BİLKENT’TEN MEZUN OLMADAN ÖNCE KAÇIRMAMANIZ GEREKEN 4 ETKİNLİK

Mısra Nur Çakılmaz & Sena Eğri / ELVEDA BİLKENT BİLKENT’TEN MEZUNA YAZMAK / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2023-2024 Listeleme Projesi 

Hey Bilkenter!
​Okul yorucu (bkz: bu postu okurken dinlemelik şarkı), evet ama hepimiz birer molayı hak ediyoruz. Dersler, ödevler, sınavlar derken ileride çok özleyeceğin kampüsün tadını çıkarmadan buradan mezun olma. Bizim aklımız hala kaçırdığımız etkinliklerde! Yine de yıllar sonra, “Ah be ne güzel yıllardı!” diyeceğimiz, yıllar sonra birlikte yad edeceğimiz inanılmaz güzel anılarla gidiyoruz Bilkent’ten. Sen de buradan arkadaşlarınla bol bol anı biriktirmeden gitme diye biz de Bilkent’te en sevdiğimiz, kaçırsaydık buradan pişman olarak ayrılacağımız Bilkent’in en güzel etkinliklerini senin için listeledik.

1. Bilkent’in En Büyük Şenliği: Mayfest’e katılın!

Üniversite şenliksiz olur mu hiç? Bilmeyenlere, Mayfest de Bilkent Üniversitesin’de her sene gerçekleşen bahar şenliğinin adı. Üstelik bu şenlik, okulun en kalabalık, en güzel çim alanına da ismini vermiştir. Mayıs ayının ortalarında gerçekleşen bu şenlik cumartesi ve pazar günleri olmak üzere 2 gün sürer. Finallere az bir süre kalmıştır ve bir yandan da vizeler, ödevler devam eder ama o hafta sonu şenlik için muhakkak ayrılır. Her şey önceden tamamlanır ya da öğlene kadar dersler halledilir, oradan da şenliğe geçilir. Sandalyeni ya da örtünü kaparsın akşama kadar çimlerin keyfini çıkarırsın. DJ performansları sohbetlere ve danslara eşlik ederken başka bir köşede voleybol oynayanlar olur. Kurulan yemek stantlarının ve ödüllü yarışmaların önünde uzun kuyruklar olur. Güneş tepede, en sevilen arkadaşlar yanınızdadır. 
Bilkent Odeon’da, akşam saat 20.00’da, oylar ile belirlenmiş olan bir sanatçının konseri gerçekleşir. Hiçbir Mayfest konserini kaçırmamış bir ikili olarak size birkaç önerimiz olacak.

  • Konser bileti alımları saat 10.00’da başlar, bu yüzden sabah 9.50’ye alarm kurmayı unutma. Bizden söylemesi, biletler tükeniyor 😉
  • Bir öğrenci iki bilet alma hakkına sahip. Ne olur ne olmaz sen iki tane al, bilet bulamayan bir arkadaşın kesinlikle olacak!
  • Konser başlamadan yaklaşık 40 dakika önce Odeon’da sıraya girmiş ol. Konserin tadı en güzel önlerde çıkıyor !

   O zaman Bilkenter, Mayfest’te iyi eğlenceler!

Eğlence 
🥳 🥳 🥳 🥳 🥳
Özlem 
😻 😻 😻 😻 😻

2. E Biraz Da Elit Olalım: BSO’nun  Konserlerine Gidin!

BSO, bilmeyenler için Bilkent Senfoni Orkestrası, sadece Bilkentlilerin değil birçok Ankaralının da meraklısı olduğu konserleri ile herkese müzik şöleni sunan özel bir orkestrasıdır. Konserleri, kış aylarında Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi’nde, bahar aylarında ise Bilkent Üniversitesi Odeon’da olmakta. Sizi bu konserlerde bekleyen şey ise büyülü bir atmosfer eşliğinde inanılmaz bir orkestra… Salona girdiğinizde, birazdan sizi bu dünyadan alıp başka dünyalara sürükleyecek bir şeyler olacağını hissediyorsunuz. O ilk notanın duyulmasıyla o güzel yolculuk başlayıveriyor. Kemanın ruhu okşayan, viyolonselin güçlü ama narin tınısı sizi nerelere götürür dersiniz? Biz iki yakın arkadaş Bilkent’te geçirdiğimiz 5 sene boyunca birçok yolculuğa çıktık BSO ile. Bu yüzden, küçük BSO fanları olarak her sene en az bir BSO konserine gitmenizi şiddetle öneriyoruz. Bu konserler arasında Odeon’da gerçekleşen Film Müzikleri Konseri bizim favorimiz oldu. En sevdiğimiz filmlerin müziğini büyük bir orkestradan canlı bir şekilde dinlerken, kurulan ekranlardan filmlerin kesitlerini izlemek büyüleyici bir deneyimdi! O yüzden Bilkenter, bunu kaçırmamak için şimdiden yapılacaklar listene bu konseri eklemeyi unutma, bizden söylemesi!

