Türkiye’de Mutlaka Gitmeniz Gereken 4 Kamp Yeri

Ece Demran – Kamp 101 – COMD 357 Multimedia Journalism Listeleme Projesi 

Selam doğaseverler!

Bu yazıda çok seveceğinizi düşündüğüm, Türkiye’de bulunan doğayla iç içe 4 yerden bahsettim: Akyaka, Kazdağları, Yedigöller ve Fethiye! Birbirinden güzel bu yerlerin her birinden kamp yeri önerisiyle geldim. Bu yerler, geçtiğimiz 4 yıl boyunca en az bir kez gittiğim yerler olduğu için, tecrübelerimi de aktardığım detaylı yazılarını da hatırlayıp paylaşacağım. 

İlk kamp deneyimi için öneri, sonbahar kampı önerisi, deniz tatili önerisi… Hepsi bu postta! Fiyatlar, ulaşım ve daha fazlası için her kamp yerinin detaylı yazısına göz atmayı unutmayın!

​Aklınıza takılan her soru ve öneri için benimle iletişime geçebilirsiniz.
Doğayla kalın,
Sevgiler 🙂


1. DENİZLE ORMANIN BULUŞMA NOKTASI: AKYAKA ORMAN KAMPI
 
 
Picture
 
Akyaka! İlk kez kamp yaptığım yer olarak kalbimde yeri çok başka olan harika bir yer. Akyaka Kamp AlanıMuğla‘ya Hizmet Vakfı‘nın bir iktisadi işletmesi. Denize kıyısı olan bir ormanlık alanda isterseniz taş evlerde kalabilir, isterseniz kamp yapabilirsiniz. Orman’ın içinden denize girmek, yüzerken insan dolu bir plaj yerine orman manzarasını görebilmek  istiyorsanız Akyaka’yı mutlaka ziyaret edin. Özellikle ilk kez kamp yapacaksanız burası tam size göre! Neden mi? Çünkü alanın içinde duş, tuvalet, restoran, küçük bir market, kiralık mini buzdolabı, kiralık çadır, otopark ve elektrik imkanı var.
​Ek olarak karavanınız ile konaklamak isterseniz, karavanlara özel ayrılmış alanı kullanabilirsiniz. Ayrıca  şehir merkezine, tarihi ve turistik alanlara çok yakın ve ulaşımı çok kolay!  Eğer buraya giderseniz, Azmak Çayı‘na yürüyüş yapmayı ihmal etmeyin derim.

Fiyatlar ve çok daha fazlası için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

İLETİŞİM: 
Telefon: 02522148883 &  05514487034 ​(Haftaiçi 08:30 – 17:30)
E-mail: mhvakyaka@gmail.com

Yeni başlayanlar için uygunluk:🏕️🏕️🏕️🏕️🏕️
Çocuklar için uygunluk: 👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻
 
 
2. AĞAÇLARIN VE GÖLLERİN YARATTIĞI RENK CÜMBÜŞÜ: YEDİGÖLLER MİLLİ PARKI
 
 
Picture
 
Sonbahar aşıkları burada mı? Doğanın renklerini sonuna kadar hissedebileceğiniz, Bolu’nun güzelliklerine şahitlik edeceğiniz muhteşem bir yer önerisiyle geldim: Yedigöller Milli Parkı! Burası için oldukça geniş bir alanda 7 tane göl ve pek çok türde ağaç bulunduran bir ekosistem diyebiliriz. Eminim herkes adını duymuş, sonbaharda çekilen sarılar ve turuncularla bezenmiş fotoğraflarını görmüş hatta belki gezme fırsatı bulmuştur. Peki hiç orada kamp yaptınız mı?
​Yedigöller daha çok fotoğrafçılar, günübirlik ziyaretçiler tarafından ziyaret edilse de, kamp kültürü açısından da çok önemli bir yer. Tuvalet, restoran, tahta piknik masaları, odun temini gibi imkanlar sunuyor.
Sonbaharın büyüsü ile bilinse de, Yedigöller yaz mevsiminde de çok tercih ediliyor. Yeşillerin içinde de harika bir deneyim yaşayacağınızdan eminim. Ekipmanlarınızı hazırlayın ve bu deneyimi mutlaka yaşayın!

