Renkli Sayfalardan Ekranlara: Çizgiler

Yağmur Yıldızhan, 11/2/2015
 

Merhaba,

Bugünkü yazıda beni çizgi roman dünyasına iten televizyon dizilerinden bahsedeceğim. Bildiğiniz üzere son zamanlarda yapımcılar çizgi romanların bol bol ekmeğini yediler. Ben de sizlerle yayınlanmaya devam eden en yeni uyarlama dizileri paylaşmak istedim. Çizgi roman dünyasına adım atmadan önce okumak istediğiniz seriyi bulmanızda yardımcı olabilirler.
Çizgi Roman dünyasının demir başları Marvel ve DC Comics’tir. Marvel ve DC süper kahramanlarının çizgi romanlarda olduğu kadar dizilerde de sık sık yolları kesişiyor. Bu sebeple yazıyı Marvel ve DC dizileri olarak ikiye ayırdım.

DC Comics Uyarlaması En Son Diziler

PictureThe Flash

Tabi ki de favori dizimle başlamazsam olmaz. Belki Flash’ı ilk kez The Big Bang Theory’de Sheldon’ın hayranı olduğu süper kahraman olarak duydunuz, belki de yıllar önce Smallville dizisinde karşılaştınız onunla. Öyle ya da böyle Flash sonunda aramıza döndü. Yıllar önce yayınlanan dizi, film efektlerinin altın çağında süper bir kadroyla 2014’ten itibaren yeniden çekilmeye başlandı.
Küçükken annesini kaybeden ve babası annesini öldürmek suçundan yıllardır hapiste olan Barry Allen artık Central City polis merkezinde bir kriminal uzmanıdır. S.T.A.R Laboratuarlarında parçacık hızlandırıcının patlamasıyla meydana gelen hava durumu değişikliği ile Barry’i şimşek çarpar. Bu olayın ardından hızlı hücre yenilenmesi ve süpersonik hıza ulaşan Barry S.T.A.R Labs’ta ki yeni arkadaşlarıyla bu patlamada “meta human” a dönüşen suçlularla savaşmaya başlar.
İzlediğim birçok çizgi roman uyarlaması arasında bol aksiyonu, hızlı gelişen olaylar zinciri ve sempatik karakterleri ile başı çeken The Flash herkese ısrarla izlemesini tavsiye ettiğim ender dizilerden. Şu anda ikinci sezonu devam eden dizi DC’nin başka bir uyarlaması “Arrow” ile de ortak bölümlerde buluşuyor. Size her ne kadar spoiler veremesem de ilk bölümden sizi saracağını garanti edebilirim.

Picture
Arrow

DC’nin yayınlanmakta olan bir diğer uyarlaması ise Arrow. 2012’den beri yayınlanan ve şu an 4. sezonuna devam eden dizi içerisinde DC evreninden birçok karakter bulunduruyor.
Hikâyemiz DC evreninin başka bir şehri Starling City’de geçiyor. Milyarder playboy Oliver Queen babası ve kız arkadaşının kız kardeşi ile çıktığı tekne gezisinde bir kaza sonucu beş yıl boyunca bir adada mahsur kalıyor. Starling City’ye döndüğündeyse gündüzleri Oliver Queen iken, geceleri yayı, oku ve yeşilbaşlığı ile suçluları kovalayan bir kanunsuza dönüşüyor. Oliver’ın dönüşümü ise her bölümde flashbacklerle anlatılıyor. Flash’ın aksine daha karanlık bir atmosferin yaygın olduğu dizi fantastik unsurlar barındırmıyor ancak her bölüm de sizi şaşkına uğratacak gelişmeler sizi diziye bağlayacak.

