Kapalı Alan Bitkileri: Farklı Bitki Çeşitlerini Bulabileceğiniz 4 Mağaza Önerisi

Kapalı Alan Bitkileri: Farklı Bitki Çeşitlerini Bulabileceğiniz 4 Mağaza Önerisi

Beyza Demirci & Defne Karakoç / Blog: Yaşam Alanı Fikirleri / COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2020-21 Listeleme Projesi

1. Farklı Türdeki Bitkileri Online Kanallar Üzerinden Almak İsteyenlere







HeryerBitki’nin websitesine daha önce bakmış mıydınız? Birbirinden farklı kapalı alan bitkileri ile dolu bu site mağazaya gitmeden müşterilerine online servis sunuyor. Size öneride bulunmadan önce biz de sitenin içinde kendimizi kaybettik ve bitki severler olarak alışveriş yapmaktan kendimizi alamadık. Eğer favori bitkimizi sorarsanız, Kalp Kalbe Karşı çiçeğine bir göz atmanızı tavsiye ederiz. Bu bitkinin adı incecik dalları üzerindeki kalp şeklindeki yapraklarından geliyor. “Bitki kargo ile eve gelir mi?” derseniz bu konuda içiniz rahat olabilir çünkü paketlemeleri özel olarak bitkiler için tasarlanmış. Bizim dikkatimizi çeken en önemli özellik ise, bitkilerin çok canlı olması. “Ben bitkileri seviyorum fakat bitki bakımı hakkında yeterli bilgiye sahip değilim.” derseniz site içindeki bütün bitkilerin bakımlarıyla ilgili detaylı açıklamalar bulunuyor. Bunun yanında eğer bitkilerin kökenini merak ederseniz, her bitkinin tarihçesini anlatan bilgilendirici yazılar da bulmak mümkün. Bitkilerin dünyası hakkında bilgi edinmek isteyen herkes için çok eğlenceli bir site olduğunu düşünüyoruz. Eğer ne tarz bitki satın alacağınıza henüz karar vermediyseniz birçok farklı bitki kategorisi içinden kendinize en uygun bitkileri seçebilirsiniz. Biraz da fiyatlardan bahsedecek olursak, fiyatların piyasadaki diğer bitki satışı yapan online ya da perakende mağazalarına göre biraz daha yüksek olduğunu söyleyebiliriz. Bunun sebebi diğer mağazalarda bulamayacağınız farklı bitki çeşitlerini sizlere sunuyor olmaları.

Çeşitlilik: 👌👌👌
Fiyat: 💸💸💸
Satın Alma Türü:💻


HerYerBitki

2.Hem İnternetten Olsun Hem De Uygun Fiyatlı Olsun Diyenlere







Online bitki satışı denince herkesin aklına gelen bir numaralı adres genelde Çiçeksepeti olur. Evet, Çiçeksepeti bitki alışverişi için bizim de çok tercih ettiğimiz bir yer ama biz bu bölümde sizlere daha uygun fiyatlı bitkileri hangi internet sitelerinden bulabileceğiniz konusunda yardımcı olmak istiyoruz. Bahsedeceğimiz bu iki site aslında hepimizin birçok alışveriş için sık sık kullandığı ama bitki alışverişi dendiğinde pek akıllara gelmeyen iki adres: Hepsiburada ve Trendyol! Kıyafet, ev araç gereçleri ve daha aklımıza gelecek yüzlerce eşyayı alırken uğradığımız bu iki site bitki konusunda da oldukça zengin. Eğer seçiminizi Trendyol’dan yana kullanacaksanız Fidanburada satıcısına bir göz atmanızı tavsiye ederiz, burada hem çeşit çeşit bitki hem de bitki bakımı için ihtiyaç duyabileceğiniz saksı, toprak gibi ürünler bulmanız mümkün. Ben Hepsiburada’yı denemek istiyorum diyenlerinize ise ViensGarden satıcısını önerebiliriz. İç mekan bitkilerinden saksılara, bitki besinlerinden tohumlara kadar birçok ürün bulmanın mümkün olduğu bir satıcı. Fazlasıyla çeşit bulabileceğiniz bu iki sitenin fiyatları da oldukça uygun ve zaman zaman çeşitli indirimleri kolaylıkla yakalayabilirsiniz. Bu iki sitede bitki fiyatlarını ve çeşitlerini karşılaştırabilir, sizin için en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Daha da güzeli ise bu seçenekleri karşılaştırmak için herhangi bir yere gitmenizin gerekmemesi. Yaşam alanınızı güzelleştirecek bir bitki arayışındaysanız ve sınırlı bir bütçe ile online alışveriş yapmak istiyorsanız bu iki siteye bir göz atmanızı tavsiye ederiz. 

