Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları: Devrim Kunter'den

Merhabalar!

Bugün sizlere son zamanlarda favorim olan bir çizgi romandan bahsetmek istiyorum; Seyfettin Efendi ve Olağanüstü Maceraları.

Devrim Kunter’in yazıp, çizdiği Seyfettin Efendi serisinin şu zamana kadar üç kitabı ve bir de “Seyfettin Efendi ve Esrarengiz Hikayeler” isminde kısa hikayelerden oluşan bir yan kitabı çıktı.

Şu ana kadar iki kitabını okuduğum serinin konusu Cumhuriyet’in ilk yıllarında geçiyor. Seyfettin Efendi (yerli Sherlock Holmes’te diyebiliriz), arkadaşları; Doktor Aziz, Casus Esat, Mucit Münevver ve Pehlivan İsmail ile İfşa-yi Sırr isimli esrarengiz olayları modern yöntemlerle açığa kavuşturan bir teşkilat için çalışıyorlar. Şimdiye kadar okuduğum “Yeditepe Canavarı” ve “Hayırsız Ada” kitaplarında vampir ve kurtadamlarla karşılaştık yada tam olarak öyle olmadı ama spoiler vermeyelim.

Aynı zamanda “Seyfettin Efendi” nin GİO ödüllerinde “En İyi Çizgi Roman” ödülünü aldığını da belirtelim.

Seyfettin Efendi hakkında daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız Devrim Kunter’İn bloğuna muhakkak uğramalısınız. Ayrıca beğenerek takip ettiğim “Kahramangiller” isimli sitede Kunter “Adım Adım Çizgi Roman” dersleri veriyor, meraklısına!

Bu yazıyı esas yazış amacımı ve neden Seyfettin Efendi favorim oldu, sizlere kitaptan bir kısımla açıklamak isterim.

Belki kitabı okuyanların gözünden kaçan bir misafirden bahsedeceğim. Serinin ikinci kitabında Seyfettin Efendi ve arkadaşlarının yolu bir esrarın peşinde Heybeli Ada’ya düşüyor ve orada Mehmet Nusret isimli bir çocukla aralarında bir muhabbet geçiyor. Seyfettin Efendi ve arkadaşı Doktor Aziz’e isimlerini ve anlamlarını soran çocuk onlara ufak bir yardımda bulunuyor.

Peki, kim bu çocuk derseniz kendisi büyük usta Aziz Nesin’den başkası değil. Aziz Nesin’in en çok anılarını anlattığı kitapları sevdiğimden Devrim Kunter’in küçük Mehmet Nusret’i kitabına konuk ettiğini anlayınca büyük bir esrarı çözmüş kadar heyecanlandım. Serinin diğer kitaplarında da böyle sürpriz isimlere ve olaylara yer var mı çok merak ediyorum. Sizler daha önce hiç Seyfettin Efendi okumuş muydunuz?

s1

s2

s3