Bilkent'e Yeni Girenler İçin; Kampüste Bir Gün

Burak Bolulu

Kampüs yaşantısı hakkında ilk inceleyeceğimiz nokta, yurtta kalan bir öğrencinin bir gününü nasıl geçirdiği. Herkesin düşündüğünün aksine hem derslere gidip, ders çalışıp hem de dolu dolu ve eğlenceli bir gün nasıl geçiriliyor bunu göstereceğim. Ayrıca kampüs şehirden uzakta ve eğlence açısından yurtta kalanlar sıradan günler geçiriyorlar ön yargısını yıkmak içinde bütün blog okurlarının okuması gereken bir bölüm. Bu bölümde yurtlar kantininden Starbucks’a, kütüphaneden spor salonuna birçok kampüs içi yerleri de ziyaret edeceğiz.
Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Kampüste bilmeniz gereken güzide yerlerden biriside kampüs girişinde yer alan Bilkent Station’da bulunan Keffçe restoranı. Geleneksel ev yemekleri sevenleri ile buluşturan Keffçe, Bilkent’te olmayan bir kültürü yani geleneksel ev yemeklerini kampüse getiren bir işletme olarak gözümüze çarpıyor. Erzurum İspir’den gelen kuru fasülye, Karadeniz’in eşsiz lezzeti laz böreği, kara lahana çorbası ve sarması gibi nice kültürel yemeği ile müşterisinin karşısına çıkan Keffçe; tereyağlı pirinç pilavı ve ekmek çeşitleri ile yurtta kalan öğrencilerin gözde mekanlarından biri olmuş durumda.
Resim

Resim

Resim

Kampüsün dışına çıkmadan kültürel etkinliklere de katılmak mümkün. Özellikle her öğrencinin bilmesi gerek Bilkent Tiyatrosu gibi. Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Tiyatro Bölümü öğrencilerinin düzenlediği periodik oyunlar ile gününüze büyük bir eğlence katabilirsiniz. Devlet Sanatçısı Cüneyt Gökçer’in 1985’te kurduğu ve günümüzde bölüm başkanı Jason Hale’ın önderliğinde her dönem en az bir oyun sahnelemekte. Ülkemizin sanat yaşantısına yeni değerler kazandırmayı hedefleyen tiyatro bölümü hem yerel hem de dünya klasiklerini ayağınıza kadar getirmiş durumda. Orta kampüste bulunan tiyatro bölümü kendine ait olan fakülte binasında oyunlarını sergilemekte ve hem doğudan hemde merkez kampüste yurtta kalan öğrenciler için yürüyerek 20, servisle sadece 5 dakikalık mesafede yer alıyor. 
Resim

Resim

Resim

Bilkent kampüsünün en kullanışlı alanlarından biri mayfest alanı olarak bilinen Müzik ve sahne sanatları fakülte binasının önünde bulunan büyük çim alan. Okulun ve öğrenci kulüplerinin düzenlediği birçok etkinliğe ev sahipliği yapan bu alan birçok öğrencinin eğlence mekanı. Yazın başlı başına çok güzel bir oturma alanı olan bu yer açık hava konserlerinin, nevruz bayramlarının, kulüp konserlerinin sahne aldığı yerdir. Özellikle bahar dönemlerinde yurtta kalan öğrenciler için etkinliklere katılmak veya sadece güzel bir oturma alanı olarak kullanabilecekleri çok güzel bir alan.