Ankara’da Keşfedilmesi Gereken 4 Balık Restoranı

Kutluğ Tuğrul & Mısra Kübra Öztürk / BAŞKENT’İN BALIKÇILARINIBİRLİKTE KEŞFEDİYORUZ /  COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2022-2023 Listeleme Projesi

Balık Severler için 1. Durak: KITIR
Merhaba herkese !!

Bugün ki ilk durağımız Ankara’da ikonikleşmiş ve yıllardır popüler olan Kıtırdaydık. Ankarayı Ankara yapan kült mekanlardan biridir. Bu mekana gitmediyseniz kendinizi Ankara’ya gitmiş ya da Ankaralı saymayın. Girişi bilindik publar gibi direkt yolda yürürken karşınıza çıkmıyor ve böyle olması sadece Kıtır’ı daha özel kılıyor. Ahşap locaları, vitray avizeleri, loş ışığıyla kapıdan girer girmez başka bir yere ışınlanmış gibi hissediyorsunuz. Mutlaka gidilmesi gereken yerler listesine kesinlikle koyun deriz çünkü mekanın kalitesi ve şeflerin işlerinde ehli olması inanılmaz bir deneyim yaşatıyor.  Aşağıdaki resimlerden şeflerimizin nasıl keyif aldığını ve özenle sebze seçimlerini görebilirsiniz. Şefimiz Kibar bey ismi gibi ben ve arkadaşıma kibarca nasıl hazırladıklarını, balıkların nerelerden geldiklerini anlattı. Balık konusunda kesinlikle kefil olabiliriz. Buradaki balık çeşitlerin bazılarını görüp “Aman ne var, o balık yemekleri her yerde mevcut!” diyebilirsiniz  fakat arkada Scorpions Wind of Change tarzı müzikler çalan mekan zor bulabilirsiniz. Bizler şefimizin en çok önerdiği dil tavası ve fish&chips tattık. Balıkları puanlamamıza gerekirse kesinlikle 10/10.  Objektif olma adına yemeğimizi yedikten sonra bizim gibi müdavimi olan bir sevgililere soru sorabilme şansımız oldu. Bizleri ayın başında yatan maaşlarını ilk önce Kıtır da harcadıklarını ve köpekleri olan Dodie’yi rahat bir şekilde getirebildiklerini söylediler. Son resimde biralarını yudumlarken nasıl mutlu olduklarını görebilirsiniz. Buradan Kıtır ailesi hayvan dostu bir işletme oldukları için teşekkür ediyoruz. Ellerinize sağlık Kıtır Ailesi.  


Fiyatlar: 
🐟.🐟.



 

 

