ANKARA’DA KEŞFETMENİZ GEREKEN 4 DONDURMA DURAĞI

Melis Tufanoğlu & Can Pazarcı / ANKARA’DA DONDURMA DURAKLARI / COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2023-2024 Listeleme Projesi

İlk durağımız Sim Dondurma! Ankara’da hala ilk zamanlarındaki ilgiye sahip olan ilk dondurmacılardan biri olan Sim Dondurma, ilk şubesini 1978’de açmış ve şimdi birçok şubesi bulunmakta. Biz Çayyolu’ndaki şubesinde farklı çeşitlerde dondurmalar denedik. Dondurmanın lezzetinden de anlaşıldığı gibi, en büyük özelliklerinin dondurmayı halen kendilerinin üretmesi olduğunu belirtiyorlar. Açık alanda olan bu dondurmacının çok güzel bir bahçe kısmı ve bahçesinde oturma alanları bulunuyor. Özellikle yaz aylarında bahçe alanda oturup dondurma yemek çok keyifli olyor. 45’e yakın farklı çeşit dondurmanın içerisinde, kendi spesiyalleri olan “Sim Special” isimli dondurma en gözde dondurmalarından biri. Çok lezzetli olan çeşitlerden bizim favorimizde, karamelli dondurma ve Sim Special oldu. Kap ve külah haricinde, kağıt helvayla da dondurmayı tercih edebiliyorsunuz. 1 top dondurma fiyatı ise Ankara’daki dondurmacılar açısından ortalama bir fiyata sahip. Kış aylarında da tercih edebileceğiniz gibi özellikle yaz aylarında dondurmanızı alıp, bahçe kısmında dondurma keyfi yapmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.
 
Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 06810 Çankaya/Ankara
Website: http://www.simdondurma.com.tr/
Instagram: @simdondurma
Telefon:  (0312) 395 18 67
Fiyat: ₺₺
Çeşitlilik:  ★ ★ ★ ★ 
 
 

2. İtalyan dondurma denemek isteyenler için: Gelatiamo!

Gelatiamo dondurma, Volkan Piknik restoranının içerisinde bulunan bir İtalyan Dondurma dükkanı. Restoranın kendisinin güzel bi ambiyansa sahip olmasının yanı sıra, içindeki Gelatiamo yani dondurma servisinin bulunduğu kısım çok güzel bir şekilde dizayn edilmiş. Restorana ilk girdiğinizde, ilk başta bir sürü farklı çeşitte, renk renk sıralanmış dondurma ile Gelatiamo sizleri karşılıyor. Girişteki bir çok ilginç çeşitte dondurmayla karşılaşmak canınızın daha da dondurma çekmesini sağlıyor. Self servis şeklinde tezgahtan istediğiniz dondurmaları seçebilmenizin yanı sıra, aynı zamanda restoran kısmından da dondurma siparişi verebiliyorsunuz. Restoran kısmında dondurma siparişi vericeğinizi söylediğiniz zaman sizlere içerisinde 45’ten fazla çeşit bulunan bir dondurma menüsü geliyor ve siz de istediğiniz çeşit dondurmaları, külahta mı kapta mı istediğinizi ve sos tercih edip etmeyiceğinizi işaretleyerek sipariş verebiliyorsunuz. Dondurma fiyatlarıda ortalama fiyatta. Soğuk havalarda gelenler için iç kısımda yerleri olması da sıcak bir içecekle dondurma yiyebilmek için kesinlikle büyük bir avantaj. Farklı çeşitlerde dondurma siparişi ederek farklı aramoları denemek daha da keyifli oluyor. Denediğimiz bütün çeşitleri çok beğendik ve kesinlikle tekrar gelmeye karar verdik. Denediklerimiz arasından özellikle favorilerimiz lotus bisküvili ve snickerslı oldu. Ankara’da yaz kış demeden dondurma yemek isteyenlerin bu İtalyan dondurma çeşitlerini denemekten asla pişman olmayacaklarının garantisini veriyoruz.
 
Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Alacaatlı Cd. No: 16-B, 06810 Çankaya/Ankara
Instagram: @gelatiamocayyolu
Telefon: (0312) 241 10 00
Fiyat: ₺₺
Çeşitlilik: ★ ★ ★ ★ 
 

3. Çeşitlilik arayanlar için: Roko Dondurma!

Listemizdeki bir diğer favori dondurmacımız da Roko Dondurma! Ankara’da birkaç farklı noktada şubesi olan Roko, dondurma çeşitliliği konusunda önde gelen yerlerden bir tanesi. Self servis şeklinde müşterilerine hizmet veren Roko, ışıltılı ambiyansı ve rengarenk dondurma çeşitleriyle müşterilerine güzel bir kafe kısmı da sunmakta. Menüsünde 70’i aşkın çeşidi bulunan Roko’da gerek çikolata severlere, gerek de meyveli dondurma tercih edenlere hitap edebilicek birbirinden güzel ve farklı lezzetler sunuyor. Buna ilave olarak da kap, helva, külah ve kornet gibi alternatiflerin yanı sıra dondurmanızın üstüne ek olarak tercih edebiliceğiniz çikolatalı sos, taze fındık parçacıkları ve hindistan cevizi gibi lezzeti daha da arttıran yan ürünler de mevcut. Her ne kadar tüm çeşitleri tadamamış olsak da  snickers, vişneli brownie ve kurabiye çeşitleri gibi her yerde bulamayacağınız bu tatları mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz.  Fiyatlandırma ise top adetine göre belirlenmiş ve çevredeki genel dondurma fiyatlarına bakıldığında ortalama üstü bir fiyat baremi olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Canınızın dondurma istediği ilk anda yaz kış dinlemeden Roko’ya gitmenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.
 
Adres: ​Oran, Panora Alışveriş ve Yaşam Merkezi Kudüs Cd, Turan Güneş Blv. No:182 D:253, 06550 Çankaya
Website: https://rokodondurmakahve.com.tr/
Instagram: @rokodondurmakahve
Telefon: ​(0312) 491 62 92
Fiyat: ₺₺
Çeşitlilik:  ★ ★ ★ ★ ★
 

4. Farklılık arayanlar için: Cake Me’de Nitrojenli Dondurma

Listemizdeki son durağımız ise Cake Me. Listemizdeki diğer dondurmacılara kıyasla butik ve sempatik bir dükkana sahip olan Cake Me, marjinal tarzıyla sizlere daha önce yemediğiniz türden dondurma ve waffle lezzetleri sunuyor. İlgili ve güler yüzlü çalışanlarının da etkisiyle buradan hizmet almak gerçekten güzel! Kuşkusuz size tavsiye edeceğimiz ilk ürün Cake Me’nin nitrojenli dondurması olacak. Nitrojenli dondurmasının yanı sıra dondurmanızın üzerine koydurtabileceğiniz çeşit çeşit şeker ve çikolata soslarıyla birlikte Cake Me, tartışmasız tekrar gitmek isteyeceğiniz cinsten akılda kalıcı olacak. Ek olarak, işletme self servis hizmet veriyor fakat bu esnada hem nitrojenli dondurmanın yapımını izleyebilirsiniz ve üzerine seçeceğiniz malzemeleri görmeden karar vermenizi tavsiye etmeyiz. Menü olarak da müşterilerine  kısa ve öz bir menü sunan Cake Me, fiyatlandırma olarak ortalama dondurma fiyatlarının üstünde olduğunu söylememiz mümkün.  Bir kere gittiğinizde hep gitmek isteyeceğiniz cinsten bir dondurmacı, şimdiden iyi keyifler!  
 
Adres: Üniversiteler, Bilkent, Bilkent Blv. No:10, 06800 Çankaya/Ankara
Instagram: @cakeme_tr
Telefon:(0312) 266 19 11
Fiyat: ₺₺₺₺
Çeşitlilik:  ★ ★ ★ ★