Listeledik: Ankara’da Ders Çalışabileceğiniz 5 Mekan

Listeledik: Ankara’da Ders Çalışabileceğiniz 5 Mekan

Doğa Can Çelik & Cansu Atalay  / Blog:  Ankara’da Ders Çalışıyorum /  COMD 357 Multimedia Journalism Sonbahar 2021-22 Listeleme Projesi

Merhaba sevgili öğrenci! Senin de sınav haftan yaklaşıyor ve ders çalışmak için evinden farklı ama seni evindeymişsin gibi rahat ettirecek yerlere mi ihtiyacın var? İşte, Ankara’da ders çalışmaya elverişli, birbirinden rahat 5 kafe!

1.ÖZENLE KAVRULMUŞ TAZE KAHVE ÇEKİRDEKLERİYLE: MIO COFFEE

Picture  Picture  Picture 
Fotoğraf: Cansu Atalay  

İlk durağımız Mio Coffee! Ankara’nın Beytepe Mahallesi’nde bulunan Mio, Atılım ve Bilkent üniversitelerine yakın konumundan dolayı bu üniversitelerdeki öğrencilerin sıklıkla tercih ettiği bir lokasyon. Haftanın yedi günü de açık olan Mio, biz öğrencilere gece yarısına kadar self-servis hizmet vermekte. Gelelim Mio’nun ders çalışma atmosferine… Mekandan içeri girdiğiniz gibi neredeyse her masada ders çalışan öğrencileri görebilirsiniz, masalarının geniş ve uzun tasarımı öğrenciler için yeterli konforu sağlamasının yanı sıra koltuk ve sandalyeleri de son derece rahat. “Ama benim dikkatim hareketliliğin olduğu yerlerde hemen dağılır.” diyenlerdenseniz, Mio ders çalışma amacı dışında gelen müşterilere rağmen son derece sakin bir kafe. Ek olarak, öğrenciler için bir asma kat hazırlamış. Sessizliğin hakim olduğu üst katta, masalar daha uzun, geniş ve bireysel olarak ders çalışmak için ideal. Ders çalışmaktan yorulup hava almak isterseniz de dış mekandaki alttan ısıtmalı masalarda kahve içerek mola verebilirsiniz. Mio’nun kahvelerinin ilginç özelliklerinden biri ise kahve çekirdekleri için özel bir odasının olması. Cam duvarlarla çevrilmiş bu odada kahve çekirdeklerini özenle biz ziyaretçiler için hazırlıyorlarmış. Her açıdan özenle tasarlanmış bu kafeyi denerseniz pişman olmazsınız.

📞:0 506 796 0291
📍:  Beytepe Mahallesi Kanuni Sultan Süleyman Bulvarı 5387, Cadde No:15 D:B5, 06800 Çankaya/Ankara

   

2. DIŞARIDA AMA EVİNİZDEKİ GİBİ SICAK:
​ROR CAFE & ROASTERY

Picture Fotoğraf: Cansu Atalay Picture  Picture 

Ror Cafe & Roastery, Ümitköy ve çevresinde yaşayan öğrenciler arasında çok popüler bir mekan. Self-servis hizmet veren bu işletmenin bu kadar revaçta olmasının sebebi ise ana oturma bölgesinin özellikleri. Bahçe bölgesini camekan olması müşterilerinin kendilerini hala bir bahçede gibi hissederken asla üşümemeleri. Ankara’nın ayazı meşhurdur bilirsiniz ancak eğer Ror Cafe’de ders çalışmaya gidecekseniz üşümeyeceğinizi size garanti edebiliriz. Ancak sizi uyarmamız gereken bir nokta var!  Bu alanda masalar oldukça bitişik ve sanki bütün müşteriler tek bir masada oturuyormuş hissi veriyor, bu dikkati çabuk dağılan öğrenci arkadaşlar için sorun teşkil edebilir. Ama hemen üzülmeyin! Ror Cafe bu sorunu ortadan kaldırmak için üst katına çok güzel ders çalışma masaları koymuş. Bizce denenmeye değer bir study-cafe, umarız sizin de hoşunuza gider…  

📞: 0 312 235 35 70
📍:Mutluköy sitesi 1948.sokak no:2 Ümitköy / Ankara, 06770 Çankaya/Ankara
​  

