Ankara’da Ders Çalışırken Kahvenizi Yudumlayabileceğiniz 4 Mekan

Edanur Gülerman – Ankaralı KahvecilerCOMD 357 Multimedia Journalism Listeleme Projesi 

Tüm kahve severlere merhaba!

Gelişen kahve sektörüyle beraber kahve mekanlarındaki artışı fark etmemek neredeyse imkansız hale geldi. Hemen hemen her köşe başında her alışveriş merkezinde rastladığımız bilinen kahve dükkanı zincirlerinin yanı sıra lokal kahveciler de mahallelerimizde biz kahve severlerle buluşuyor. Bazıları küçük bir dükkanda var olmayı tercih ederken bazıları geniş iç-dış mekan konseptleriyle müşterilerini karşılıyor.
Benim içinse bu lokal kahve dükkanları sadece arkadaşlarımla buluşma noktası değil, aynı zamanda ders çalışmak için mükemmel bir alan. Eğer sizler de benim gibi evden ziyade dışarıda bir fincan kahve eşliğinde ders çalışmayı seviyorsanız işte sizler için Ankara’nın 4 farklı yerinden 4 mükemmel kahveci!

Uyarı: Bu blog yazısı ünlü kahve zincirlerine karşı mahalle kahvecilerini savunur.

1. Yıldız’da Hayvan Dostu Bir Kahveci: Hound Coffee & Eatery  

2018 yılında Çankaya Yıldız’a adeta bir güneş gibi doğan Hound Coffee​​, bölgedeki lokal kahveci eksikliğine de bir son vermiş oluyor. İsmini bir köpek cinsinden alan kahveci kapılarını patili dostlarımıza açarak adının hakkını veriyor doğrusu. Geniş iç-dış mekan tasarımının yanında renkli duvarları ve samimi çalışanları burayı sevmemeyi imkansız hale getiriyor. Kahvelerine gelecek olursak, bilinen demleme yöntemlerinin yanında Chemex, Aeropress, Japanese ve Nitro Brew gibi farklı demleme yöntemlerinin açıklamalarını hem menüde görebilir hem de çalışanlarına danışarak öğrenebilirsiniz. Sıcak-soğuk birçok içecek seçeneğinin yanında lezzetli tatlılarından ya da sağlıklı kaselerinden kendinize uygun bir seçenek bulacağınızdan şüphem yok. Benim favorim ise en çok tercih edilen tatlılarından olduğunu öğrendiğim glutensiz Çikolatalı Unsuz Kek. 

Gerek dış gerek iç kısımda ders çalışmanız için uygun birçok masa bulunan bu mekanda söyleyebileceğim tek sorun akşam saatlerinde kalabalıktan dolayı yer bulmakta zorlanabilirsiniz.

Adres: Hilal, 702. Sk. 5/B, 06550 Çankaya/Ankara
Telefon: 0530 466 36 82
Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu
                                  08.00 – 00.00
Lezzet: ☕☕☕☕☕
Fiyat: ₺₺₺₺
 
2. 100. Yıl’da Mahallenizin Kahvecisi: MOMO Coffee House

 

Güzel kahveleri, çeşit çeşit çayları ve lezzetli tatlılarıyla 100. Yıl İşçi Blokları’nda genç nüfusun uğrak mekanı olan 3. nesil bir kahveci ile karşınızdayım! Genelde ODTÜ öğrencilerinin yaşadığı bu mahallede mekan sahiplerinin ve çalışanlarının da ODTÜ’lü olması kulağa hiç garip gelmiyor doğrusu. Kış mevsiminde Flat White‘tan V60‘a, yumuşak-sert birçok sıcak kahve ile içinizi ısıtan Momo Coffee, yaz aylarında ise en çok tercih edilenler arasında olan farklı renklerdeki Cool Lime seçenekleriyle derslerinize eşlik ediyor. Eğer tatlısız kahve olmaz diyenlerdenseniz yeni spesiyal tatlılarından olan Diplomat Pasta‘yı denemenizi tavsiye ederim.