Çalışma Saatleri: Hafta içi / sonu her gün: 12:00-00:00

Telefon: +90 (312) 427 44 44

Adres: Kavaklıdere Mah, Tunalı Hilmi Cd. No:114 D:K, 06680 Çankaya/Ankara


Lezzet Yolculuğumuzda 2.Durak: Fevzi Hoca

Merhaba Balık Müdavimleri ! Bugün 2.lezzet durağımız olan Fevzi Hocadayız. Ankara da Fevzi Hoca’nın iki tane şubesi bulunmakta ancak biz ilk şubesi olan Söğütözü’nü ziyaret ettik. İşletmeye girerken yaz ve kış bahçesi seçenekleri ayrıca kompleks bir çocuk parkı bizleri karşılıyor. Çocuklu aileler ebeveynleri yemeğin keyfini çıkarken, küçükler burada oldukça eğlenceli vakit geçirebilir.  Burası spesifik olarak Karadeniz mutfağı üzerine kurulmuş bir işletme. Zaten sofraya oturur oturmaz kaygana ve Trabzon turşularıyla karşılandık. Onları atıştırırken ana yemeğimiz olan palamut ve barbunun siparişini verdik ve heyecanlı bekleyişimiz başladı. Ana yemeğimize gelmeden önce size biraz menünün detaylarından bahsedelim. Menünün skalası klasiklerle sınırlı yani öyle çok farklı lezzetler bulmayı beklemeyin. Balıkları buğulama, tava ve ızgara olarak üç çeşitte sunuyorlar. Ayrıca restoranda alkol seçeneği bulunmuyor yani öyle rakı balık yapabileceğiniz bir restorandansa çocuklu ailelerin ya da kalabalık ailelerin buluşacağı bir yer. Artık ana yemeklere gelebiliriz. Aslında biz kaya balığı ve kalkan yemek istemiştik ama balıklar maalesef tükenmişti. Palamut ve barbun ikinci seçeneğimizdi. Balıkların sunumundan başlayalım. Evet balıklarımız sıcak geldi fakat menüdeki görselle aynı değildi. En başta gitmeyi düşünenler için menünün tam olarak gerçeği yansıtmadığını göz önünde bulundurarak sipariş vermelerini öneririz.  Lezzete gelecek olursak o konuda bir fikir ayrılığı yaşandı aramızda. Kutluğ gayet lezzetli bulurken ben hayal kırıklığı yaşadım açıkcası.  Bana göre balıklar tatsızdı, ancak Kutluğ’a göre lezzetliydi. Yemekler bittikten sonra laz böreği ve çay işletmenin ikramıydı. Buraya tekrar balık yemek için gelmek ister miydik bilmiyoruz ancak aile toplantılarının ve bol sohbetli bir ortamınızın olacağı kesin.


Fiyatlar: 🐟.🐟.

Adres: Söğütözü Cad, Eski Saklı Bahçe Karşısı 8/6, 06560 Çankaya

Telefon:+90 (0312) 215 45 60


Çalışma Saatleri: Hafta içi/sonu her gün 9:00-23:00



 


Balık Müdavimlerin Kesinlikle Uğraması Gereken 3. Durak: Trilye


Merhaba Balık Müdavimleri! Şüphesiz Ankara’nın ve karşılaştırma yapılabilecek bir çok balık restoranı arasında en lüks ve pahalı restoranlarından birisidir. Önceden uyarmalıyız ki hesaplar ortalamanın üzerinde bir yer. İstanbul da birçok balık restoranını ziyaret etmiş olan bizler buranın kalitesine ve yemeklerin lezzetine Lacivert ile eş değer diyebiliriz. Evet, hesap biraz tuzlu olabilir fakat mutfakta kullanılan malzeme ve şeflerin yetenekleri verilen hesabı katbekat karşılıyor. Ne yazık ki geçen sefer gittiğimiz restoranlar gibi etrafı çok çekemedik çünkü yemek yiyen müdavimlerin rahatsız olabileceği dile getirildi. Trilye Ankara’nın Gaziosmanpaşa bölgesinde bulunuyor. Aslında Ankaradaki birçok balıkçı bu bölgede bulunuyor diyebiliriz. Girişte güzel ışıklandırılmış bir bahçe bizleri karşılıyor. Garsonlar oldukça güler yüzlü ve kibardı, rezervasyonumuza göre bizlere masamıza kadar eşlik ettiler. Şefle konuştuğumuzda neden en taze balıkların Ankara da deniz olmamasına rağmen bulunduğunu öğrenmek istedik ve bizlere şunu söyledi; “Ankara’nın konumundan dolayı Akdeniz,Karadeniz, Ege ve Marmara Denizinden çıkan balıklar diğer şehirlere dağıtım için ilk durak olarak Ankara’nın belirlendiğini söyledi.” Meze ve balık çeşidi olarak aklınıza gelebilecek birçok lezzet burada bulunuyor. Bu yüzden seçim yaparken biraz zorlandık diyebiliriz. Balık olarak fener kavurmayı tercih ettik. Ayrıca da istediğiniz tüm alkol çeşitlerini ve soft içecekleri bulabilirsiniz. Bizleri en çok şaşırtan sunumlardan bir tanesi, mezeler ortaya değil de tabaklara parça parça konuluyor. Ufak porsiyonlarda ikram edilmesinin nedeni birkaç çeşitle nefsimizi terbiye ettiğimizde midemizde şahane balıklara yer kaldığını gördük. Biz meze olarak yeşil girit ezme, köpoğlu, hardallı levrek marin, ve selanik tercih ettik. Siparişi vereceğimiz zaman mevsimlere göre balık türlerin değişeceğini söylediler. Bu seçtiğimiz restoran dediğimiz gibi konsept olarak ilk iki durağımızdan daha farklı. Diğer balık restoranları için takipte kalın…

