Listeledik: Ankara’da Canlı Müzik için 4 Popüler Mekan

Listeledik: Ankara’da Canlı Müzik için 4 Popüler Mekan

Zeynep Ekin Öztürk  & Zeynep Varlıer / Blog: zeynep ve ekin “on repeat” /  COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2021-22 Listeleme Projesi

Hepimizin dışarıda olmayı, arkadaşlarımızla buluşup birer bira içmeyi ve belki de bu sırada en sevdiğimiz alternatif rock grubunu dinlemeyi özlediğimiz günler resmi olarak bitti. Yani en azından bunları yapabileceğimiz mekânlar yeniden açıldı. Tabii bir seneden uzun süredir uğramadığımız bu eski buluşma mekânlarımız ve konser alanlarımızın ne âlemde olduğundan hala haberimiz olmayabilir. Bizim yoktu. Bu yüzden Zeynep ve Ekin “On Repeat” olarak başkentin bizim jenerasyonumuzu ağırladığı popüler mekânlarına uğradık ve neleri değiştirdiklerini kontrol ettik. Eğer siz de bu hafta sonu Kızılay’da canlı müzik eşliğinde bir şeyler içmek ya da –şükürler olsun ki- yeniden başlayan konserlerde kafa dağıtmak istiyorsanız doğru linktesiniz!

Zeynep ve Ekin “On Repeat” size gururla sunar; Ankara’nın en popüler canlı müzik mekânlarından bir kaçı ve siz evinizde güvende kalırken onların ne yaptıkları! 


 1. Dört Katında Dört Dünya: Route 

Picture  Picture 

Route, Kızılay’da bira içmek için en çok tercih ettiğimiz mekânlardan biriydi. Küçük gezimiz sonucunda anladık ki hala da öyle bu içinde asla sıkılmayacağınız bar. Meşrutiyet’te kendine yer edinmiş olan Route, içinde stand-up’tan canlı müziğe kadar birçok interaktif eğlence seçeneği bulunduruyor. Bir kütüphanesi bile mevcut! Üstelik kapasitelerini de yarıya indirmişler. Sıkışık olmayan ön bahçelerini ve sosyal mesafeyi korumada çıkardıkları harika işi bizzat deneyimledik. Bizim nacizane düşüncemize göre Route hala klasik Route ve kesinlikle güven içerisinde dönebileceğimiz bir mekân. En çok tercih ettiğimiz mekânın menüsüne de göz attık ve fiyatlar piyasaya göre çok uygun! Bir şeyler içip biraz sohbet etmek için de ziyaret edebilirsiniz, çok özlediğimiz canlı müziği yeniden hayatınıza döndürmek için de!

Etkinlik takvimlerine Instagram sayfalarından ulaşabilirsiniz.  


 2. Geceyi bitirmek için gerçekten de ideal olan: IF Performance Hall

Picture  Picture 

Ankaralıların en popüler canlı müzik alanlarından biri IF dersek abartmış olmayız sanırım. İçinde IF’in olmadığı bir mekân listesi hayal edemezdik açıkçası. Bir süredir konser organizasyonuna başlamış olan IF, her zamanki gösterişini koruyor. Kısa tutmak zorunda kaldığımız ziyaretimiz sırasında boş olan sahnesinin yalnızca ışıkları bile bize eskiden hissettiğimiz neşeyi verebildi. Bilet fiyatları tabii ki konser sahiplerine göre değişkenlik gösterse de aşırı pahalı bir yer değil IF. Eğer siz de küçük bir konser kaçamağı istiyorsanız hem internet üzerinden hem de direk adresten alabilirsiniz biletlerinizi! Belki konserden önce IF Sokak’ta bir şeyler içmek bile isteyebilirsiniz, sonuçta IF’te konsere de gitseniz, yalnızca bir şeyler içmek de isteseniz IF sizi hayal kırıklığına uğratmaz! Ve aynı sloganları gibi, gece IF’te biter!

Etkinlik takvimlerine Instagram sayfalarından ulaşabilirsiniz! 


 3. Ankaralı müzikseverlerin buluşma noktası: Jolly Joker

Picture  Picture 

Her Ankaralının bir Jolly Joker anısı vardır sanıyoruz ki. Birçoğumuzun ilk konser tecrübesi burada kazanılmış bile olabilir. Jolly Joker de bu listenin demirbaşlarından bir tanesi sonuçta. Biz ne yazık ki post-covid döneminde yeniden deneyimleme şansı bulamadık ama küçük bir röportaj için uğradığımızda bir an önce sevdiğimiz bir sanatçıya bilet almamız gerektiğine emin olduk. Jolly Joker her zaman ki gibi net bir kitleye hitap etmeden hepimizi bir araya getirebiliyor. Önümüzdeki ayı da çoktan konserlerle doldurmuşlar. Gişede HES kodunuzu göstererek ya da online olarak alabileceğiniz biletler sanatçıya göre fiyat değişikliğinde bulunuyor. Bize kalırsa Jolly Joker bu “yeni” dünya düzenimizde de hep yaptığı gibi müzikseverler için güvenli bir dinleme tecrübesi oluşturmaya devam edecek.

Etkinlik takvimlerine Instagram sayfalarından ulaşabilirsiniz! 


 4. Konsept mekân denince akla gelen “Bir Kaybedenler Kulübü Tribi”: 6:45

Picture  Picture 

Ankara’da canlı müzikten bahsettiğimiz bir listeye 6:45’i koymama gibi bir seçeneğimiz yoktu. Pub kısmında, garsonlarının büyük yardımıyla öğrendiğimiz kadarıyla 6:45, her zamanki haline dönmüş bile. Canlı müzik konserlerine başlamış ve yeniden her yaştan Ankaralıya müzik ve bira sunmaya hazır. Fiyatlarının piyasa fiyatlarına yakın olması ve Kavaklıdere’ye yerleşmiş olması da bizleri yeniden mekânı ziyaret etmeye başlamaya zorluyor açıkçası. Konser salonuna provadan dolayı girememiş olsak da gidenlerden öğrendiğimiz kadarıyla güvenli denebilirmiş. Yani sonraki hafta sonunuzu önce bar kısmının konsept menüsünün keyfini çıkararak sonra da en sevdiğiniz yerli sanatçıyı dinleyerek geçirebilirsiniz!

Etkinlik takvimlerine Instagram sayfalarından ulaşabilirsiniz! 


 Tabii ki bu mekânlarda güvende müzik dinleyip bir şeyler içmeye devam edebilmemiz için bizlerin de kişisel önlemlerimizi almayı sürdürmemiz gerekiyor! Canlı müzik dinlemenin yarattığı tatlı hissi yeniden kaybetmek istemeyiz.

Sizin başkentte en sevdiğiniz canlı müzik mekânı hangisi? Ya da listemizdekilerden bir tanesine çoktan gittiniz mi? Bir sonraki yazımıza kadar görüşmek üzere Zeynep Ve Ekin “On Repeat” okuyucuları! Güvende kalın.