Ankara'nın Renkleri: Hafta Sonu Gezintileri

Can Dayıoğlu – Ankara’nın Renkleri

 Baharı ucundan yakalamaya çalıştığımız bir Cuma gününde, hepinize iyi günler ve iyi hafta sonları diliyorum sevgili okurlarım. Bugünkü yazımda sizlere, Ankara’da gezip sizlerle paylaşacağım bir kaç mekan hakkında ön bilgi vereceğim. Bu çalışmayı yapmamın sebebi, hem siz okurlarımın beklentilerini şekillendirmek, hem de sizlerden gelecek öneri veya yorumlara kulak vermek olacak. Sizlerin de göreceği gibi, yaptığımız gezilerde bir mekan sınırlaması olmamakla beraber, insanlara kendilerini Ankara’ya özel hissettirebilecek ve Ankara’yı tanımakta önemli yeri olabilecek tüm mekanlar ilgi alanımızdadır. İsterseniz gelin, ileriki haftalarda incelemek için seçtiğimiz mekan ve bölgeleri beraber tanıyalım.

1 – Turta Home Cafe

Resim

Photo Credits: Turtahomecafe.com.tr
       Ziyaret edeceğimiz ilk yer olan Turta Home Cafe, Ümitköy’ün en samimi lezzet duraklarından biri olarak biliniyor. 2005’ten bu yana, ürettiği ev yapımı pastalar, çörekler ve kekleri seçkin müşterilerine sunan Turta, hem butik bir kafe, hem de butik bir pastane olarak varlığını o günden bu yana şaşalı bir şekilde sürdürüyor.  Turta’nın en büyük özelliklerinden birisi ise, sabit bir menüsünün olmaması. Sabahın erken saatlerinden başlayarak, gün içinde, günün akışına göre ürettiği pasta, poğaça ve kekleri müşterilerine sunan Turta, lezzet ve tazelik konusunda Ankara-Ümitköy’ün en ikonik mekanlarından biri. Dış görünüşü ve dekoruyla bizlere İstanbul’un güzide semtlerinden Mado’yu anımsatan bu mekanı, bakalım gezimiz sonrasında nasıl değerlendirip, siz okurlarımıza sunacağız.
Turta Home Cafe Adres: Mutluköy Sitesi, 2. Cadde 4. Sokak No: 15, ( Galleria Arkası ), Ümitköy/Ankara

2 – Bilkent Üniversitesi Merkez Kampüs Çimlik Alanı

Resim

Photo Credits: Mesut Yavuz
        İkinci durağımız olan Bilkent Üniversitesi Mekez Kampüs Çimlik Alanı, yıl boyunca üniversite çapındaki büyük etkinlikleri misafir ediyor. Bilkent Üniversitesi Sene Başı Partisi, Radyo Bilkent Açıkhava Partisi ve MayFest/SpringFest gibi partilerin yanı sıra, üniversite ve şehir sakinlerine huzurlu bir “piknik” alanı sunan çimlik alan, öğrencilerin güzel havalardaki en favori tercihlerinden biri. Bir tarafında derslerin yoğun olduğu Merkez Kampüs, bir tarafındaysa sanatsal faaliyetlerin merkezi olan Orta Kampüs bulunan Merkez Kampüs Çimlik Alanı, yılın belli zamanları ve olağanüstü durumlar dışında, dışarıdan gelen öğrenci ziyaretçilerine, kimlik bırakılması durumunda açık.
Bilkent Üniversitesi Adres: Üniversiteler Mahallesi, 06800 Bilkent/Çankaya/Ankara

3 – Cafe des Cafes

Resim

Photo Credits: Marke.com.tr
        Üçüncü durak olarak belirlediğimiz Cafe de Cafes (Kafö de Kafe), 1995 yılından beri, Ankara’nın en merkezi caddelerinden biri olan Tunalı Hilmi Caddesi üzerinde hizmet vermekte. Ağırlıklı olarak İtalyan mutfağı esintilerini müşterilerine sunan Cafe de Cafes, makarnaları, pizzaları ve yöresel İtalyan yemekleriyle müştelerine zengin ve kaliteli bir tecrübe sunmakta. Ankara’da İtalyan ve Dünya Mutfağı denince akla gelen ilk isimlerden olan Cafe de Cafes’ye olan yolcuğumuzda, karnımızı iyi bir şekilde doyurup, mutlu bir şekilde eve dönmeyi bekliyoruz. Bakalım beklentilerimiz ne denli karşılanacak.
Cafe des Cafe Adres: Kavaklıdere Mahallesi, Tunalı Hilmi Cad. 83/A, 06680 Çankaya/Ankara

4 – İncek: Galaktik Ova

Resim

Photo Credtis: Deniz İlhan
        Ankara sakinleri tarafından pek bilinmeyen bir semt olan İncek, sınırları içerisinde barındığını ovalar ve tarlalarla ziyaretçilerine kırsal ve doğal bir atmosfer sağlamakta. Hedef kitlesi genel olarak “off-road” meraklıları ve sanatçılardan oluşan bu ovaların en ünlüsü “Galaktik Ova” olarak kabul edilmekte. Adını, zaman içerisinde ziyaretçileri tarafından kazanmış  olan Galaktik Ova, Tulumtaş Köyün’nün hemen arkasında bulunmakta. Görünüşü ve hissiyatıyla Windows arka planını anımsatan bu ovada, zamanında İstanbul’da yaşamış ve daha sonra, sanatsal tercihler sebebiyle Ankara’da yaşamını sürdüren genç müzisyen Berke Gülbakan ile bir röportaj yapıp, Galaktik Ova ve Ankara’nın değerlerini anlamaya çalışacağız.
Galaktik Ova Adres: Tulumtaş, Tulumtaş Mahallesi, 06830 Gölbaşı/İncek, Ankara

Sizden Gelebilecek Öneriler

        Yazımın ilk kısmında bahsettiğim gibi, sizden gelecek ve Ankara’nın özel kültürlerini yansıtabilecek mekan veya yer önerilerini sabırsızlıkla bekliyorum. Bahsedilen mekanlar hakkında bilgi veya tecrübe  sahibi olduğunuza inanıyorsanız, lütfen bunu benimle, mail veya sosyal medya aracılığıyla paylaşın. Olası bir röportaj bizi bekliyor olabilir.
Sevgi, barış ve huzurla kalın.
Can Dayıoğlu.
Ankara, Bilkent
31.03.2017
Ankara’nın Renkleri Twitter Hesabı:
Resim

@06renkleri