Çeşitlilik: 👌👌👌
Fiyat: 💸💸
​Satın Alma Türü:💻


Hepsi Burada


Trendyol

3. Market Alışverişimi Yaparken Bitkimi De Alırım Diyenlere







Uygun fiyatlı bitkiler elbette yalnızca internette satılmıyor. Migros, Çağdaş gibi evinize yakın yerlerden de rahatlıkla bulabileceğiniz, hem de fiyatları oldukça uygun bitkilerin mevcut olduğu süpermarketler de bitki almak için bir başka seçenek. Biz de yaşam alanımızı güzelleştirmek ve kendimizi mutlu etmek için yaptığımız bitki alışverişlerimizde sık sık süpermarketleri tercih ediyoruz. Bu tür perakende mağazalarında yaklaşık 10 liradan başlayan bitki fiyatları, başka herhangi bir yerde bulabileceğinizden daha uygun. Bu tür yerlerin tek kötü yanı ise seçeneğin daha az olması, tabii yine de evinizde kolaylıkla bakabileceğiniz birçok farklı bitki bulmanız mümkün. Çiçek açan ve rengarenk çeşitleriyle yaşam alanınızı renklendirecek bir bitki arayışındaysanız Kalanşo; fazla bakım gerektirmeyen, daha küçük boyutlarda bir bitki tercih ediyorsanız Sukulent; odaya girdiğinizde gözünüzü alacak ve çevrenize yeşillik katacak büyük yapraklı bir bitki istiyorsanız ise Difenbahya gibi evde bakılması da mümkün bu tür bitkileri perakende mağazalarında kolaylıkla bulabilirsiniz. Bir gün haftalık alışverişinizi yapmaya çıktığınızda süpermarketinizin bitki reyonuna da uğramayı unutmayın. Sakın “Acaba buradan aldığım bir bitki kaliteli olur mu?” gibi sorular oluşmasın aklınızda, yukardaki turuncu tomurcuklu Kalanşo bir süre önce Migros’tan alındı, gördüğünüz gibi sağlıklı ve capcanlı. Çeşitlilik: 👌👌
Fiyat: 💸
​Satın Alma Türü: 🚶‍♀️🚶‍♂️ 

4. Ben Bitkilerimi Gözümle Görmeden Almam Diyenlere







Pandeminin hayatımızın kaçınılmaz bir parçası olması ile birlikte, hayatlarımızın büyük bir çoğunluğu iş-ev ya da ev-okul aksında geçmeye başladı. Sevdiklerimizle, yakınlarımızla buluşamaz, onlarla vakit geçiremez olduk. Hafta sonu etkinlikleri bir sene öncesinde kalmış anılarımız haline geldi. Kapalı alanlar, AVM’ler, kafeler kaçındığımız, diğer bir deyişle korktuğumuz mekanlara dönüştü. Kendimizi açık havada yeni uğraşlar ve aktiviteler ararken bulduk. Şimdiki önerimiz şehir hayatından sıkılmış, bir an olsun kaçış yolu arayan, yaşam alanlarına yeşilin esintisini getirmek isteyen bitki severlere gelsin istiyoruz. Ankara’nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Karşıyaka Mezarlığı’nın çevresinde birçok açık hava serası bulunuyor. Bu seraların en büyük özelliği, meyve ağaçlarından, iç mekan bitkilerine; ithal bitkilerden, bitki besinlerine binden fazla çeşidi size tek bir mekanda sunuyor olmaları. Her serayı birbirinden ayıran bazı özellikler var. Öncelikle hangi tür bitkileri satın almak istediğinize karar verirseniz hangi seradan alışveriş yapmanız gerektiğine karar vermek daha kolay olacaktır. Sizin için birkaç serayı yakın markaja aldık. Bunlardan birincisi Dallığlu Peyzaj, Seracılık, Fidan ve Çiçekçilik. İvedik Caddesi üzerinde bulunan sera, bölgenin en bilinen ve en çok bitki çeşitliliğine sahip seralarından bir tanesi. Özellikle ithal bitki satışının yapıldığı sera, adeta tabiat parklarını anımsatıyor. Bitkilerin arasında kendinizi kaybedip bütün gününüzü burada geçirmek isteyebilirsiniz. Bitki fiyatları, çevre seralara göre biraz daha yüksek, bu da bitkilerin ithal olmasından kaynaklanıyor. Bir diğer sera ise Ardıç Seracılık. Buranın herhangi bir web sitesi adresi olmadığından açık adresi aşağıya bırakıyor olacağız. Ardıç Seracılığı diğer seralardan ayıran özellik ise, burada kapalı alan bitkilerinin bulunmaması. Eğer bahçeniz için farklı bitki türleri arıyorsanız buranın tam da ihtiyacınıza uygun bir yer olduğunu düşünüyoruz. Fiyatlar ise her bütçeye uygun olacak şekilde belirlenmiş. 
Peki bu seralar bölgesine nasıl gideriz derseniz, üç farklı ulaşım aracından birini tercih edebilirsiniz. 

Çeşitlilik: 👌👌👌
Fiyat: 💸💸
​Satın Alma Türü: 🚶‍♀️🚶‍♂️


Dallıoğlu Peyzaj


Ardıç Seracılık