Pizza’dan Vazgeçemeyip, Yenilik Arayanlara: Pizza İl Forno

Bilkent’deki lezzet duraklarımızın ikincisi, klasik İtalyan Pizzasını alışıldık Türk damak tadıyla birleştirip müşterilerinin pizza anlayışını kökünden değiştiren pizzacı Bilkent Station’daki  Pizza Il Forno. Alıştığımız az malzemeli İtalyan pizzasının sadece incecik hamurunu alıp malzeme konusunda hayal gücünü zorlayan ve karşımıza enfes lezzetlerle çıkan pizzacının, Bilkent şubesinden başka iki farklı şubesi olmasına şaşırmamak gerek. Hayal gücünü sınırlarını zorlayan Il Forno Şef’lerinin bu çabalarını takdir etmek için arkadaşlarım ve ben kendi damak tadımızın, yani senelerdir vazgeçemediğimiz ‘Pepperoni Pizza’nın dışına çıkıp kendi sınırlarımızı Il Forno’da zorladık.
 
Picture

Şef’in Favorisi Füme Kaburga Pizza

İncecik pizza hamurunun domates sosu, mozzarella peyniri, füme kaburga ile taş fırında fırınlanmasının ardında üzerine roka ve parmesan peynir ekleyen Şef çıkan sonuçtan her zaman ki gibi çok memnun görünüyordu. Füme et pizzanın yıldız malzemesi olarak muhteşem lezzetini bütün pizza hamuruna bırakmış olsada roka olmadan bu kadar lezzetli olur muydu bilemem. Keskin ve ağır bir tada sahip olan bu pizza, kesinlikle Şef’in ve müdavimlerin favorisi olmayı hak ediyor.
Picture

Klasik Lezzetlerden Kopamayan Kavurmalı Pizza

Türk mutfağında hiçte yabancı olmadığımız dana kavurma ve pizza olur mu demeyin, çokta güzel olur. En az füme kaburga kadar iddalı bir tada sahip olan pizza, domates sosu ve mozzarella dışında tek bir lezzetle, kavurmayla tamamlanmış. Et parçaları, kullandıkları her malzeme gibi hem kaliteli hem de lezzetli olucak şekilde seçilmiş. Dana kavurma bildiğimiz kavurmalardan birazcık daha lezzetli olsun diye şefin özel sosuyla lezzetlendirilmiş. Pizzada tek yıldız olur diyenlerin kesinlikle yeni favorisi olmaya aday bu pizza.
Picture

“Yemeğimi yedim tatlım nerede?” diyenlere Meyveli Çikolatalı Pizza

Sınırlarımızı hazır zorlamaya başlamışken neden tatlıyı da denemeyelim ki? Son zamanlarda 7’den 70’e heresin sabah, öğlen, akşam zaman zaman gece kaçamağı olarak bayıla bayıla yediği Nutella pizzanın üzerine çok yakışmış. Sadece Nutella sürüp bırakmak yerine Şef, ceviz ve meyveler ile bu pizzayı sizler için görsel bir şölene dönüştürmek konusunda kararlı. Son zamanlarda yediğim en lezzetli tatlı/pizza olmaya aday olan bu spesiyali Şef müdavimlere ikram olarak gönderiyor (iyi günündeyse).
Picture

Hamburgerden Sonra Pizzada da Ananas lezzeti

Türk mutfağının sıkı destekçileri olan bizler, bırakın yemeğimizin içini, meyve olarak bile ananasa alışamadık. Fakat bizim alışkanlıklarımız Il Forno’nun çılgın ve hayalperest Şef’lerini durdurmaya yetmemiş. Yeni yeni tanıştığımız ananası alıp baharatlarla beraber pepperoni, domates sosu ve mozzarellanın içine atmış pek lezzetli bi pizza yapmış. Bu pizza için özel demek zor çünkü dünyada pek çok yerde örneği var fakat bizler yani Türk mutfağının destekçileri için oldukça yeni ve lezzetli. Hem hafif olsun, hem lezzetli olsun bide farklı olsun derseniz Hawaian Pizza’yı demenizi tavsiye ederim.
giphy1
 
Adres
Bilkent Station, Zemin Kat, Üniversiteliler Mahallesi, 1597. Cadde, No 3/75, Çankaya, Ankara
Telefon 
0312 2660302
Çalışma Saatleri
10:00 – 24:00