Ankara’da Bir Cumartesi Gecesi

Hoşgeldiniz!
​Derslerinden bunalmış öğrencilerin, yoğun iş temposundan yorulmuş ve kaçış arayan çalışanların ve hiçbir şeyi olmayan ve artık bir şeyi olsun isteyenlerin hafta sonunda olmazsa olmazı; gece hayatı… Ankara’nın eğlenceli hiçbir yanının olmadığı düşüncesine karşılık olarak sizlere cumartesi gecesini geçirebileceğiniz dört alternatif derledik. Bunların her biri hem farklı kitlelere hitap ediyor hem de kendilerine özgü konseptler sunuyor. Umarız, bu birbirinden ilginç ve yaratıcı dört mekan, sizi de bizim kadar eğlendirir.

Ankara bu kez gri değil, SİYAH BEYAZ

Ankara denince asla es geçilemeyecek mekanlardan; Siyah Beyaz. Çankaya’nın Kavaklıdere Sokağı’nda bulunan Siyah Beyaz, Ankara’nın ilk sanat galerilerinden biri. Sade ailesine ait bu civarların en eski apartmanında bulunan galeri 4 Şubat 1984’te açılmış. O günden bugüne de hiç eskimedi, değişmedi, unutulmadı…
Sahibi Faruk Sade, yurt dışında eğitim gördükten sonra Türkiye’ye dönüp bir galeri açma fikriyle yola çıkıyor. Fakat, maliyetli olduğu için öncesinde bir sermayeye ihtiyaç duyuyor ve çareyi bar açmakta buluyor. Bu durum, “Ankara’da siyah beyaz şömineli bir bar varmış” şeklinde kulaktan kulağa yayılıyor. Böylece mekanın ismi de şekillenmiş oluyor.
Galerinin duvarları ilk günden bugüne sergi açmış sanatçıların afişleriyle dolu ve aşağı katında Sade ailesinin tasarımı olan bar bulunmakta. Bu katta da duvarlar hep yerli ve yabancı sanatçıların fotoğraflarıyla dolu. Hayatta olmayanların üzerindeyse cılız bir ışık bulunuyor. Mekanda; ağırlıklı olarak blues, caz ve rock çalıyor. Mekanın müdavimleri; 60’lı yaşlarında entelektüel bir kesim ve son birkaç yıldır da 90’lı yıllarda doğmuş gençler.
Siyah Beyaz’da çarşamba ve cuma akşamları müzik var ama özellikle hafta sonları tıklım tıklım oluyor. Kapıdan girince sizi farklı bir atmosferin beklediğini hemen anlıyorsunuz zaten. Mekanın kendine has, ailevi dokusunun içinde “yabancı” dahi olsanız kendinizi sanki hep oranın yerlisiymiş gibi hissediyorsunuz.
Eğer Ankara’nın ruhunu hissetmek ve “Ankaralı olmanın ne demek olduğunu anlamak” istiyorsanız; bizce mutlaka bir uğrayın Siyah Beyaz’a. İddia ediyoruz, seveceksiniz.
Adres: Kazım Özalp Mahallesi, Reşit Galip Cd. No:57, 06700 Çankaya/Ankara
Telefon: (0312) 428 26 41
Kişi başı ortalama fiyat: 120 tl

Önüm arkam sağım solum UMUMİ

orsanız belki de müdavimi olanların artık gitmekten sıkıldığı ama vazgeçemediği bir alışkanlık haline gelmiş olan Umumi; kutlamaların, yeni başlangıçların, yenilgilerin, zaferlerin, hüzünlerin ve hatta sonların ardından Ankara’da yaşayan gençlerin buluşma noktalarının belki de çoğuna göre en özelidir.
2012 yılında Reşit Galip Caddesi’nde kurulan işletme, misafirlerine; kendine özgü tasarımıyla ev ortamına benzer ve rahat hissederek eğlenebilecekleri bir atmosfer sunuyor. Umumi’de; R&B, rock ve bazen de pop parçalarından; ağırlıklı olarak yabancı ve gecenin ilerleyen saatlerinde de Türkçe müzik çalıyor. Cuma ve cumartesi geceleri açık olan mekan, bir süredir gece saat 00.00’dan önce giden konuklarına bir fiyatına iki bilet vererek de gençler arasında gittikçe popülerleşti.
İçeriye girildiğinde küçük ancak samimi bir ortam karşılıyor sizi. Öyle samimi ki, tek başınıza gitseniz dahi yalnız kalmayacağınız, her yerden tanıdık yüzlerin çıkacağı ve hatta ömürlük arkadaşlıkların başlayabileceği bir gece olacağının garantisini size verebiliriz.
Eğer Ankara’ya geliyor ya da zaten Ankara’daysanız; Umumi’nin küçücük balkonunda sevdiklerinizle birbirinizin sesini zar zor duyarak sohbet etmeye çalışmadan, ilk defa gördüğünüz yüzleri sanki yıllardır tanıyormuş gibi hissetmeden, hayal kırıklıklarınızı Umumi’de unutmadan ve mutluluğunuzu tanıdık tanımadık herkese haykırmadan dönmeyin deriz. Eminiz, denedikten sonra siz de müdavimi olacaksınız.
Adres: Kazım Özalp Mahallesi, Reşit Galip Cd. No:57, 06700 Çankaya/Ankara​
Telefon: 0538 073 50 60
Kişi başı ortalama fiyat: 100 tl
 (bistro)-250 tl (loca)

