Kampa Giderken Yanınıza Almanız Gereken 4 Kamp Eşyası

Kampa Giderken Yanınıza Almanız Gereken 4 Kamp Eşyası

Hazal Özer & Mert Palazoğlu / Blog: Kamp Rehberi / COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2020-21 Listeleme Projesi

Merhaba sevgili kamp severler, yaz aylarının yaklaştığı bu günlerde hepimiz evden ve şehirden kaçıp huzur bulabileceğimiz ortamlarda kamp yapmak için gün sayıyoruz. Kamp yapmak gibi detaylı bir aktiviteyi yaparken en doğru ve pratik malzemeleri seçmek gününüzü kurtarabilir.
Yanınıza kamp için mutlaka yanınızda bulundurmanız gereken, kamp yapmayı daha eğlenceli ve kolay hale getirecek harika bir deneyim yaşamanızı sağlayacak en önemli malzemeleri sizinle paylaşıyor olacağız. 

1. Kamp Çadırı 

Kamp yapmaya giderken yapmanız gereken en önemli noktalardan birisi yanınıza alacağınız eşyaları doğru bir şekilde seçmek. Bu malzemelerden en önemlisi tabii ki ana malzememiz olan ve içinde konaklayacağımız çadırımız. Burada önemli olan seçeceğiniz çadırın hem gündüzleri hem de geceleri size dış ortamdan izole edebilecek kaliteli malzemeden yapılmış bir çadır almak.  Bu nedenle hem su hem güneş geçirmez malzemeden yapılması önemli. Fresh and Black teknolojisi kullanan Quechua çadırlarını kullanırsanız hem kaliteli hem de izole bir deneyime sahip olabilirsiniz. Eğer çadırın kumaşını kaliteli malzeme ile yapılmış olanından seçerseniz uzun yıllar boyumca rahatlık ile kullanırsınız böylece çadırınız yıpranmaz ve her sene yenisini almak zorunda kalmazsınız.  Çadırınız yüksek tavana sahip olursa kamp süreniz boyunca daha fazla hareket alanına sahip olabilir ve daha kaliteli bir deneyim yaşayabilirsiniz. Çadırınızın ekstra 1 odası olursa kendiniz evinizde gibi hisseder ve ferah bir ortamda kamp yapabilirsiniz. Bu nedenle 1 odalı ve yüksek tavanlı çadırlar hem zaman daha mutlu bir deneyim yaşatacaktır. Ayrıca çadırda 2 veya 3 kişi kalmayı planlıyorsanız 1.50×1.50×2.00 boyutlarında bir alan sizin için ideal olacaktır. 

2. Soğutucu

​Kamp soğutucusu ilk başta çok önemli gözükmese de yiteceklerinizi ve içeceklerinizi korumak için gereken malzemelerin başında geliyor. Bizce gıdalarınızı soğutmak için kesinlikle bir soğutucu bundurmalısınız. Kampta 1 günden fazla durmayı planlıyorsanız da bu soğutucu yemeklerinizin bozulmasını önleyecektir. Soğutucu alırken karar vermeniz gereken nokta motorlu veya motorsuz olması. Eğer kamp süreniz 1 günden kısa ise hem hafif hem düşük maliyetli olmasından dolayı motorsuz koruma dolaplarını tercih edebilirsiniz. Eğer 6-12 derece gibi sıcaklıklarda içeceklerinizi soğutmak isterseniz motorlu olanı seçebilirsiniz. Motorlu olan soğutucuya güç sağlamak için 12V araba şarj adaptörünüzün olması şart yoksa enerji sağlayacak bir priz bulmanız gerekiyor. Bulunduğunuz yerde elektrik yok ise motorlu olmayan ürünü almanız sizin için daha faydalı olur. Her iki çeşit dolabın da örneklerini sizinle paylaşıyoruz.




3. Kamp Sandalyesi

Kamp sandalyesi de kamp sürecimiz boyunca en çok ihtiyaç duyacağımız ana malzemelerden biri. Kamp yaparken yere oturmak yerine konforlu bir şekilde vakit geçirebilirsiniz. Yaz aylarında yapılan kamplarda, özellikle deniz kenarındaysanız kumlardan ve çakıllardan etkilenmeden oturmak için ihtiyaç duyacağınız malzemelerin başında kamp sandalyesi geliyor. Eğer, kamp yapacağınız alana malzemeleri eliniz ile taşıyor iseniz dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kamp sandalyesinin ağırlığı. Hafif kamp sandalyeleri kolaylıkla eşyalarınız taşımanıza yarımcı olacaktır. Bu nedenle küçük ve kompakt modellere bakmakta fayda var. Kamp sandalyeler genellikle standart malzemelerden yapıldığı için pahalı olmayan bir sandalye bile en azından 5 yıl boyunca işinize yarayacaktır, bu nedenle en ucuz sandalyeyi seçebilirsiniz.

4. Kamp Matı

​Kamp süreniz boyunca eğlenmek kadar konforlu vakit geçirmek de önemlidir ve rahat vakit geçirmenizi sağlayacak en önemli malzemelerden biri altınıza sereceğiniz kamp matı veya portatif yatak benzeri yumuşak bir malzemedir. Eğer daha pratik ve kurulumu olmayan bir şey arıyorsanız kamp matı sizin için doğru seçim olacaktır. Kamp matının boşluklu yapıda olması çok sıcak ortamlarda yerden gelen ısıyı engelleyerek çadır içi sıcaklığı da dengeleyebilir fakat sahil veya kayalık gibi sert bir zemin üzerindeyseniz kamp matı size yeterli yumuşaklık sağlamayabilir bu durumda iki kat kamp matı kullanmak veya şişme yatak gibi daha konforlu bir alternatife yönelebilirsiniz. Eğer şişme yatak seçeneği size göreyse biraz çaba sarf etmeye hazırlıklı olun çünkü bu ürün için ek olarak bir hava pompası almanız ve yaklaşık 10 dakika yatağı şişirmeniz gerekiyor. Aşağıda ilginizi çekebilecek ürünleri paylaşıyoruz.




Bu malzemeleri bazı Migros gibi zincir marketlerde bulmanız mümkün fakat buralarda çok fazla çeşitlilik olmuyor. Daha çok outdoor malzemeleri satan mağazalara yönelirseniz daha profesyonel ve kapsamlı ürünleri bulabilirsiniz. Mesela Decathlon da kampçılığa yönelik birçok malzemeyi değişik fiyatlara bulmanız mümkün, keyifli bir kamp sizinle olsun.