Eve Dönmeden Önce Son Mekan: Köroğlu

Picture

Kayra Demirel, Batuhan Bozkuş / Blog: ANKARA GECE LEZZETLERİ / COMD 357 Multimedia Journalism İlkbahar 2021-2022 Final Projesi

 Yeniden merhaba gececiler!

Bugün Ankara gece hayatını sevenlerimizin evlerine gitmeden önce uğradıkları son mekan olan Köroğlu İşkembecisi’ndeyiz. 1988’de Köroğlu’nda kurulan, şu an toplamda 9 şubesiyle Ankara’nın neredeyse her  semtinde uğrayabileceğiniz bir restoran burası. Çoğu şubesi, 7/24 bayram, tatil dinlemeden açık olduğu için ve her zaman lezzetini koruduğu için Ankaralılar’ın vazgeçilmezidir Köroğlu İşkembecisi. Bizim ise bugünki durağımız Bilkent Şubesi. Peki Köroğlu İşkembecisi Bilkent Şubesi’nde neler yaptık? Sıcacık ve leziz ev yemeklerini denedik, kısa bir  tanıtım videosu çektik ve şubenin müdürü Şaban Ağabey ile kısa bir röportaj yaptık.

Reels videomuz için: 

https://www.instagram.com/p/CdrUGqPowUH/

 

Köroğlu İşkembecisi Bilkent Şubesi Müdürü Şaban Ağabey ile tanışıyoruz mekana girer girmez.  Kendisiyle kısa bir röportaj yapıyoruz. Bu mesleğe 40 yılını vermiş, Bilkent Şubesi’nde ise 3. yılı imiş Saban Ağabey’in. Kendisi, Köroğlu İşkembecisi’ni ” Türk kültürüne ait her türlü yemeği bulmak isteyenlerin buluşma noktası” olarak tanımlıyor. Ona müşterilerin Köroğlu İşkembecisi’ne gelmeyi en çok hangi saatlerde tercih ettiklerini sorduğumuzda ise “Normalde gece müşterimiz de çok olur ancak Bilkent Şubesi 00.00’a kadar açık olduğundan öğlen müşterimiz yoğunlukta” diyor. 00.00 çoğu kişi için geç bir saat olsa da, biz karınları daha da geç bir saatte kazınan bir ikili olduğumuz için, Bilkent Şubesi’nde mevcut olan bu saat sınırlamasını sizlerle küçük bir hatırlatma olarak paylaşmak istiyoruz. Röportajımızı tamamladıktan sonra çok aç olduğumuzu söyler söylemez bizi ev yemeklerinin olduğu bölüme yönlendiriyor Şaban Ağabey. Çeşitler çok olunca, haliyle biz de kararsız kalınca yemeklerin her biri konusunda sıkılmadan bizi bilgilendiriyor. Köroğlu İşkembecisi’nin gece yemek sektörüne yıllarını verdiğini hepimiz bilsekte, buranın tertemiz bir ortamda tecrübeli ve güler yüzlü çalışanların hizmet ettiği bir mekan olduğunu bir kere daha kanıtlıyor bize Şaban Ağabey.

Röportajımızın detaylarını aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz

Döner hariç aklınıza gelebilecek hangi lezzet varsa bulabileceğiniz Köroğlu İşkembecisi menüde sunduğu yemek listesinin yanında her gün 40 çeşit sulu yemek de servis ediyor. Tereyağlı mumbardan mantarlı bifteğe, her türlü ızgara çeşidinden her türlü pide çeşidine hepsini menüsünde barındırıyor. En başlarda çorbalarıyla ün salan Köroğlu İşkembecisi sonralarda zengin menüsüyle de gönülleri fethetmiş bulunuyor. Bu kadar bol çeşit olunca haliyle herkesin bir favori yemeği oluyor ve onu yemeyi tercih ediyor. Normalde bizim favorilerimiz mercimek çorbası sonrasında da kuru fasulye pilav, çok acıktıysak ortaya bir tane de tereyağlı mumbar dolması. Bugün siz gececiler için bir farklılık yapalım ve hiç tatmadığımız lezzetleri tadalım dedik. Seçenekler arasında boğulmuşken Şaban Ağabey sağolsun kendi favorilerini söyledi ve bize yardımcı oldu. Ankara tava, beşamel soslu tavuk ve ıspanak kaplamalı kaşarlı köfte sipariş ettik. Üçü de birbirinden lezzetli olsada favorimiz açık ara beşamel soslu tavuk oldu.

 

Gelelim bizi en çok cezbeden noktaya. İnsan aç olunca ve bu kadar çok çeşit olunca siparişin dozu çoğu zaman aşırıya kaçıyor. Sizleri bilmiyoruz ama gece yemek yemeyi sevdiğimiz kadar köpekleri de seven bizler için Köroğlu İşkembecisi’nde kalan yemeklerin minik dostlarımıza gittiğini ve ziyan olmadığını görmek bizi çok mutlu ediyor! Özellikle sokak hayvanlarına zulüm edenler, şiddet gösterenler, hatta onları zehirleyenler bu kadar  gündemdeyken ve hepimizi üzerken Köroğlu’nun onları düşündüğünü görmek bizi sevindiriyor 🙂

Konum: Üniversiteler Mahallesi, 1597. Cadde, No: 3/57 (Bilkent Center)