİĞİN İÇİN:
The Immersive Yoga In CerModern
Zihninizi ve Bedeninizi Şımartın

Picture
 
Burada olduğunuza göre, daha önce birçok farklı Yoga dersine ve etkinliklerine katıldığınıza eminiz. Fakat bu sefer çok daha farklı, yeni yeni popülerleşmeye başlayan ve Ruhsal Esenliğinizi beslemeniz için benzersiz bir deneyim sunacak bir Yoga türüyle karşınızdayız: Immersive Yoga

Yani, bütün duyularınızı aynı anda harekete geçiren, üç boyutlu sürükleyici bir yoga türü. 45 dakikalığına dış dünyadan sıyrılıp, etkileyici  dijital imgeleri yansıtan rengarenk projeksiyonların , çarpıcı ışıkların ve seslerin olduğu o baş döndürücü dünyaya adım atabilir misiniz?

Sadece benzersiz bir yoga deneyimi yaratmakla kalmayıp aynı zamanda sizi çakralarınızla tanıştırıyor ve kendinizin farkına varmanızı sağlıyor. İnsan vücudunun 7 çakrasını, özellikle alandaki eşsiz koku ve ses etkenleriyle ve farklı bir vizyonla deneyimliyorsunuz. Ankara’da bulunan CerModern’de her ay iki kez gerçekleşen bu yoga etkinliğinin detaylarını size aktarmak için sabırsızlanıyoruz!


 Öncelikle, bu interaktif ve kapsamlı yoga seansı Inside Flow Müzik eşliğinde yapılıyor. Katılımcıları bambaşka bir odak noktasına ve haya gücüne sürükleyen Inside Flow Müzik yogaya özgü bir müzik türüdür ve yine insan duyularını harekete geçirmeye yöneliktir. Aynı zamanda çeşitli yoga pozisyonlarına başarılı bir nefes senkronizasyonunu da eklemeyi hedefleyen modern Vinyasa Yoga türü ile de iç içedir. Seans sırasında her bir katılımcı farklı yoga pozlarıyla Inside Flow müziğine  kendi yorumunu katıyor. Flow Digital Theatre da Immersive Yoga’nın yapı taşı olan  280 derecelik projeksiyonlara etkileyici görselleri sağlıyor.

Inside Flow bedeninle söylediğin bir şarkıdır.”
🎵🎤💃🏻


​”Müzik kalbin dilidir; Inside Flow Hareketle duyguların dışa vurumudur.”

-Young Ho



İlk olarak, meditasyon kısmı başlıyor ve çakraları aktifleştirmeye yönelik sesler duyuluyor. O seslere göre ise etraftaki ışıklar renk değiştirmeye başlıyor.

BU Atölye Programının eğitmeni olan Yaren Köksal her bir katılımcıyla bizzat ilgileniyor ve neredeyse herkese teker teker yoga pozisyonlarını, nefesin nasıl kontrol edilmesi gerektiğini ve meditasyonun nasıl devam edeceğini anlatıyor.

Immersive Yoga atölye programı her seviyeye uygun olduğu için “acaba yapabilir miyim?” gibi düşüncelere dalmanıza hiç gerek yok:

Çünkü etkinliğe katılırken tek yapmanız gereken kendi matınızı yanında getirmek, matınızla uyumlu spor takımlarınızı giymek ve kendinizi renklerin ve ritmin akşına bırakmak 🙂

Bir sonraki Aralık ayı seansında sizi de orada bekliyoruz!

​ BİLMENİZ GEREKENLER

Bilet Fiyatları: 280 TL
Telefon: 03123100000
Instragram: 
@cermodern
Çalışma Saatleri: Salı – Pazar 10:00- 19:00
Adres: Anafartalar, Altınsoy Cd. No:3, 06101 Sıhhıye/ Altındağ/ Ankara


