Ankara’da Keşfedilmesi Gereken 4 Çikolatacı

İdil Karadağ & Ecemnaz Aras / BİR PARCA CİKOLATA / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2022-2023 Listeleme Projesi
 
Merhaba sevgili Bir Parça Çikolata takipçileri!

​Bu blogdaki ilk yazımızda sizlere Ankara’daki farklı konsept ve lokasyona sahip 4 çikolatacıyı inceledik. Türkiye, dünyanın en çok çikolata tüketen ülkelerinden biri olarak yer aldığından, her köşe başında bir çikolata dükkanı ile karşılaşmanız mümkün. İster çayınızın ister kahvenizin yanında bir tatlandırıcı olarak çikolatanınız olsun, isterseniz de tek başında bir lezzet şöleni sunsun, çikolata tatlı tercihlerimizin başında geliyor. Hepimizin çikolata tercihleri, favori çikolatacıları farklı olsa da bu blogda sizlere farklı seçenekler sunarak yeni mekanlar tavsiye etmek istedik. 
Aralarından seçmek ne kadar zor olsa da siz çikolata severler için, Ankara’nın çeşitli lokasyonlarından ambiyansı, hizmeti ve çekiciliği ile yeni favoriniz olmaya aday 4 farklı çikolatacıyı sizler için bulduk ve derledik. 

 

1) La Petite NONA

Güzel bir sonbahar gününde Mesa Koru Sitesinde yürüyüşünüzü yaparken bir mola vermek istediğinizde küçük ve samimi tasarımı ile NONA size lezzetli tatlılarıyla karşılıyor.  La Petite NONA’ya girdikten sonra bir butik çikolatacının sıcaklığını hissedebiliyorsunuz. Bizim sürekli ziyaret ettiğimiz bu kafe, farklı tatlardaki Belçika çikolataları ile burayı farklı bir butik çikolatacı kılıyor. İç tasarımı sadece çikolataların sergilendiği büfe ve raflardan oluşan NONA, dışarda oturma alanları ile butik çikolatacı olma özelliği taşıyor. Girdiğiniz ilk andan itibaren evinizdeki mutfağın verdiği o sıcaklığı ve samimiyeti hissetmemeniz imkansız. Evcil hayvanı olan müşterilerin vazgeçilmez bir noktası haline gelmiş olan bu kafe, çalışanlarının ilgisi ve gayretiyle, güler yüzleriyle çikolata durağınız olma özelliği taşıyor. “Nona Kızı” ismini verdikleri özel paketlenmiş çikolataları ise farklı çeşitler sunuyor; tuzlu karamelli, kaju krokan ve daha bir çok çeşit bulunmakta. Kafenin aynı zamanda Ankara’da atölyesi bulunmakta ve her gün çeşitleri taze olarak butik kafesine gelmekte. Çeşitli bitki çayları, özenle demlenmiş kahvesi, mutlaka tatmanız gereken Brigadeiro pastası ve başka bir sürü çeşit çikolatası ile bizim favorilerimiz arasında şimdiden yer aldı, siz de bu çikolatacıyı bizce denemeden geçmeyin. 
 
 
Ankara’da butik çikolatacı keşfimize hoşgeldiniz! Bugün, eski ve sıcak Mesa Koru Sitesi içinde bulunan “La Petite Nona’yı” deneyimledik.
 
 
 
 
 
 
 

 
Adres🏠: Koru, MESA KORU ÇARŞI, Kavaklı Sk. NO 6/D, 06810 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri ⏰: 09:00-21:00
Telefon 📞: (0312) 240 08 80
Instagram 📸 : @nonabrigadeiro

Nona Kızı-Tuzlu Karamelli 🍫 : 75₺
Brigedero Pasta 🍰 : 50₺
Latte ☕️: 36₺
Çay 🫖 : 16₺

İdil: 🍫 🍫 🍫 🍫 
Ecem:🍫 🍫 🍫 🍫 
 

 