Güncel programları hakkında bilgi ve bilet almak için tıklayınız

Eğlence 
🥳 🥳 
Özlem                                  
😻 😻 😻 

3. Açık Hava Sinemasında Keyifli Bir Akşam Geçirmeyi Unutmayın!

Dersten çıkmışsınız, hava mis gibi! Bu havada eve dönüp ders çalışmak çok zor geliyor, “keşke bir açık havada şöyle bi otursam da kafa dağıtsam” diyorsunuz. İşte tam o anda Radyo Bilkent’in Mayfest çimlerinde düzenlediği açık hava sineması etkinliği kurtarıcı oluyor. Genelde havaların güzel olduğu zamanlarda güz dönemi başı ve bahar dönemi sonlarında oluyor.  Mayfest’te güzel bir sahne kuruluyor, önceden maillerinize gelen oylamayla birbirinden keyifli filmleri seçiyorsunuz. Gösterime geldiğinizde birazcık sandalye kapmaca oynadıktan sonra (!) perdenin önüne güzel bir yere yerleşiyorsunuz. Bilet yok, koltuk numarası yok, paşa gönlünüz nereyi isterse oraya kuruluyorsunuz. İster evden bir şeyler getirin, ister sinema boyunca hizmette olan büfeden mısırlarınızı kapın, temiz havada filmin keyfini çıkarın, kendinize Bilkent’te unutulmaz bir anı bırakın.
Dipnot: Sandığınızdan çok daha kalabalık oluyor biz en son taaa MSSF’ye kadar dolanmıştık, en az yarım saat önceden gidin ki sandalye kapmacaya kalmayın, bizden söylemesi!

Eğlence 
🥳 🥳 🥳 🥳 
Özlem 
😻 😻 😻 😻 

4. Cumhuriyet Coşkusunu Bilkent’te Yaşayın: Geleneksel Bilkent Cumhuriyet Koşusu

“Spor yaşamdır.” felsefesiyle ilerleyen Bilkent Eğitim ve Spor Merkezi (BESM) her sene 29 Ekim’e yakın bir tarihte Cumhuriyet Koşusu düzenliyor. Yediden yetmişe birçok Bilkentli Cumhuriyetimizi hep birlikte kutlamak için buluşuyor. Rota değişiklik gösterse de her sene 1900 metreye yakın koşuluyor. Bu sene de Cumhuriyetimizin kuruluş yılına ithafen 1923 metre koşuldu. Koşuldu dediğime bakmayın Bilkent yokuşlarında bir süre sonra koşulmuyor, yüründü de (biz sadece yürüdük). Bitiş çizgisine ilk ulaşanlara tişört, kupa, madalya gibi mezun olduktan sonra hatıra kalacak çeşitli ödüller veriliyor. Küçük bir törenle marşlar eşliğinde ödüller sahiplerini buluyor. Bu seneki ödüller de madalya ve kupaydı. Bizse bitiş numaralarımızı hatıra olarak aldık:’) Koşu hakkındaki duyuruları BESM sitesinden ve maillerinizden kontrol etmeyi unutmayın. Katılmak için spor merkezlerinden numaranızı almanız ve spor meraklısı olmanız yeterli. Hem Cumhuriyetimizi kutlamak hem de Bilkent’te güzel bir anı oluşturmak isteyenler için bu koşu kaçırılmaz bir fırsat! 

Eğlence 
🥳 🥳 🥳
Özlem 
😻 😻 😻