Ankara’nın Instagram’lık En İyi 4 Butik Mekanı

Sena Naz Aydın – Sena’dan Fotoğraf Sırları – Comd 357 Multimedia Journalism Listeleme Projesi

Merhaba fotoğrafseverler! Bu yazımda Ankara’da hem keyifli vakit geçirip hem de güzel fotoğraflar çekebileceğiniz birbirinden güzel 4 farklı mekanı sizler için gezip inceledim. Menülerinden ambiyansına kadar her yönüyle bilgilendirmeye çalıştığım sıra dışı konseptlere sahip mekanları sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyorum!  

1. Gecelere Akalım Diyenlere “BOTA LOUNGE”

 

Listemizin ilk sırasında sizi favori mekanlarımdan biri Ankara Beysukent’te bulunan BOTA ile tanıştırmak istiyorum. Yoğun bir günün ardından arkadaşlarınızla keyifli bir akşam geçirmek için en güzel kıyafetlerinizi giyip kendinizi dışarı attınız, ee bu kadar özenmişken bari güzel fotoğraflarım olsa da Instagram’a atsam diyorsanız, BOTA kesinlikle sizin için mükemmel bir tercih olacaktır!

Renk renk neon yazılarla ve süslenmiş duvarları, vintage kanepeleri, rönesans dönemini anımsatan tabloları, botanik bahçesindeymiş gibi hissettiren duvarları, antika aksesuarları ve ambiyansıyla her köşesinde fotoğraf çekebileceğiniz ferah ve bir o kadar da eğlenceli bir mekan. Smokey, Grass, Long Island, Gingerella gibi kokteyl seçenekleri mevcut olan ve oldukça zengin kokteyl menüsüne sahip BOTA’da 90’lar pop eşliğinde arkadaşlarınızla kokteyllerinizi yudumlarken  hoş bir vakit geçirebilirsiniz. Eğer tercihiniz kokteylden yana değilse kahveleri ve detoks suları da mevcut. Fakat  yiyecek menüsünün olmadığını ve akşam 17.00’dan sonra tercih edilebileceğiniz bir mekan olduğunu da hatırlatmak isterim.

Kıyafet Önerisi: 
Mekanın dekorasyonu göz önünde bulundurulduğunda sade, düz renk, desensiz kıyafetler giymenizi tavsiye ediyorum. Aksi taktirde fotoğrafınız birazcık kalabalık görünebilir, benden söylemesi 🙂

Adres: Çayyolu, Angora Caddesi Beysupark Yaşam Merkezi D:209/19, 06810 Çankaya/Ankara
Mekan Özellikleri: 18 Yaş ve Üzeri, Alkollü, Bar
Çalışma Saatleri:  17.00- 01.00


Işık: ✨✨
Menü: 👍👍👍👍👍
Fiyat: 😌​  

 

2.Masallarda Gibi Hissetmek İsteyenlere “Peony” 

 

Listemizin ikinci sırasında Çayyolu Park Caddesi’nde yer alan, daha içeriye girmeden sizi  sıra dışı dekorasyonuyla karşılayan “PEONY” var. Capcanlı renkleri, pembe çiçeklerle süslenmiş duvarları ve meşhur  pastalarıyla PEONY Instagram hesabınıza renk katacak! 🌈

Bir süredir Instagram’da sürekli karşıma çıkan fakat gitmeye bir türlü fırsat bulamadığım PEONY’i nihayet ziyaret ettim ve sizler için inceledim. Bana keşke daha önce gitseymişim dedirten bir yer oldu. Haydi gelin PEONY’i bir de beraber inceleyelim!

İngilizce Şakayık Çiçeği anlamına gelen PEONY’e girer girmez sizi pespembe şakayık çiçekleri karşılıyor ve kendinizi adeta bir masalda gibi hissediyorsunuz. 🌸 Mekana sık gelen müşterilerle muhabbetim sonucu PEONY’nin pastalarının yanı sıra kahvaltısının da çok lezzetli olduğunu öğrendim. Bu arada pastaların fiyatı kişi başı 30-35 lira arasında değişiyor. Alışılagelmiş pastane imajını yıkan lüks ve ferah tasarımıyla burada birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz. Dekorasyonda açık renklerin kullanılması ve mekanın çok ışık alması nedeniyle fotoğraflarınız net ve yüzünüz aydınlık çıkacaktır. 

Mekan yalnızca bir kafe değil aynı zamanda doğum günü, nişan, kına gibi organizasyonlarınızı da ayarlayabileceğiniz bir yer özelliği de taşıyor. Mekanın üst katında etkinliklerinizi organize edip sevdiklerinizle beraber bu masalsı mekanın keyfini çıkartabilirsiniz! 