3. KOLEKTİF DERS ÇALIŞMA RUHU:
​UYANIK KÜTÜPHANE BAHÇELİEVLER

Picture  Picture  Picture 

 Uyanık Kütüphane, Ankara’daki her öğrencinin bildiği, gitmemiş olsa bile en azından ismini duyduğu bir yer. Ankara’nın ulaşımının göbeğinde olduğu için biz  öğrencilerin en çok tercih ettiği mekanlardan bir tanesi. Gece 2’ye kadar hizmet vermesi kesinlikle takdir edilesi! Kafeye giriş için 15 tl’lik bir fiş almanız gerekiyor, sonrasında bu fiş ile bir tane de kahve alabiliyorsunuz. Kafenin giriş katındaki sesli salon bölümü biraz hareketli, bu yüzden grup çalışmaları için tercih edilebilir. Ama kalabalık kitlesine rağmen üst kat yani sessiz ders çalışma alanı, bireysel olarak ders çalışmak için de son derece ideal. Gereksiz ses çıkaran ve gürültü yapan kişilere, diğer öğrenciler tarafından keskin bakışlarla toplu bir mobbing uygulandığı için kimse ses çıkartmaya cesaret edemiyor. Bu yüzden Uyanık Kütüphane de bizce Ankara’da ders çalışmak için tercih edebileceğiniz yerler arasında!

📞: 0534 617 24 29
📍:Bahçelievler, 50. Sk. No:6 D:No:12, 06800 Çankaya/Ankara
  

4. ANKUVA’NIN GÖZ BEBEĞİ: BLUEJAY COFFEE HOUSE

Picture  Picture  Picture 

Fotoğraf: Cansu Atalay
Bluejay her Bilkentli öğrencinin gerek ders çalışmak, gerekse arkadaşlarla kahve içmek için tercih ettiği bir self-servis mekan. Bizim de yakınlığından dolayı ders çalışmak için en çok tercih ettiğimiz yer olabilir açıkçası. Bluejay’de sabah 9’dan akşam 11.30-12’ye kadar hizmet veriliyor.  Ortamda sirkülasyon ve hareket biraz fazla bu yüzden ders çalışırken tam sessizlik isteyen kişiler için çok uygun olmayabilir ama bizim için yine de ders çalışılabilir bir yer. Genelde içeri kısımda ders çalışılıyor. Ek olarak, ders çalışılabilecek iki tip masa bulunuyor: uzun, bireysel olarak çalışılabilen masalar ve daha da iç kısımdaki büyük masalar. Uzun masalar ders çalışmak için son derece yeterli ama kış aylarında, açılıp kapanan kapıya yakın olmasından dolayı biraz üşüyebilirsiniz. (Montla ders çalışmayı sevenler için ideal). İç kısımdaki büyük masalara oturmak isterseniz de bir süre nöbet tutmanız gerekebilir. Bluejay’e genel olarak baktığımızda güzel kahvelerinden, rahat sandalyelerinden ve genelde öğrenci olan güler yüzlü çalışanlarından dolayı kesinlikle kalbimizde yeri çok ayrı olan bir yer. Herkese tavsiye ederiz!

📞: 0532 667 47 70
📍:Üniversiteler, 12, Ankuva AVM, 06800 Çankaya
  

5. ŞİRİN BİR STUDY-CAFE: MIES COFFEE FOOD STUDIO

Picture  Picture  Picture 

Fotoğraf: Cansu Atalay
​Son durağımız ise Mies Coffee Food Studio. Mies, genelde Ümitköy ve çevresinde yaşayan öğrencilerin tercih ettiği bir mekan. İç mekan ısıtması gayet iyi ve oldukça temiz yer. Sorduğumuza göre, çalışma saatleri sabah 8.30 ve akşam 9.30 arasındaymış. Bize göre akşam erken kapanması biraz dezavantajlı bir durum. Hafta içleri zaman darlığından dolayı sıkıntı yaratabilir ama yine de hafta sonları tercih edilebilir gibi duruyor. Ders çalışma ortamına gelirsek, üst kat geniş ve büyük masalarla tamamen ders çalışma bölümü olarak ayrılmış.  Ama küçük ve sakin bir kafe olmasından dolayı aşağı katında veya bahçe kısmında da pekala ders çalışılabilir.  Kahvelerini özellikle Americano’sunu biz çok beğendik. Önceki bahsettiğimiz kafelerden farklı olarak Mies’ta ek olarak geniş skalada bir yiyecek menüsü de bulunuyor. O yüzden mekan değiştimeden, aşağı katta karnınızı doyurup sonrasında tekrardan ders çalışmaya devam etmeniz mümkün. Bu sevimli kafeyi de ders çalışmak için kesinlikle tavsiye ediyoruz.

📞: 0537 524 06 53 
​📍:Mutlukent, 1948. Sk. No : 8, 06770 Çankaya/Ankara