2) Rumeli Çikolatacısı

Bahçelievler mahallesinde denemenizi önerdiğimiz çok otantik bir mekan, Rumeli Çikolatacısı sizleri bekliyor. 7. Cadde’nin başında bulunan Rumeli Çikolatacısı kurumsallaşmış yapısına rağmen kendi özel dokusunu koruyan çok huzurlu bir mekan olarak zihinlerimize kazındı. İstanbul Moda lezzet esintilerini Ankara’nın göbeğinde hissedebilmek bizi çok mutlu etti. Tarihi dokulu eski bir binanın altında bulunan çikolatacı çok işlek bir caddenin başında olmasından dolayı insanların uğrak noktası olmuş durumda. Saatlerce vakit geçirmek isteyebileceğimiz bu çikolatacıda, çeşit çeşit çikolata, tatlı ve dondurma seçenekleri bulunuyordu. Turkuaz rengine boyanmış duvarları, altın işlemeli büfeleri, renkli süslemeleri ve görkemli avizeleri ile bizleri içeriye çektiği anda mis kokulu çikolataları ile mekanın sıcaklığını hissettik. Yardımsever ve güler yüzlü çalışanların yardımıyla çikolataları seçtikten sonra, daha sade olarak tasarlanmış dış mekanda oturduk ve kendimize farklı aromalarla tatlandırılmış 12 adet çikolata sipariş ettik. Bu kadar çeşit arasından seçmekte biraz zorlansak da, karamelli, hindistan cevizli, meyveli, krokanlı ve lokumlu çikolatalardan yana tercihimizi kullandık. Bir tabak içerisinde servis edilen çikolatalardan favorimiz içerisinde akışkan karamelli çikolata oldu. Çikolatalar kendi şefleri tarafından özel olarak hazırlanıyor ve taze kalması açısından günlük olarak çıkarılıyor. Sizlerde gitmeden önce sevdiklerinize paketli olarak hazırlanmış çikolatalarından almak isterseniz büfelerde ziyaretçilerini bekliyor olacaklar. 7. caddenin kalabalığından sıyrılıp bir tatlı molası vermek isterseniz Rumeli Çikolatacısını denemelisiniz!
 
 
Ankara’da İstanbul Moda esintilerini görebileceğimiz otantik çikolatacısı olan Rumeli Çikolatacısı’na hoşgeldiniz! Pazar günümüzü nasıl değerlendirsek diye düşünürken kendimizi Bahçelievler’de bulunan samimi bir çikolatacı olan Rumeli Çikolatacısı’nda bulduk.
 
 
 
 
 
 
 

 
Adres🏠: Yukarı Bahçelievler, Aşkabat Cadde No:68 D:B, 06490 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri ⏰: 08:00-00:00
Telefon 📞: (0312) 223 45 55
Instagram📸: @rumelicikolatacisi


Karışık Çikolata Tabağı (100 gr) 🍫 : 50₺
Çay 🫖: 16₺
Su: 16₺

İdil: 🍫 🍫 🍫  
Ecem:🍫 🍫 🍫 
🍫 




3) Patiswiss Handmade Chocolates

Bugünkü çikolata durağımız, Mustafa Kemal Mahallesin’de Maidan İş Merkezinde bulunan Patiswiss Handmade Chocolate oldu. Çikolataları ile her yerde karşımıza çıkan Patiswiss markasının kafesi, tatlıları ve taze çikolatalarını tadabileceğiniz sıcak bir ortam sunuyor. Kapıdan ilk girdiğimizde, dışarıda keyifle kahvenizi yudumlayıp farklı aromalardaki çikolataları tadabileceğiniz sıcak bir ortam sizi karşılıyor. Biz iki iç mimar olarak, iç tasarımında kullanılan renk ve malzeme seçimini markanın kimliğine çok uygun bulduk. Kullanılan aydınlatmanın ise çikolataların sergilendiği vitrinlere parlama yapmaması için özel olarak seçildiğini bilmek ise Patiswiss markasının özenle dizayn edildiğini gösteriyor. Bu çikolatacıyı diğerlerinden ayıran en önemli özelliği, glütensiz ve rafine şekersiz seçeneklerinin olup, hem kafesinde hem süpermarketlerde yer alması. Taze yapılan tablet çikolataları, farklı aromalardaki çikolata toplarının dışında Patiswiss markasının en çok tercih edilen ürünü olan çikolata kaplı kurutulmuş meyvelerin birçok seçeneğini ise burda bulmak mümkün. Bunların dışında daha önceden hiç görmediğimiz kavanozdaki krem ürünleri, detox içecekleri, ve birbirinden lezzetli görünen tatlıları ise denemeye değer. Bizim tadımladığımız çikolatalar ise; fındıklı, fıstıklı, portakallı ve hindistan cevizli aromaları oldu. Mermer tabakta servis edilen çikolata toplarından favorilerimiz ise fındıklı ve hindistan ceviz kaplamalı oldu. Müşterilerinin daha çok kendi çikolata kutularını tercih etmesi ise bizim dikkatimizi çekti. Patiswiss’in lezzetli çikolatalarından oluşan kutuları özel günleriniz için güzel bir tercih olacaktır. Bir defa denediğinizde lezzetinden vazgeçemeyeceğiniz bu çikolatalar kesinlikle tavsiyemiz!
 
