Ankara’da Keyifle Müzik Dinleyebileceğiniz 4 Mekan

Damla Hayırlıoğlu Blog:Ankara Müzik Blog: Comd 357 Multimedia Journalism İlkbahar 19/20 Listeleme Projesi

“Müzik ruhun gıdasıdır” ve kaliteli yemek yemek için o işin ehli restorantlara gitmek lazım. Bu durum müzik mekanları için de aynı, kaliteli müzik dinlemek istiyorsan, önce ne dinlemek istediğine karar vermeli sonrada o türde en iyi olan mekana gitmelisin. Aşağıda işini kolaylaştırıcak bir kaç mekan var 🙂

Rock Müziğin En Samimi Adresi “On a On Bar”

Rock müziğin çok canlı ve samimi bir ruhu vardır, bunu olduğu gibi yansıtabilmek çok zor olsa da Kızılay’daki On a On Bar bu işi çok iyi yapıyor. Çalışanlarından tut müşterilere kadar herkes saygı çerçevesinde çok samimi bu da sosyalleşmeyi kolaylaştırıyor. Zaten sloganları “Its just your home” diyip müşterilere ev konforu ve samimiyeti vaad eden Rock bar dediğini de yapıyor, hatta öyle ki orada çalışmak isteyen müşterilerden tut orada en yakın arkadaşlarını bulanlar bile mevcut. Buraya geldiğinizde sadece oturup Rock müzik eşliğinden bir şeyler içmekten daha fazlasını yapabilirsiniz, mesela Perşembe günleri 20.00-22.00 arası Hicri Bozdağ’ın radyo yanını dinliye bilir, cumartesi de yine Hicri Bozdağ eşliğinde canlı klip yayınına eşlik edebilirsiniz. Bunun dışında geldiğiniz günler de sizin gibi Rock seven insanlar ile tanışıp arkadaş olabilir ya da sadece kaliteli müziğin tadını çıkara bilirsiniz tamamen size kalmış 🙂

Eğlencenin Tek Adresi “Pixel”

Tekno müzik son zamanlarda çok ilgi görmeye başladı dolayısı ile Tekno mekanları da çoğaldı, ama yinede hala en iyilerin başını Pixel çekiyor. Bunun en büyük nedenlerinden biri mekanın ses kalitesi. Teknoda kulağa gelen her bir ritm kalbe doğrudan hitap ediyor dolayısıyla kaliteli bir ses sistemi en az çalınan şarkılar kadar önemli ki Pixel ağırladığı DJ’ler de oldukça titiz davranıyor. Dinlediğimiz müzik kadar nasıl dinlediğimiz de çok önemli özellikle Tekno seviyorsak. Pixel bunu da düşünmüş ve harika bir ışıklandırma kullanmış. Tavanında melodiye göre renk değiştiren ışıkları göz alırken, müziğin derinliklerinde kaybolmanızı ve moda girmenizi sağlıyor. Tunus caddesindeki bu güzel  gece kulübü Tekno sevenlerin en bilindik ve güvenli buluşma noktası olmuş, ki bence bu sıfatı fazlası ile hak ediyor. Şimdiden iyi eğlenceler.

Kaliteli caz “JUNE CAZ”

Caz müziğin  elit, sofistike o kendine özgü haline yakışır bir mekan önereceğim şimdi size. Bahçelievler June Caz kapıdan içeri girer girme sizi kendine çekiyor. Dekorasyonu ve aurası size doğru yerde olduğunuzun garantisini veriyor. Güzel bir Caz müziğin en iyi eşlikçisi harika bir şarap ve güzel bir yemek diyorsanız, June Caz  burada da size harika mutfağı, kaliteli içkileri ve güler yüzlü servisi ile beklediğinizden fazlasını sunuyor. Çarşamba, perşembe,cuma ve cumartesi günleri birbirinden güzel gruplar ile misafirlerine harika bir canlı müzik keyfi sunarken haftanın geri kalan günlerinde de sizleri sakin ve keyifli anlar paylaşmak için kapılarını açıyorlar. Özellikle cuma akşamları rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederim çünkü çok canlı ve kalabalık bir atmosfer hakim oluyor. Ama yemek yemeyecek sadece bir şeyler içip müziğin keyfini çıkaracaksanız performans alanının yakınlarında ya da barda kendinize bir yer bulabileceğinizden eminim. Aynı zamanda internet sitelerinden hangi günler kimin çıkacağına bakabilir, rezervasyon yaptıra bilir ve görüşlerinizi sunabilirsiniz. Şimdiden bol keyifler diliyorum.
http://www.junepub.com/

Yılların Favori Mekanı “Sess+”

Pop müzik her dilde harika olsa da Türkçesi daha bir başka ya 😀 Sanki tüm duygularımıza tercüman gibi, bu yüzden zaten hepimiz sevmesek bile Türkçe  pop şarkılarını biliriz. Türkçe pop sevenlerinin işi zor, zira o kadar çok şarkı var ki bunlardan güzellerini seçip de müşterilerine en eğlenceli şekilde sunmak kolay değil. Hele şarkıların kendisi zaten harika eğlenceli iken tek balına evde dinlemek yerine dışarıda mekanlarda dinlemek için mekanın gerçekten kaliteli olması gerekiyor. Sess+ yıllardır Türkiye’nin bir çok yerinde bu kalitenin adresi. Daha önce farklı bir mekanda Sess ismiyle bizlere kapılarını açan bu mekan geçtiğimiz senelerde Bilkent Station’a Sess+ adında eski mekanın dan çok da büyük ve estetik bir şekilde karşımıza çıktılar. Müşteri profili diğer Türkçe pop mekanlarının çok daha üstünde, önlerine geleni almamaları içeride eğlenmeyi de bir hayli kolaylaştırıyor. Tam uygun dekorasyon seçimi, dans edilebilecek kadar geniş masa aralıkları, müşteri profili ve harika DJ performansları ile türkçe pop sevenlerin Ankara’da ki en kaliteli adresi. Eğlenceye başlamak için internet sitelerinden rezervasyon yapabilirsiniz.
https://sess-plus.business.site/

Bir gün bu mekanlardan birinde karşılaşıncaya dek hoşçakalın !!
Fotoğraf kredisi :​https://sess-plus.business.site/