Tanıyor olabileceğiniz kişiler: NİKİ

Ankara sakinleri, semtleri nesnel pastoral güzellikleriyle değil öznel anılarıyla bağdaştırır. Her Ankaralının anı duraklarından birinde Niki; Tunalı Hilmi ile Gazi Osman Paşa arasında. Hafta Sokak’ta yer alan Niki, güzelliğini ve samimiyetini ev görünümüyle sadık müşterilerine saklıyor. Çoğu Ankara sakininin önünden geçse dahi fark etmediği, fark edip içeri girenlerin ise vazgeçemediği bir restoran. Akdeniz mutfağının özenle seçilmiş öğelerini menüsünde barındırıyor. Restoranın menüsü 2003 yılında New York’tan gelen Süleyman Ferahoğlu tarafından tasarlanmış. Ürünlerin kalitesini düşürmeden imza lezzetlere ulaşmaksa Niki’nin misyonu sayılmakta.
Ferah bir ev atmosferine sahip Niki, sadece lezzetiyle değil, konseptiyle de diğer yerlerden kendini ayırıyor. Saat 22:00’a kadar restoran olarak hizmet veren mekan, 22:00 itibariyle bar konseptiyle sevenlerini ağırlamakta. Niki imzasına sahip çeşitli ürünler ise “Niki Shop” başlığı altında müşterilere sunuluyor.
Mekanın kendine has özellikleriyle büyülenen insanlar, mekanın müdavimi olmayı kendilerine görev biliyorlar. Atmosfer ve mekanın dış tasarımı ise kendine has ve sadık bir müşteri kitlesi oluşturmaya yönelik.
Güzel bir akşam yemeği yemek, sevgilinizi ilk buluşmaya çıkarmak, arkadaşlarınızla müzik eşliğinde içkinizi yudumlamak için Ankara’nın en ideal mekanlarından biri. Eğer siz de Ankara’nın olmazsa olmaz semtlerindeki eşsiz anılarınıza bir yenisini eklemek ve özel günlerinize değer katmak istiyorsanız, Niki mutlaka uğramanız gereken bir mekan!

​Adres: Kazım Özalp Mahallesi, Hafta Sk. No:16, 06700 Çankaya/Ankara
Telefon: 0312 466 00 48
Kişi başı ortalama fiyat: 135 tl

Güzel şarkıymış, SESS’i açsana!

Sess+ adını, Ankara’da gençliğini yaşayıp da duymamış olan 90’lar nesli bulmak imkansıza yakındır. Ankara’da başlayıp, Türkiye’de çeşitli illere yayılan bu mekan, her yerde kendine has konseptini muhafaza etmekte: Türkçe Pop. Etnik, R&B ve pop gibi müziklerin dinleyici kitlelerini birbirinden ayırmak kolayken, Türkçe pop bundan çok daha çeşitli ve geniş bir kitleye hitap ediyor. Bu nedenden dolayı olsa gerek, Sess+’ın müşteri kitlesini de tek bir profile indirgemek neredeyse imkansız. Yeni reşit olanlar, arkadaşlarıyla son zamanlarını geçiren iş hayatı çaylakları ve hafta sonu eğlencesinden vazgeçemeyen beyaz yakalılar Sess+’ın daimi müşterileri olmaya devam ediyor.
Yıllardır bizimle beraber büyüyen Sess+, Bilkent’te anılarımıza hem çerçeve, hem de fon müziği olmayı sürdürmekte. Ankara’da bulunan diğer gece kulüplerinin aksine, çok yüksek bir tavana ve ferah bir atmosfere sahip. Kemikleşmiş müşteri kitlesi, her cuma ve cumartesi gecesi mekanın büyüklüğüne aldırmadan orayı doldurmaya devam ediyor. Türkçe pop şarkılarına eşlik etmek, mutlaka bir arkadaşınızla karşılaşmak ve gecenin sonunda Aspava yollarına düşmek için ideal bir mekan. Bilkent’e yolunuz düşerse Sess’i takip edin!

Adres: Sess Plus Bilkent, Üniversiteler Mh., Bilkent Station, 1597. Cd., 06800 Çankaya/Ankara
Telefon: 0532 138 55 82
Kişi başı ortalama fiyat: 100 tl (bistro)-300 tl (loca)