Ankara’da Sizi Modayla Buluşturabilecek 4 Butik

Pınar Karakaş, Ece Şenkal, Tuana Yılmaz / Blog:  BİR TIKLA MODA / COMD 357-02 Multimedia Journalism İlkbahar 2021-22 Final Projesi

Bütün modaseverlere kocaman bir merhaba!
Biliyorsunuz ki günümüzde bütçe ve çevre dostu olmak artık çok “moda”. Ve biliyoruz ki tarzımızdan ödün vermemek de ayrı önem taşıyor. Biz de “Bir Tıkla Moda” olarak, sizler için Ankara’da hem bütçe ve çevre dostu, hem de tarzınıza tarz katacak butik avına çıktık. Butik avında önceliğimiz uygun fiyatlı, ulaşılabilir ürünler satan yerlerin yanı sıra herkesin üzerinde göremeyeceğiniz parçaları sizlere sunan moda durakları olacak. 
İşte karşınızda o butiklerin listesi. İyi okumalar. Modasız kalmayın!

1. Nova Vintage

Ankara’da yaşayanlar için hem kaliteli hem de bütçelerine uygun, aynı zamanda sürdürülebilir moda anlayışına da uyan Nova Vintage, butik önerilerimizde listemizin ilk sırasında. İsmini Latince “nova” sözcüğünden alan, Türkçe karşılığı ise “yeni, keşfedilmemiş” olan Nova Vintage, retro ürünlerle dolu bir butik. Butiğin içindeki ürünlerse eski kıyafetlerin ve aksesuarların demode olmak veya çöpe atılmak zorunda olmadığını gösteriyor. Eski ürünlerin içindeki yeniliği arayanaların dolapları için bir sürü parça bulabileceği bir yer burası.

Kaşmir, pamuk ve yün gibi kaliteli malzemelerden yapılmış retro kıyafetler keşfedilmeyi bekleyen bir hazine gibi alıcılarını bekliyor. Butikteki her bir ürün günümüze geldiği dönemden kalan dokuları hissettirebiliyor. 80’lerden gelen uzun bir paltonun 2022’de anlatacak bir hikayesi var kısaca!

Biz Ankara soğuğunun vazgeçilmezi olan parçalara baktık. Zamansız görünen ve çoğunluğu kaşmir olan paltolar kesinlikle favorimiz oldu. Ürün fiyatları ise birçok ikinci el ve vintage butiğine göre uygun olup, 150-400 TL aralığında değişiyordu. 

​Dolabım biraz vintage olsun biraz da uygun fiyatlı olsun diyorsanız Nova Vintage aradığınız butik olabilir! Ayrıca Ankara’da olmayıp, modaya daha hızlı ulaşmak isteyenler için internet satışları da mevcut. Butiğin web sitesine ve adresine aşağıdan ulaşabilirsiniz. 

Ürün kalitesi: 💞💞💞💞💞
Ürün çeşitliliği: 🛍️🛍️🛍️
Uygun fiyat: 💸💸💸

​Adres:Bestekar Caddesi 20/A, Ankara/Türkiye
Web sitesi

​Instagram adresi

2. Özge Özgenç Butik

Bir kadın girişimcinin açtığı Özge Özgenç Butik, Bahçelievler’deki en popüler butiklerden birisi. Butik, ismini sahibi Özge Özgenç‘den alıyor. Özgenç’in ek iş arayışıyla başlayan girişimcilik hikayesi evinin bir odasını butiğe dönüştürmesiyle devam ediyor. İlk başta satışlarını internet üzerinden gerçekleştiren Özgenç, yoğun ilgi ve artan talepten dolayı bir de mağaza açmaya karar veriyor. 

Butikte “hızlı moda” olarak tanımladığımız Inditex ürünlerinin muadillerinin yanı sıra Özge Özgenç’in kendi moda zevkini yansıtan parçalar da mevcut. Zamansız, temel parçaları tercih edenler için renkli tişörtler ve kotlar askılarda yerini alırken, sınırlı sayıda üretilen desenli elbise ve pantolonlar dört gözle alıcılarını bekliyor. Ürün yelpazesinin çok geniş olmasına rağmen ürün kalitesinin korunması butiğin artan popülaritesini açıklıyor. 

Ürünlerin etiketlerindeki fiyatlarsa 50 TL-350 TL arasında değişiyor. Kısa bluzlar, ince kazaklar ve şortlar 50-150 TL arasındayken; pantolonlar ve kabanlar 150-350 TL arasında. Vintage, retro, bohem veya etnik parçalardan çok, ana akım modaya uygun parçalara ulaşabileceğiniz bir yer burası.

Bu butikten alacağınız her bir parçayla hem dolabınıza tarz katabilir hem de bir kadın girişimciye markasını büyütürken destek olabilirsiniz. Bir butikten beklentiniz ürün çeşitliliği olmasıysa bu butik tam size göre!