 
Picture
 



3. ÇEVRESEL ESENLİĞİN İÇİN:
VÜCUDUNA SAĞLIKLI VE TAZE BİR DOKUNUŞ:
JUJU Fresh

Üçüncü rotamız olan JUJU Fresh, sağlıklı yaşama, esenliğe ve zindeliğe ulaşmanın yeni nesil popüler adresi! ​Güzel bir pazar sabahı, sabah sporunuzdan çıktıktan sonra lezzetli bir Ginger Shot veya ödem attırıcı detoks suyunuzu keyifli keyifli içmek için en ideal yer. Üstelik esenliği fazla uzakta aramanıza gerek kalmıyor çünkü JUJU şehrin tam da merkezinde. Ankara’da Üsküp Caddesi’nde bulunuyor ve dikkat çekici dış ve iç dekorasyonuyla daha ilk görüşte dikkatinizi çekmeyi başarıyor.
JUJU Fresh aslında rengarenk ve çeşitli detoks meyve-sebze sularıyla meşhur fakat bunların yanında tercih edebileceğiniz birçok sağlıklı atıştırmalık, yemek ve içecekler de bulunuyor. Örneğin, Smoothie kaseleri, salataları, sandviçleri ve günün her saati taptaze servis ettikleri kahve çeşitleri. “Sadece sağlıklı ve şekersiz menü seçenekleri mi bulunuyor?” diye sorduğunuzu duyar gibiyiz, hemen sizi aydınlatalım; hayır, rafine şekersiz ve diyet seçeneklerin yanında aynı şekilde tatlarına bayılacağınız çeşit çeşit tatlılar, kruvasanlar ve kekler de bulunuyor. Dolayısıyla JUJU aslında birçok farklı kitleye hitap ediyor.
Bu lezzetli detoks sularını denemek için illa mağazaya kadar gitmenize gerek yok çünkü online satışları da mevcut. Hatta, kendi JUJU Fresh kutunuzu oluşturup içine istediğiniz çeşit ve içerikte detoks suyu seçebiliyorsunuz. Genel olarak fiyatların da ortalama olduğunu belirtebiliriz ve aynı zamanda aylık kampanyalarını da kaçırmamanızı öneriyoruz. JUJU’nun bizim dikkatimizi çeken bir diğer özelliği ise detoks sularının dikkat çekici ve akılda kalıcı isimleri! Örneğin, fresh ama aynı zamanda tatlı bir detoks suyu içmek istiyorsanız “Bahar Uyandıran”, tamamen yeşil ve ödem atmaya yönelik bir detoks suyu için “Yeşil Aşkına” içeceklerini tercih edebilirsiniz. Bizim favorimiz “Bahar Uyandıran ve Tropik Canlanma”! Güleryüzlü, ilgili ve kibar çalışanlarından ve marka müdüründen dinlediğimiz kadarıyla burada Good Press yani soğuk sıkım tekniği kullanılıyor ve bu sayede meyve ve sebzelerdeki vitaminler taze bir şekilde saklanabiliyor. Ayrıca, JUJU hem kargolarını hem de mağaza siparişlerini plastik yerine cam şişelerde servis ediyor. O halde sporunuzu bitirdikten sonra şöyle temiz bir soluk almak ve yenilenmek için sizi JUJU Fresh’e bekliyoruz!
 
BİLMENİZ GEREKENLER
Fiyatlar: 90-110 TL Arası
Telefon:
 0553 350 53 76 
Instagram: @lovejujufresh
Hizmet seçenekleri: Mağaza içinde alışveriş · Arabaya teslim alma – Online 
Online Sipariş: yemeksepeti.com
Adres: Çankaya, Üsküp Cd. No:10, 06690 Çankaya/Ankara


4. ​​SOSYAL ESENLİĞİN İÇİN:
Artsy Atakule
Ankara Manzarası Eşliğinde Müzik ve Kokteyl

Picture
 

​Ve işte esenlik yolculuğumuzun son durağına geldik!

Haftanın son akşamını Atakule’nin en üst katında bulunan Artsy’de bitiriyoruz. Alabildiğine Ankara manzarası eşliğinde kokteyl yudumlamak için daha iyi bir konum düşünemezdik. Aldığımız her yudumda, arka planda bize eşlik eden müzik ve karşımızda ışıltılı Ankara gecesi… 

Drinks – Gifts – Gatherings konseptli bu mekanın menüsü atıştırmalık ve kokteyl ağırlıklı. Her ne kadar esenliğin fiziksel sağlık tarafına hitap etmese de geniş balkonunda hayatın hızlı temposundan uzaklaşıp uzun sohbetler etmek bizim mental ve sosyal esenliğimize, en çok da ruhumuza çok iyi geldi! Ne de olsa esenliğin denge felsefesi de bunu söyler bize. Bedenimiz için sağlıklı ve besleyici rotalardan oluşan yol haritamızın ve haftanın sonunun böyle bir etkinlikle kapatmak tam da aradığımız dengeleyici unsuru bize sağlamış oldu böylelikle.

KEEP CALM AND HAVE A COCKTAIL !
🍸🍾🍹

Artsy’nin menüsünde klasik kokteyllerden kendi imza kokteyllerine kadar çeşit çeşit ürün mevcut. Ayrıca içerisinde birbirinden orijinal, her yerde rastlayamayacağınız ürünler satan bir hediyelik eşya mağazası var, yalnız tam kalkalım derken buradaki ürünler arasında kendinizi kaybedebilirsiniz şimdiden uyarmakta fayda var.

Bizce mükemmel bir toplanma alanı olan Artsy’de zaman zaman workshoplar da yapılıyor. Biz ne yazık ki onları yakalayamadık ancak Instagram sayfaları bu konuda bir hayli detaylı içerikler barındırıyor. Gitmeyi planlayanların önceden bakmalarını şiddetle tavsiye ediyoruz.
 
BİLMENİZ GEREKENLER
Ortalama Kokteyl Fiyatları: 
150-400 TL 
Dresscode: Smart Casual
Çalışma Saatleri: Her gün, 10.00-01.00
Telefon: 0532 278 16 88
Instagram: @artsy_atakule
​Adres: Çankaya, Gastronom Katı, Atakule, 06690 Çankaya/ANKARA
 
Bir sonraki yazımızda görüşmek dileği ile,
Esen Kalın!

Deniz, Güliz ve Ege 💋