Fiyatlar: 
🐟.🐟.🐟.🐟.


Telefon: +90 (312) 447 12 00

Adres: Kazım Özalp, Kuleli Sokağı No: 32, 06680 Çankaya/Ankara

Çalışma Saatleri: Hafta içi/sonu her gün 12:00-00:00


 

 

Balık Müdavimlerin Kesinlikle Uğraması Gereken 4. Durak: Chef Bros

​Merhaba Balık müdavimleri! Bugün ki durağımızda Ankara’nın lezzetli ve en eğlenceli şeflerinin balık restoranı Chef Bro’s dayız. Bugün sizi Ankara Gaziosmanpaşa tarafında bulunan Chef Bros’a götürüyoruz. Restoranın isminde anlayacağınız gibi şeflerimiz Mehmet ve Faruk kardeşler. Videoları 10 milyon üzeri izleniyor. Dünya çapında tanınmış olmaları harika bir his olsa gerek. Sosyal medyadaki ilgi çekici videolarıyla birçok balık severin ve bizim de ilgi noktamız olmayı başardı.  Deniz ürünleri konusunda Ankara’nın uzun yıllardır önemli bir restoran sıkıntısı vardı, Mehmet ve Faruk şefler sayesinde bu sorun çözüldü. Restorana girdiğimiz anda bizi güzel ışıklandırılmış ve iştihamızı artıracak mezeler ve balıklar karşılıyor. Restoranın papağını Şevko da bazen sizi karşılayabiliyor. Bunların tam yan tarafında ise farklı tasarım ile ilgi çeken küçük bir şarap mahzeni var. Burayı diğer balıkçılardan ayıran özelliği ise alışa gelmişin dışında lezzetleri ve sunumları olması. Şeflerin her ikisinin de ayrı ayrı tüm masalara giderek müşterilerle diyalog kuruyor oluşu çok inceydi. Bu sayede kendimizi çok özel hissettik.  Biz lakerdaya bayıldık, bu lezzetle birlikte rakınızı alın kesinlikle akşamı edersiniz. Kokteyl karides, çıtır çıtır ve acı tatlı sosla birlikte harika bir lezzet. Bayıldığımız bir diğer yemek ise Levrek Simit. Ankara da bir çok restoran levrek simit yapıyor fakat şefimizin dediğine göre diğer restoranlar un ve yufka kullanırken burada sadece löp balık etinden oluşuyor. Üzerindeki istiridye sosu levrek simidin tadığını apayrı güzel yapıyor. Bir diğer yediğimiz farklı tat ise ahtapot ızgara idi. Şefimize ızgara ahtapotun fiyatının neden çok pahalı olmasını sorduğumuzda bizlere şunu söyledi; “Ahtapot ızgara nadir bulunan bir canlı ve yapımında ciddi bir maliyet oluşuyor.” . Eğer sizinde yolunuz Ankara’ya düşerse mutlaka denemeden geçmeyin!

Fiyatlar: 
🐟.🐟.🐟.

Telefon: +90 (541) 100 11 11

Adres: Gaziosmanpaşa, Halıcı Sk. No: 7A, 06530 Çankaya/Ankara

Çalışma Saatleri: Hafta içi/sonu her gün 12:00-01:00​