Ürün kalitesi: 💞💞
Ürün çeşitliliği: 🛍️🛍️🛍️🛍️🛍️
Uygun fiyat: 💸💸Adres: Yukarı Bahçelievler, Aşkabat Cd. 26/A, 06490 Çankaya/Ankara
Web Sitesi
​Instagram adresi

3. Cadde Boutique

 Bir sonraki adresimiz ise 2001 yılından beri alışveriş ve moda tutkunlarına kapılarını açan Cadde Boutique. Yazlık elbiselerden kışlık paltolara, kot şortlardan yün hırkalara kadar birçok ürünle her mevsim tarz olmanızı sağlayacak bu butik, Ankara Ankuva Alışveriş Merkezi’nde bulunuyor. Böylelikle yavaş yavaş herkesin aklındaki “Bilkent’te kıyafet alabileceğim pek bir mağaza yok” düşüncesini değişiyor. 

Cadde Boutique’i Ankuva’daki diğer butiklerden ayıran özelliği aynı semtte bulunan Bilkent Üniversitesi öğrencileri için özel parçalar bulundurması. Mayfest haftasını, sınav dönemlerini, Bilkent’in karlı havalarını bilen butiğin sahibi Çiğdem Karaman, bu özel günlerde öğrencileri modasız bırakmıyor. 70-100 TL civarındaki kalın kazaklar soğuk kış günlerinizi, renkli kısa bluzlar ve ışıltılı takılar baharı karşılayan Mayfest haftanızı ve eşofmanlarsa sınav döneminizi güzelleştirecek cinsten. 

Ayrıca Karaman, “Ne giyeceğim bilmiyorum”, “Benim tarzım yok”, “Kombin yapamıyorum” diyenleri butiğinde kahveyle ağırlıyor, onlara kombin yapmalarında yardımcı oluyor. “Giyecek hiçbir şeyim yok”culardansanız Cadde Boutique’e kesinlikle uğramalısınız.

Cadde Boutique, ulaşılabilir aynı zamanda bütçe dostu moda anlayışıyla çevredeki üniversite öğrencilerinin ve işyerlerinde çalışanların dikkatlerini üzerine çekiyor çünkü bu butikte 200 TL-250 TL aralığında kendinize uygun alt-üst parçalar bulabilmeniz mümkün. Özellikle Bilkent’in özel günleri için de yapılan indirimlerden faydalanabilirsiniz. Mayfest döneminde 30 TL’ye crop top (kısa bluz) alabileceğiniz tek yer olabilir burası!

Bütçenize uygun, modern ve canlı parçalar ile dolabınıza heyecan katmak istiyorsanız Cadde Boutique tam size göre!

​Ürün kalitesi: 💞💞
Ürün çeşitliliği: 🛍️🛍️🛍️🛍️
Uygun fiyat💸💸💸💸💸

Adres: Üniversiteler Mah., Ankuva AVM, 06800 Çankaya/Ankara
Instagram adresi

 4. Moretti Store

Moda avımızdaki son durağımız ise Moretti Store. İsmini, sahipleri Can Moretti ve Nilay Zeynep Ünlü‘den alan bu mağaza, Ekim ayında modaseverlerle buluşmuş. Yeni açılmasına rağmen kısa zamanda gözbebeği haline gelmiş.

Moretti Store’un göz bebeği olmasının sebebiyse mevsimlere özel kumaşlarla koleksiyonlarını üretiyor olmaları. Yazın keten pantolonlar raflarda yerini alırken, kışın kadife ve polar ceketler alıcılarını bekliyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında ham keten kumaştan pantolon ve gömlekler ile stilinize doğal bir hava katabilirsiniz. Günümüz moda dünyasında doğal kumaşlar pahalılığı ile bilinse de bu mağaza bütçe dostu fiyatlarıyla alışverişi daha da cazibeli bir hale getiriyor. 

Doğal, krem rengi ürünlerden oluşan minimalist kıyafet yelpazesinin yanı sıra dolabımda etnik desenli kıyafetleri tercih ediyorum diyenlere ise birçok seçenek sunuyor Moretti Store. Sade keten pantolonlar, krem rengi kazaklar, uzun mavi gömleklerin yanı sıra etnik desenli tunikler ve maksimalist tarzda çiçekli elbiseler de mevcut. 

Bizim dikkatimizi dükkanın vitrininde duran “Pahalı Değiliz” tabelası çekmişti. Ürünlerin fiyatlarını incelediğimizde ise bu espirili tabelanın doğru olduğunu görmüş olduk. Polyester gibi sentetik kumaş tercih etmeyen bir butiğe göre fiyatlar oldukça uygun. 80 TL’ye ince pamuklu kazak, 100-150 TL arasına ise kalın kazaklar  bulabilirsiniz. Aynı şekilde tulum ve elbise tek kurtarıcı parçalar ise 200-300 TL arasında değişiyor. İndirim dönemlerinde ise bu fiyatların yarı fiyatına da ürünleri satın almak mümkün. 

Kaliteli, uygun fiyatlı ve geniş ürün yelpazesi olan bir butik arayışındaysanız, Moretti Store vaatlerinizi karşılayabilecektir! 

Ürün kalitesi: 💞💞💞💞
Ürün çeşitliliği: 🛍️🛍️🛍️🛍️
Uygun fiyat: 💸💸💸

Adres: Üniversiteler Mah., Ankuva AVM, 1. Kat, NO: 40, Çankaya/Ankara
Instagram adresi

Not: Ürün fiyatları 2022 bahar dönemini yansıtmaktadır.