Cake Me’de Sihirli Bir Dondurma

Melis Tufanoğlu -Can Pazarcı Blog: Dondurma Bilkent / Comd 537 Multimedia Journalism Bahar 2023/24 Fotoğraf Dizisi Projesi

Merhaba Dondurma Severler!
 Bugün hızlıca yola koyulup ender bulunan dondurma lezzetlerini keşfetmek için aksiyon aldık. Şansımızın da yaver gitmesiyle okulumuza çok yakın mesafede bulunan bir nitrojen bazlı dondurma yapan bir dondurmacı keşfettik. Üniversite öğrencilerinin en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Bilkent Center’da Cake Me’yi görünce planlarımızı biraz erteleyip dondurma yemeye karar verdik. Nitrojenli dondurma yapımı hakkında bize tüyolar veren İsmail Bey, aynı zamanda da hafızamıza yer edinecek dondurmalar hazırladı. Hazırlanış aşamasındaki nitrojen kullanımından, çikolata sosları ve ilave malzemelerin karışımına kadar bütün aşamaları sizler için derledik. Her ne kadar dondurmanın hazırlanma aşaması beklentilerimizi arttırsa da yediğimizde beklentilerimizi oldukça karşılayan bir lezzet oldu. Tüm bunları yaparken sizler için her aşamayı fotoğraflandırdık ve bunları sizinle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Bizden size bir uyarı, bu fotoğraflara baktıktan sonra Ankara’da sadece bir şubesi bulunan Cake Me’yi denemek isteyebilirsiniz!
 
Dışarıdan tatlı renkli görüntüsüyle dikkat çeken Cake Me’de dondurmalarında dış görüntüsü gibi tatlı olmasını bekleyerek içeri girdik.
 
Girişin hemen yanında nitrojen dondurmanın nasıl yapıldığını aşamalarıyla gösteren bir tabela bizleri karşıladı. Nutellalı ve kahveli gibi çeşitler oldukça dikkat çekiciydi.
 
Periyoduk tablo şeklindeki bu menü tablosu çok ilgi çekiciydi ve bütün çeşitleri görmemizi sağladı. Dondurmanın içine eklenen cici bebe, toblerone ve brownie gibi malzemeler diğer dondurmacılara kıyasla daha çeşitliydi.
 
Nitrojenli dondurma yapımının daha farklı olmasından dolayı klasik dondurmaların fiyatlarıyla kıyaslandığı zaman daha pahalıdır.
 
Dondurmalar nitrojen ile hazırlandığında dondurma diğer dondurmalara kıyasla daha pürüzsüz bir dokuya sahip olur ve daha uzun süre taze kalıyor.
 
İzlemesi çok keyifli olan bu kısımda, İsmail Bey bir taşıma kabının içerisine nitrojen tüpünden elde ettiği sıvı nitrojeni aktarıyor.
 
Daha sonra elde edilen bu sıvıyı bir miksere ekleyerek karıştırıyor. İsmail Bey, bu kısımda nitrojen kullanmanın hızlı bir şekilde dondurma elde etmenin püf noktası olduğunu belirtiyor. Karıştırmaya başladıktan birkaç saniye içerisinde sıvı nitrojen ile dondurma katı bir hale geliyor.
 
Bu aşamalardan sonra, dondurma hazır oluyor ve seçilen malzemeler ve soslarla çok lezzetli bir şey ortaya çıkıyor. Biz denediğimiz vanilyalı dondurmayı çok beğendik ve normal vanilyalı dondurmada daha lezzetliydi. Kesinlikle farklı çeşitlerini de denemek için tekrar gelmeye karar verdik.
 
Arkadaşlarımız da hazırlanma sürecini izledikten sonra nitrojenli dondurmayı denemeye karar verdiler ve İsmail Bey’den farklı çeşitlerde bir dondurma hazırlamasını istediler.
 
Özellikle pek çok çocuğun favorisi haline gelmiş olan bu dondurmacı yaz kış demeden herkesin çok sevebileceği ve farklı çeşitlerde dondurmaları deneyebileceği akılda kalan bir yer oldu.
 
Sizi en sonda uyarmamıza rağmen yine de canınızın çektiğini tahmin edebiliyoruz. Bu lezzete en kısa zamanda ulaşabilmeniz için ihtiyacınız olacak bilgileri aşağıda bulabilirsiniz. Bu akılda kalıcı lezzetlere yenilerini de ekleme gibi bir niyetiniz varsa bizi takip etmeye devam edin çünkü biz yeni yerler keşfetmeye devam edeceğiz!
Görüşmek üzere Dondurma Severler!
 
Adres: Üniversiteler, Bilkent, Bilkent Blv. No:10, 06800 Çankaya/Ankara
Instagram: @cakeme_tr
Telefon:(0312) 266 19 11