 
Sıradaki Ankara çikolatacıları keşfimize tekrar hoşgeldiniz! Bugünki durağımız Mustafa Kemal Mahallesinde bulunan Maidan İş Merkezi içerisinde yer alan Patiswiss Handmade Chocolate oldu.
 
 
 
 
 
 
 

 
Adres🏠: Mustafa Kemal Mah., 2118. Cd Maidan No:4, D:C/184, 06530 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri ⏰: 09:00-21:00
Telefon 📞: (0312) 222 27 77
Instagram📸: @patiswissmaidan

Karışık Çikolata Topları 🍫: 64 ₺ (Adeti 8₺)
Latte ☕️: 30₺
Su: 8₺
Americano ☕️: 26₺

İdil:🍫🍫🍫🍫🍫
​Ecem:🍫🍫🍫🍫🍫


 

 

​4) Aduja Artisanal Chocolate and Macaron

Tunalı Hilmi Caddesinin üst paralel sokağında bulunan Aduja Artisanal Chocolate and Macaron, denemenizi tavsiye ettiğimiz Ankara’da alışılmışın dışında çok farklı bir çikolatacı. Burası hem çikolatacı hem de atölye özelliği taşıyan çok sıcak ve samimi bir mekan. Kurucusu Derin Hanım’ın aldığı Mutfak Sanatları Akademisi ve Le Cordon Blue eğitimleriyle açtığı çikolatacı, Ankara’da hafızlara kazanacak nitelikte bir mekan olmaya aday. Gerçek el yapımı aroma dolgulu Belçika çikolatası, makaron ve tatlıları, Aduja’nın arkasında bulunan mutfakta hazırlanmakta ve ön tarafta bulunan dükkan kısmında müşteriler ile buluşmakta. İçeri girdiğimizde bizi büyük bir ilgi ile karşılayan Derin Hanım’ın annesine büyük bir heyecan ile hazırladığımız blog yazımızdan bahsettiğimizde bize aynı heyecan ile karşılık verdi. İçeride mermer tezgahlar üzerinde hazırlanan çikolataları, beyaz ve gri tonları ile harmanlanmış altın detaylı raf sistemleri ile çok şık bir görüntü elde edilmiş. İki çeşit oturma imkanı sunan çikolatacıda, küçük ferforje masalar yerleştirilmiş, bitki ve ayna detayları kullanılan mekana duyulan özeni fark etmemek elde değil. Sıra çikolataları tatmaya geldiğinde biz deniz tuzu ile tatlandırılmış karamelli, badem unundan elde edilen marzipanlı, lavantalı, fındıklı ve acı chilli biberli tattık. Kişiselleştirilmiş seramik üzerine marka işlenmiş bir tabakta sunulan çikolataların her biri birbirinden lezzetli olmasına rağmen bizim favorilerimiz deniz tuzlu karamelli ve lavantalı olan oldu. Çikolataları için gereken malzemeleri yöresine uygun olarak getirttirdiklerini belirtiler. Aynı zamanda çikolatanın yanında tatmak istediğimiz Aduja’nın spesiyeli olan makaronlardan biz, limonlu ve çikolatalı olanları deneme fırsatımız oldu. Gerek dış kabuğunun gevrek ve ince olması gerekse içinin yumuşacık kremamsı olması, bizim tattığımız en iyi makaron olmaya yetti. Özel günlerde gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz özel Aduja çikolatlarını birçok çeşidi bulunan kutulara kişiselleştirilmiş şekilde satın alabilirsiniz. Eğer sizinde yolunuz Aduja’ya düşerse mutlaka denemeden geçmeyin!
 
 
Ankara’da alışılmışın dışında yeni bir çikolatacı örneğimiz Aduja Artisanal Chocolate and Macaron. Tunalı’da kısa bir yürüyüş sonrasında ulaştığımız Aduja aslında bir çikolatacıdan çok daha fazlası. MSA ve Le Cordon Blue eğitimli çikolata şefi Derin Hanım tarafından kurulan Aduja’nın değişik aromalarla tatlandırılmış çikolatalarını biz çok sevdik.
 
 
 
 
 
 
Adres🏠: Barbaros Mahallesi, Abay Kunanbay Cd. No:22/D, 06680 Çankaya/Ankara
Çalışma Saatleri ⏰: 09:00-20:00
Telefon 📞: 0530 978 56 30
Instagram📸: @aduja.cikolata.macaron

Karışık Çikolata Tabağı🍫 : 80 ₺ (Adeti 10₺)
Macaron: 18₺ (Adet Fiyatı)
Yeşil Çay 🫖 : 15₺

İdil:🍫 🍫 🍫 🍫 🍫 
Ecem: 
🍫 🍫 🍫 🍫 🍫