ANKARA’DA SANAYİ LEZZETLERİ: Şaşmaz’da Yolunuzun Düşmesi Gereken 4 Sanayi Restoran

Ece Şensöz & Ceren Esmer & Barış Tan Batislam / Blog: ANKARA’DA SANAYİ LEZZETLERİ / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2022-2023  Listeleme Projesi

Herkese merhabalar!!! Sonunda sanayi semtlerinden birinde, yani Şaşmaz’dayız. Tahmin ediyoruz ki eğer o bölgede çalışmıyorsanız siz de Şaşmaz’a işiniz düşmedikçe pek giden bir insan değilsinizdir. Ancak işiniz düşsün veya düşmesin, gitmeniz gereken hem makul fiyatlı hem de harika lezzetlere ev sahipliği yapan yerleri biz sizin için keşfe çıktık. Her birimizin beğenisini kazanan 4 ayrı mekanı tanıtmaktan onur duyarız 🙂

İster işiniz düştüğü zaman uğrayabileceğiniz, ister sadece yemeklerine doymak istediğiniz için gidebileceğiniz bu sanayi restoranları listesini mutlaka el altında tutmanızı şiddetle öneririz!!
 

1) Kahvaltıda iddialı: Üçler  Simit ve Pide Sarayı

 
 
 
 
 
 
 


Kahvaltı seçenekleri ile başlamak için Üçler Simit ve Pide Sarayı ideal bir mekan. Oldukça uygun fiyatlı salaş bir yer olan bu mekan uzun süredir çevredeki okul öğrencilerine, sanayi çalışanlarına ve müşterilerine hizmet ediyor. 
  • Simit: Gerçekten lezzetli bir Ankara simidi yapmak her mekanın harcı değildir ancak buranın simidi gerçekten çok lezzetliydi. Sıcak sıcak yeni çıkmış simit ve yanında çay harika bir ikili!
  • Poğaça: Biz bir zeytinli poğaça yemeyi tercih ettik. Belki içinde daha fazla zeytin olsa daha mutlu olurduk ancak yumuşak hamurlu sıcak bir poğaça bizi kazandı diyebiliriz.
  • ​Pide: Yediğimiz kuşbaşılı kaşarlı pidenin tadı hala damağımızda. Kaşarlı, kıymalı gibi farklı pide seçenekleri arasında hangisini seçsek derken kuşbaşılı gerçekten doğru bir tercihti. 60-70 lira bandında olan Üçler pideleri çoğu restorana göre hem daha lezzetli hem de daha ucuz olduğundan denemenizi şiddetle öneririz!
Fiyat: 💸
Lezzet: 😋😋😋
Adres: Bahçekapı, 2551 Cad./2524 Sok. D:2, 06797 Etimesgut/Ankara
Telefon: 03122787099
Açılış – Kapanış Saatleri: Her gün, 08:00–20:00​

2) Klasikleşmiş bir lezzet: Uluçay Tantuni

 
 
 
 
 
 
 
Belki de önermemize bile gerek yok çünkü burası Ankara’nın gerçekten ün yapmış meşhur bir tantunicisi! Hatta buranın lezzeti o kadar seviliyor ki yakın zamanda Ümitköy’e ve Balgat’a da şube açmış. Özellikle de Barış’ın favorisi olan mekana, sanayi yeri Şaşmaz şubesine gitmeyi tercih ettik tabii ki.
  • Tantuni: İster ekmek arası ister dürüm olarak tüketebileceğiniz Uluçay tantunisi bizden tam not aldı. İnce kıyılmış etin yanına dilerseniz yeşillik domates, soğan ve baharat ekletebilirsiniz. Turşu ve limon eklemek de size kalmış. Biz dürüm alıp yanına ayran tercih ettik çok da memnun kaldık. Bir porsiyon tantuninin fiyatı ise 54 lira.
Fiyat: 💸 💸
Lezzet: 😋😋😋😋😋
Adres: Bahçekapı, 2565. Sk. No: 16, 06797 Etimesgut/Ankara
Telefon: 03122783301
Açılış – Kapanış Saatleri: Pazar hariç her gün, 09:30–20:00

3)  Ete doymak için bire bir: Meşhur  Köfteci Pala

 
 
 
 
 
 
 
Sanayideki çoğu restorana oranla daha geniş ve ferah olan bu işletme aynı bölgede birkaç kere mekan değiştirse de kalitesinden hiç ödün vermemiş. Öyle ki yeni yerinde bile hala daha eski müşterilerinin de uğrak noktası. Özellikle de Ece’nin favorisi olan bu mekan, arkadaşlarınızla veya ailenizle beraber iyi bir öğle ve akşam yemeği çekebileceğiniz bir yer. Meşhur Köfteci Pala bey ve oğullarının işlettiği bu restoranda fiyatlar da yine günümüz ekonomisine oranla şaşılacak derecede çok iyi.
  • Köfte menüsü: Daha gelmeden kokusundan daha da acıktığımız için merakla beklediğimiz menüydü bu. Köfteleri yumuşak, iyi pişmiş ve oldukça lezzetliydi. Yanında gelen ekmek, salata tabağı, roka ve turşu tabağı ile mükemmel bir ziyafet çekmemek elde değil. Bir tabakta 8 köfte ile toplamda 55 lira ödeyerek bu yemeğin hakkını veriyorsunuz.
  • Adana kebap: Adana kebap denediğimiz ve memnun kaldığımız ikinci lezzet. Köfte menüsü kadar doyurucu olmayabilir ancak yine de eti oldukça başarılı. Bir porsiyon 60 lira.
Fiyat: 💸 💸
Lezzet: 😋😋😋😋😋
Adres: Bahçekapı, Şaşmaz Blv 34/A, 06105 Etimesgut/Ankara
Telefon: 03122787474
Açılış – Kapanış Saatleri: Pazartesi-Cumartesi 06:00–21:30, Pazar 09:00–21:00

4)  Ev yemeği olsun benim olsun: Kara  Kuzine

 
 
 
 
 
 
 
İşte sanayinin baş tacı denilebilecek bir esnaf lokantası. Ferah ve büyük bir mekanda geniş yemek yelpazesi ile hizmet veriyor. Özellikle de her gün farklı bir menüyle beraber çıkan sulu yemekler Kara Kuzine’yi Şaşmaz’daki en meşhur restoranlardan biri haline getiriyor. Ceren’in favorisi olan mekanda self servis olarak 4 çeşit yemek alabiliyorsunuz ve tartarak ödeme yaptığınız yemekler ortalama 40-60 lira arasında değişiyor.
  • Çoban kavurma: Bu en beğendiğimiz ana yemekti. Hem patatesleri hem eti iyi pişmiş gayet doyurucu ve lezzetli.
  • Kuru fasulye pilav: Kuru pilav ikilisini buranın nasıl yaptığını gerçekten merak ettiğimizden deneme şansı verdiğimiz yemekti. Fasulyeleri bize biraz sert geldi ama idare ederdi. Tereyağlı pilavı ise oldukça lezzetliydi.
  • Türk kahvesi: Yemekten sonra içilen kahvenin tadı bir başkadır diyerek iyi pişmiş bir sade Türk kahvesi içtik.
Fiyat: 💸 
Lezzet: 😋😋😋😋
Adres: Bahçekapı, Şaşmaz Oto Sanayi, 2551. Cd. No:3/2, 06105 Etimesgut/Ankara​
Telefon: 03122781951
Web Sitesi: http://www.karakuzine.com/​
Açılış – Kapanış Saatleri: Pazar hariç her gün, 07:00–21:30