Pazar Keyfi: Beymet

Gastronomi Tutkunlarına Selamlar, 

 

Bugün sizlere daha önceki paylaşımlarımızdan birinde liste içerisinde kısaca bahsettiğimiz pazar kahvaltılarının vazgeçilmez durağı, Beymet hakkında daha detayı bilgi vermek istiyoruz. Havalar iyice ısınmaya başladı ve pazar kahvaltılarının artık açık havada, yeşillikler içinde olması gerektiğini savunuyoruz. Tabii sadece pazar günleri açık bir mekan değil, haftanın her günü şehirden uzaklaşmak ve keyifli bir kahvaltı yapmak için uğranabilecek bir mekan.

 
Adımınızı attığınız andan itibaren yeşiller içinde kurulmuş masalarla ve çardaklarla karşılaşıyoruz. Tabi söylemeden geçmeyelim üşüyen  bir insansanız  veya soğuk bir günde yolunuz buraya düşerse kapalı alanı da mevcut. Bize sorarsanız hemen çardakların birine kurulun ve vakit kaybetmeden köy kahvaltısını, yanına da semaver isteyin.
 


 
Köy kahvaltısı da oldukça zengin; bal kaymaktan tutun da farklı çeşitlerde peynirlere, zeytine, sigara böreğine, yaprak sarmasına kadar bir çok lezzet bulunuyor. Kahvaltımız geldi, keyifli bir ortamda leziz kahvaltımızı yemeğe başlıyoruz.
 

 
Ben öyle kahvaltıyla yetinemem derseniz birçok farklı çeşit gözlemesinden veya leziz çiğ böreğinden de isteyebilirsiniz. Bunların dışında ben kahvaltı insanı değilim, ya da öğle yemeğine gitmek istiyorum diyorsanız menüsünde birçok faklı lezzet de bulunuyor.
 
beymet5
 
Söylemeden geçmeyelim, eğer köpeğiniz varsa o da sizinle beraber kahvaltı keyfinize katılabilir. Tabi etrafta dolaşan kedilerden rahatsız olmayacaksa. Beymet, şehrin gürültüsünden kaçmak ve yeşillikler içinde lezzetli bir gün geçirmek için ideal bir mekan.  
 
Biz keyifli ve doyurucu bir gün geçirdik yine. Umarız siz de doyarsınız…
 

Turgut Özal Bulvarı No:46 İncek Ankara