Mekanın dış kısmı çok büyük olmasa da iç kısmında bulunan geniş masalar ders çalışmak isteyenler için birebir. Ayrıca karantina döneminde yaptıkları tadilat ile iki kat haline gelen iç mekan yer bulma sorununu tamamen ortadan kaldırmış durumda.

Adres: İşçi Blokları, mah 1524. Sokak No:34/A, 06530 Çankaya/Ankara
Telefon: 0 312 223 23 36

Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu
                                08.00 – 00.00 
Lezzet: ☕☕☕☕☕
Fiyat: ₺₺₺₺₺

3. Bahçelievler’in Gözdesi : Red Eye Coffee Shop

Ankaralı öğrencilerin uğrak noktası Bahçelievler’in gözde 3. nesil kahvecisi Red Eye, kahveye dair beklentilerinizi karşılamak konusunda oldukça iddialı. İsmini bir kahve çeşidinden alan bu güzel mekana attığınız ilk adımda kahve kokusuyla mest olmamanız imkansız. Sıcak havalarda en çok tercih edilen içeceklerinden olan Cold Brew kahveyi ya da kendilerine özel olan ve sadece yazın servis edilen Simyacı adlı içeceklerini yudumlayıp derslerinize çalışabilirsiniz. Kış aylarında ise müşterilerinin favori içeceklerinin Chai Tea Latte ve hindistan cevizi ya da çilek aromalı sıcak çikolata olduğunu söylüyorlar. Bunların yanında ChemexV60 ve Aeropress demleme yapan işletme size taze kahve içeceğinizin garantisini veriyor. Tatlı olarak da Çatlak Kurabiye’den San Sebastian Cheesecake‘e, Çikolatalı Kek’ten Red Velvet Cupcake‘e kadar birçok seçenek mevcut. Hem de hepsi ev yapımı!


Ders çalışmak için Baheçelievler’de 3. nesil bir kahveci arıyorsanız hem sakin ortamı hem de iç ve dış mekan konseptiyle sizi evinizde gibi hissettirecek bu mekana uğramanızı kesinlikle öneririm.
 
 
Adres: Yukarı Bahçelievler, Azerbaycan Cd. 120/D, 06490 Çankaya/Ankara
Telefon: 0533 573 42 82
Çalışma Saatleri: Hafta içi ve Hafta sonu
 11.00 – 23.00
Lezzet: ☕☕☕☕
Fiyat: ₺₺₺₺₺
 
 
 
4. Ayrancı ve Tunalı Arasında Bir Durak: Mean Coffee
Alışveriş merkezlerinden, insan kalabalığı caddelerden uzakta şirin mi şirin bir kahvecide ders çalışmaya ne dersiniz? Cevabınız evetse, sizi Güvenevler Mahallesi’nde ortalama fiyatların altında güzel kahve hizmeti sunan Mean Coffee ile tanıştırmak isterim. 3. nesil bir kahveci olmasa da Latte ya da Americano sipariş edip genelde sakin olan bu küçük kahve dükkanında derslerinize rahatlıkla odaklanabilirsiniz. Çok geniş ürün yelpazesi olmamasına karşın azımsanmayacak derecede ilgi gören işletmede, iç dekor ve dışarıdaki ahşap masalar ortamı çekici hale getiriyor. Kaliteli kahveden ödün vermeyeceğinizin garantisini sunan bu mekanda küçük cookieler molalarınıza eşlik edebilir.

Bu şirin işletmeye dair yapabileceğim tek olumsuz yorum akşamları erken saatte kapanıyor olması. Bu yüzden uzun soluklu çalışmalar yapmak isteyenler için sabah erken saatte gitmelerini öneriyorum. Böylece kişisel arabalarıyla gelen misafirler kolaylıkla park yeri de bulabilir!
 
 
Adres: Güvenevler, Farabi Sk. No:57, 06690 Çankaya/Ankara
Telefon: 0554 154 54 50
Çalışma Saatleri: Hafta içi 09.00 – 22.00 
Hafta sonu 10.00 – 22.00
Lezzet: ☕☕☕
Fiyat: ₺₺₺₺