 
Picture

Supergirl
Superman’in kuzeni Kryptonlu Kara Zor-El’in National City’de ki maceralarını izleyeceğiniz yepisyeni bir dizi Supergirl. Henüz ilk bölümünü izlediğim ve umut verici olduğunu düşündüğüm dizi Flash dizisi ile ortak bölümler çekeceği için ayrıca heyecanlandırdı beni. Dizi ve filmlerde pek de önemli görevler alamayan kadınlar için kadın bir süper karham dizisi yeni bir soluk olacağa benziyor.

 
 
 
Picture
iZombie

Süper kahramanları bir yana bırakıp birazda zombilerden bahsetmeye ne dersiniz? Walking Dead’den çok ayrı bir yaklaşımla zombileri işleyen iZombie, Doktor Olivia Moore’un katıldığı bir partide saldırıya uğrayarak zombiye dönüşmesini konu alıyor. İnsanlığını korumak için devamlı beyin yemesi geren Olivia adli tıpta işe girer ve beyinlerini yediği insanların hafıza ve karakterlerini aldığını fark eder. Bu özelliği ile polise yardım ederek cinayetlerin çözülmesine yardımcı olur, aynı zamanda ülke de giderek artan bir zombi kalabalığı vardır.
Hikâyesini ilk duyduğumda bu ne ya böyle dizi mi olur dediğim iZombie’ye şu an bayılıyorum, nedense siz de izlediğinizde olayların nasıl mantıklı hale geldiğini anlayacaksınız ve zombilere farklı bir gözle bakacaksınız.

Picture

Gotham
Gotham City’ye hoş geldiniz. Aranızda Batman sevmeyen var mı? Yok mu? Tahmin ettiğim gibi. O zaman Batman ve Joker’in ufaklık, komiser James Gordon’un çaylaklık dönemlerini anlatan Gotham’ı kaçırmayın. 2015’te yayınlanmaya başlayan ve 2. Sezonu ile devam eden Gotham Batman filmlerinin unutulmaz kötü adamlarına da sık sık yer veriyor.

Picture

Constantine

2014 yılında yayınlanan ve 1 sezon sonunda maalesef yayından kaldırılan süper ötesi dizi Constantine, iblis avcısı John Constantine’in yükselen karanlığa karşı savaşını anlatıyor. Tekrar yayınlanması için dua ettiğim ve bu açığı çizgi roman serisi “Hellblazer” ile kapamaya çalıştığım diziye kim korkar iblisten diyenleri bekliyorum.

 
 
Marvel Comics Uyarlaması En Son Diziler
 
Picture
Agents of S.H.I.E.L.D.
2013’ten beri yayınlanan dizi doğaüstü olaylara ve dünyayı tehdit eden unsurlara karşı oluşturulmuş S.H.I.E.L.D. ekibini konu alıyor. Avengers’ı izleyenler onları yakından tanırlar. Bir DC hayranı olarak Avengers filminin büyüsünden dolayı ilk fırsatta Agents of S.H.I.E.L.D.’e de bir şans vereceğim.
 
 
 
 

Picture

Daredevil
Ben Affleck’in Daredevil performansından soğuyanlar Daredevil dizisi için aynı şeyi düşünmüyor olsa gerek, dizinin IMDB puanı 8.9/10.
Görme engelli avukat Matt Murdock gündüzleri zor durumdaki müvekkillerine avukatlık yetenekleri ile yardım ederken geceleri ise suçlularla savaşıyor. 12 yaşında gözlerine sıçrayan radyoaktif madde yüzünden gözlerini kaybetmiş ancak diğer duyu organları olağanın üstünde gelişmiştir. Gözleri de artık bir sonar görevi görmektedir. Çizgi romanlarda S.H.I.E.L.D. biriminde de görev yapan Daredevil’i Netflix’te izleyebilirsiniz.

Benim yayınlanmakta olan çizgi roman uyarlaması dizileri listem bu kadar. Sizin aralarından izledikleriniz var mı? Yada bir de şu dizi var diye önerebileceğiniz herhangi bir uyarlama?
Bir sonra ki yazı da görüşmek üzere 🙂