Listeledik: Barınaktan Hayvan Sahiplenmek için 4 Neden

Merhaba pati severler,
Bir çoğumuz hem fikiriz ki köpekler insanların en sadık dostu olarak bilinirler.  Bir bakışımız ile anlarlar ne demek istediğimizi. Onlarda tek bir bakış ile kalplerimizi fethediyorlar.  Küçük bir pati ile dokunur kalbinize, sizi sever, sahiplenir, korur. Çünkü siz onun için bir sahipten çok daha fazla anlam içeriyorsunuz. Yazılarımızda öncelikle barınaktan köpek sahiplenmeniz için 4 geçerli neden sunduk sizlere. Patilerin, kafesler arkasında neler hissettiğini anlamamız için onların gözünden dünyaya bakmaya çalıştık. Sadece sevgi ve aile arayan bu patilerimizi sizlerle paylaştık. Petshopdan köpek almayı düşünenler, hangi ırk köpek alacağına karar veremeyenler için yeniden düşünme şansı sunduğumuz bir yazı.
Barınaktaki patileri sahiplenmek için 4 geçerli neden:
IMG_1224
1. Evinin kıymetini iyi bilen bir dost edinirsiniz.
Barınakta yaşayan sokak köpekleri, evlerinin kıymetini çok daha iyi bilirler. Bizler evimizden, bir kaç gün uzakta kaldığımız zaman, evimizin özlemini nasıl hissediyor ve kıymetini anlıyoruz. Bu köpek dostlarımız da sokaktaki yaşam koşullarından sonra, yaşamaya başlacağı evin koşullarına hemen ayak uydurur. Barınak köpekleri, temel eğitimini almış hayvanlardır. Tuvalet eğitimini aldığı için, bu ihtiyacını dışarıda karşılayacağını bilir. Bunun için sizin özel bir çaba göstermenize gerek kalmaz.
2. Daha az ödeme yaparsınız.
Barınaktan köpek sahiplenmenin maliyeti, kâr amacı ile evcil hayvan dükkanlarında satılan hayvanlardan çok daha azdır. Böylece, bütçenizden köpeğinize harcayacağınız miktarı, ileride oluşması mümkün sağlık problemlerine ayırabilirsiniz  ya da oyuncaklar alıp onları mutlu edebilirsiniz.
3. Kendinizi çok daha iyi hissedersiniz.
Barınakta yaşayan köpekler, her gün onları evlat edinmek isteyen insanları bekler. Sahiplenen köpekler, sahibine karşı karşılıksız bir sevgi besler ve daima sadık kalır. Bu karşılıksız sevgi, insanlara terapi gibi gelir. Sizi yalnızlıktan kurtaracak bir dostunuz olur.  Bazen size, insanlardan çok daha yakın olur. Stresli anlarızda, insanlardan kaçarken, köpeğinizi karşınızda görmek sizi rahatlatacaktır.
Köpeğinizi sevmek ve onunla oynamak, beynimizdeki dopamin ve serotonin seviyesini arttırabilir.. Bu da size mutluluk sağlar. Sessiz ortamlarda bulunmaktan hoşlanan patiler, sizin her zaman destekçiniz olur!
4. En önemlisi ise hiç umulmadık bir yerden ömürlük bir dost kazanırsınız.
Hayatınızın bir parçası olmak için can atan patilerin hayatını kurtarırsınız. Sevilmeye muhtaç olan bu köpekleri, tekrar hayata kazandırabilirsiniz. Onları gezdirmek, besleme, bakımını üstlenmek hem ona iyi gelir, hem de sizin hayatınızda belirli bir düzen oluşturur. . Kurtardığınız bu sevimli patiler, artık sizin mutluluk kaynağınız olur. Ayrıca yalnızca bir dost kazanmakla kalmaz, barınağa gelecek olan diğer yardıma muhtaç patilere yer açmış olursunuz.