Yedigöller’in muazzam doğasıyla baş başa kalmak isteyen doğaseverler, bu deneyimi sizin için anlattım!
İLETİŞİM:
​Ofis : +90 8502411581
Yedigöller : +903742294010
E-mail: bilgi@yedigollermillipark.com

Yeni başlayanlara için uygunluk:
 ​Yaz mevsimi: 🏕️🏕️🏕️🏕️
 ​Diğer mevsimler: 🏕️🏕️
Çocuklar için uygunluk:👧🏻👧🏻👧🏻
 
 
 
3. DENİZİ VE DOĞAYI BİRLEŞTİREN MUHTEŞEM BİR VADİ: KABAK KOYU – KÖK KAMP
 
 
Picture
 
Muğla’nın başka bir güzelliği, Fethiye‘nin Faralya Köyü‘ndeyiz bu kez! Kabak Koyu, üç tarafı yamaç ile çevrili derin bir vadiden oluşuyor. Muhteşem manzarasıyla büyüleyen Kabak Koyu, doğayla iç içe olmak isteyenler için harika bir seçenek.
Bu yazıda, Kabak’taki tek adresimiz haline gelen Kök Kamp‘tan bahsedeceğim. 

Kök Kamp hem bungalow ev hem de çadır alanı opsiyonu olan tam pansiyon bir işletme. Konumlandığı yer ile siz doğaseverleri büyüleyecek bir manzarayla baş başa bırakıyor. Çadır kampı yapanlar için duş, tuvalet ve ortak oturma alanı imkanı mevcut. Sahile gitmek için ormanın içindeki patikadan yamacı inerken yeşilin ve mavinin tonlarına doyacaksınız! 

Kök Kamp’ın ve Kabak Koyu’nun tüm detaylarını da sizin için anlattığım yazı çok yakında sizlerle.

İLETİŞİM:
//www.kokkamp.com/
E-mail: kokkamp@hotmail.com
Telefon: +90 (530) 9468767

Yeni başlayanlar için uygunluk:🏕️🏕️🏕️🏕️
Çocuklar için uygunluk:👧🏻👧🏻👧🏻
 
 
 
4. YEŞİLİN TÜM TONLARINA SAHİP OKSİJEN DEPOSU:
KAZDAĞLARI – AKALEOS KAMP ALANI
 
 
Picture
 
Ve sırada bu listenin olmazsa olmazı, dünyada oksijen deposu olarak sayılan yerlerin en başında gelen KazdağlarıÇanakkale ve Balıkesir‘in ortasında yer alan Kazdağları oldukça geniş bir alan. Ben bu yazıda, Balıkesir’in Edremit ilçesine, Zeytinli‘ye doğru uzanan Kazdağları eteklerinden bahsedeceğim.

Akaleos Kamp Alanı, çınar ve çam ağaçlarıyla kaplı, dere kenarına konumlanmış ve kelimenin tam anlamıyla “yemyeşil” bir yer! Bungalow ve çadır seçeneklerinin bulunduğu Akaleos, duş, tuvalet, ücretsiz ortak mutfak, restoran gibi pek çok imkana sahip olmasıyla, ilk kamp deneyiminiz için harika bir alternatif sunuyor. Dağlardan gelen buz gibi dere suyunda yüzebilir, ücretsiz kanoların keyfine varabilirsiniz!

Her yıl mutlaka gittiğim Akaleos Kamp Alanı’nı tüm detaylarıyla anlattığım yazıma çok yakında buradan ulaşabilirsiniz.

Kazdağları hepimizin,  sahip olduğumuz doğa hepimizin, ona iyi bakmayı sakın unutmayın!
Doğayla kalın,
Sevgiler 🙂

İLETİŞİM:
Telefon: +90 537 418 35 68
E-mail: ​aliakbulut639@gmail.com

Yeni başlayanlar için uygunluk:🏕️🏕️🏕️🏕️
Çocuklar için uygunluk:👧🏻👧🏻👧🏻👧🏻