Ankara'da Tenis Oynayabileceğiniz 4 Tenis Kulübü

Hayatı tenis olanların ve hayatına tenisi sokmak isteyenlerin evi: Tenis Kulüpleri. İlk yazımızda sizlere şehrimizin en güzel 4 Tenis kulübünü tanıtıyoruz. Hem tenise yeni başlamak isteyenler için hem de güncel tenis oyuncuları için, her yaştan, her semtten tenise gönül verenler için ya da tenis olmadan yapamayıp kulüp restoranlarını  tercih edenler için hazır bekleyen Ankara’nın en güzel 4 Tenis Kulübünü tüm ayrıntılarıyla bulabilirsiniz!

ANKARA TENİS KULÜBÜ (ATK)


İlk durağımız şehrimizin merkezi Ulus’ta stadyumun hemen yanında bulunan Ankara’nın en eski kulübü ATK. Ulusun kalabalık ve yoğun karmaşışının ortasından ATK ya açılan kapıyla büyük ve huzurlu bir alan sizi karşılıyor. Oldukça geniş bir alana yayılmış olan yemyeşil kulüpte 2 adet kapalı toprak kort ,1 tanesi ek tesiste bulunan toplam 8 adet kapalı sert kort (2 tanesi 277 seyirci kapasitelidir) ve 8 adet açık toprak kort olmak üzere toplam 18 adet tenis kortu bulunuyor. Hem açık, hem de kapalı kortları olması sebebiyle burada hava şartlarına bakılmaksızın yılın 365 günü tenis oynanıyor. Güçlü antrenör kadrosuyla her yaştan insanın buluştuğu, çocukların etrafta neşe saçtığı sıcacık bir aile ortamını yaşayabileceğiniz bir yer…  Her gün sabah 8 ile akşam 10 arasında tenis oynamak mümkün. Ayrıca oyun sonrasında bir şeyler yiyip içmek için veya tenis izleyerek güzel yemekler yemek için güzel bir restoran da bulunuyor. Ancak bu kulübü kullanabilmek için üye olmak gerekiyor. Eğer oturmuş bir sistem ve büyük bir tenis ortamı arıyorsanız burası doğru adres. Üstelik şehir merkezinde rakibi olmayan bir kulüp. Lokasyonu sayesinde toplu taşımayla rahatça gelebileceğiniz gibi kendine ait otoparkı da bulunuyor.

SPORTS INTERNATIONAL BİLKENT


İkinci durağımız Bilkent. Son dönemlerin gözde semtlerinden Bilkent tenis severlerin de uğrak noktası. Sports International yılların getirdiği güçlü ismi ve güzel ortamıyla bu duruma zemin hazırlıyor. Kulübe Restoran kısmından geçerek giriliyor. Günün hemen hemen her saatinde burada oturup güzel zaman geçiren insanlar görmek mümkün.  Burada 9 tanesi kapalı olmak üzere toplam 19 kort bulunuyor. Ancak tüm kortların zemini sert zemin. Sports International’da tenis ortamını yaşamak çok özel ve güzel. Ama bunun da bir bedeli var. Bu kulüpte tenis oynamak için üye olmanız gerekiyor. Bu kulübün yetişkinler için en iyisi olduğunu söylemek gerekir. Kulübün üyeleri daha çok 25 yaşının üstünde. Genç sporcu sayısı az olsa da iyi bir tenis eğitimi verdikleri kesin. Ayrıca lokasyonu sayesinde üniversiteli öğrencilerin de sıkça buraya uğradığını eklememiz gerekir. Ulaşımın zor olduğunu da inkar etmemek lazım. Ancak kendine ait otoparkı bulunuyor.

ANKARA TENİS AKADEMİSİ (ATA)


Her geçen gün kalabalıklaşan Ümitköyde küçük ve sevimli bir kulüp Ankara Tenis Akademisi. Bundan 10 yıl önce ODTÜ ve ATK( Ankara Tenis Kulübü)‘nın baş antrenörlerinin birleşerek açtığı kulüp eğitim açısından Ankara’nın en iyisi. Eğer tenise yeni başlıyorsanız burası doğru adres. Özellikle altyapıya daha çok önem veren kulüpte yalnızca 2 kapalı kort bulunuyor. Çok sayıda çocuğun etrafta oyun oynadığı keyifli bir okul diyebiliriz. Restoranı ve otoparkı olmamasına rağmen sadece tenise odaklanan butik bir kulüp. Ayrıca üyelik sisteminin olmadığı Ankara’daki tek kulüp. Kolayca rezervasyon yapıp oynayabilirsiniz. Kulübün bir başka avantajı ise konumu. Eğer şehir yoğunluğuna girmek istemiyorsanız veya Çayyolu’nda oturuyorsanız çok kolay ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca metrodan indikten sonra da 5 dakika yürüyerek kulübe ulaşabilirsiniz.

ODTÜ KORTLARI


Son olarak Ankaranın göz bebeği ODTÜ’nün kortlarındayız. Burası belki de Türkiyenin en güzel kampüsü olarak tanımlayabileceğimiz ODTÜ kampüsün tam ortasında bir kulüp. Kortlar üniversiteye ait olmasına rağmen dışarıdan gelip ders almak da mümkün. Burası diğer tenis kulüplerinden farklı olarak çok genç ve dinamik. Üniversitenin içinde olduğu için 24 saat öğrencilerle dolu ve güzel bir havası var. Oldukça fazla piknik masasının ortasında bir de büfe bulunuyor. Burada oturup bir şeyler yiyip içmek, tenis ve hayat üstüne konuşmak için güzel bir ortam var. Kortlarda akşam saatlerinde çok sayıda öğrenci tenis oynuyor. Hobi olarak ilgilenenler olduğu gibi ODTÜ’ de çok sayıda altyapı oyuncusu bulunuyor. Kampüsün güvenli ve büyük bir açık hava sahası olması sebebiyle çocuklar tenis antrenmanları sonrası kulübün etrafında beraber oyun oynayıp ortama neşe katıyorlar. Son olarak; eğer ODTÜ öğrencisiyseniz kortları ücretsiz kullanabilirsiniz.
ankaradatenis.weebly.com