Kıyafet Önerisi:
Çiçekli elbiseler, tül etekler, mavi, pembe ve beyaz tonlarında kazaklarla mekanın konseptine uyum sağlayabilir ve harika fotoğraflar çekebilirsiniz 🙂

Adres: Yenimahalle, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mah, 2864. Cd. No:36, 06810 Çankaya/Ankara
Mekan Özellikleri: Kafe, pastane, aile ve organizasyonlar için uygun. 
Çalışma Saatleri:  10.00- 21.00

Işık: ✨✨✨✨✨
Menü: 👍👍👍👍👍
Fiyat: 😟  
 
 

3. Sanatsız Olmaz Diyenlere “BİN71”

Listemizin üçüncü sırasında gittiğim kafeler arasında tartışmasız en ilginç bulduğum sanat kafe BİN71 yer alıyor. Taş duvarlarında asılı el emeği eserler, eski tablolar, film posterleri ve antikalarla her köşesinden gözlerinizi alamayacağınız bir mekan. Ben yalnızca bir göz atıp çıkarım diye girdiğim bu mekanda zamanın nasıl geçtiğinin farkına varamadım doğrusu…

BİN71 hem keyifli vakit geçirebileceğiniz bir kafe, hem ahşaptan çiniye porselenden mobilya dönüşümü kurslarına kadar bir çok sanat kursunu bünyesinde bulunduran bir atölye, hem de hobi malzemeleri ve antika eserler satın alabileceğiniz bir mekan. Hatta mekanda Türkan Şoray ve Kadir İnanır’ın oynadığı Selvi Boylum Al Yazmalım filminin orijinal afişini bile gördük! Kısacası BİN71’de yok yok!

Antikalar hakkında oldukça bilgili olan Murat Bey, bize mekanı ve antika ürünleri tanıttı. En üst katında antika ürünlerin satışta olduğunu ve workshopların yapıldığını, bir alt katındaki alanda kursların gerçekleştiğini ve en alt katlarının da kafe olarak hizmet verdiğini söyledi. Mekanın her katını gezmeyi sakın unutmayın!

Eğer siz de benim gibi antikalara ve sanata meraklıysanız bir de şehirdeki sıradan kafelerden sıkıldıysanız, kesinlikle buraya gelmeli ve bu ortamın enerjisinde fotoğraf çekmelisiniz. Emin olun arkadaşlarınız fotoğraflarınızı gördükten sonra nereye gittiğinizi merak edeceklerdir 🙂 Ayrıca Murat Bey’e ve BİN71’e misafirperverlikleri ve güler yüzleri için çok teşekkür ederim! 

Kıyafet Önerisi: 
Mekan birbirinden çeşitli antika eserlerle dolu ve malum bu dönem de vintage kıyafetler çok moda. Mekanın konseptine uyabilecek vintage kazaklar, yüksek bel kot pantolonlar, kadife veya kareli ceketler benim aklıma gelen kombinler arasında. Ayrıca bordo renk bere, bandana gibi tamamlayıcı bir aksesuarın da fotoğraflarınıza çok yakışacağını düşünüyorum 🙂

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 2813. Sk. No:15, 06810 Yenimahalle/Ankara
Mekan Özellikleri: Antika, Kafe, Workshoplar, Kurslar, Hobi ve Sanat Malzemeleri, Ev Dekorasyon Ürünleri, Mobilya Üretim ve Geri Dönüşüm. CADENCE Boya Bayii. 
Çalışma Saatleri:  10.00- 21.00

Işık: ✨✨✨
Menü: 👍👍👍👍👍
Fiyat: 😌​  

 

4. Tatlı Tutkunlarına “CHOCOMAR”

Eveet, işte geldik listemizin sonuna! Birbirinden lezzetli çeşit çeşit tatlıları ve özel üretim çikolatalarıyla Ankara Çayyolu’nda bulunan CHOCOMAR, ışığını en beğendiğim mekan oldu. Mekanın 4 tarafı da camlarla kaplı olduğundan ışık öyle güzel vuruyor ki, bu mekanda ışık problemi çekmeyeceğinize garanti verebilirim!

Bitkilerle süslenmiş tahta duvarının önü fotoğraf çekmek için çok ideal çünkü hem yandan hem de karşıdan ışık geliyor ve arkası gerçekten çok dekoratif. Arkadaşınızla kahve içerken elinize bardağınızı alıp gülümsemeniz yeterli! 

Mekanın sahibi Neva Hanım ile konuştuğumuzda CHOCO Ego, CHOCO Monde, COCO Vie, COCO Lavv gibi patentli bir çok tatlıya sahip olduklarını söyledi. Biz de bu tatlıları çok merak ettik ve  COCO Lavv’ı denedik. Eğer siz de benim gibi Antep Fıstığı seviyorsanız bu tatlıyı muhtemelen çok beğenirsiniz çünkü hem çok taze, hem çok hafif. Fiyatlar konusuna gelirsek açıkcası ben öğrenci bütçesine göre biraz pahalı buldum 🙁  COCO Lavv 37,5 TL. Diğer tatlıları da 30-45 TL arası değişiyor. Çikolataların da kilosu yaklaşık 200-230 TL arası. Biz bir tatlı bir de kahveye 75 TL verdik. CHOCOMAR bizi fiyatlar konusunda biraz hayal kırıklığına uğratsa da tatlıları ve çikolatalarını çok lezzetli bulduk! 

Kıyafet Önerisi: 
Günlük kıyafetinizle kombinlediğiniz beyaz, krem ve taba rengi üstlerinizle kafenin ambiyansına uyum sağlayabilirsiniz! 

Adres: Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, mahallesi, Arinna Park No:3, 06810 Çankaya/Ankara
Mekan Özellikleri: Kafe, tatlı, çikolata, açık alan/kapalı alan seçenekleri mevcut. Aile ve çocuklara uygun. 
Çalışma Saatleri:  09.00- 01.00

Işık: ✨✨✨✨✨
Menü: 👍👍👍👍👍
Fiyat: 😰​